Hoe kies je lingerie voor de bruid?

Hoe kies je lingerie voor de bruid?

Het kiezen van de juiste lingerie is niet gemakkelijk, maar met deze 5 tips weet jij waar je op moet letten!

  • Accessoires bruid
  • Adviseren

Jullie grote dag komt dichterbij en het is niet vreemd dat jullie alles al tot in de details geregeld hebben. Natuurlijk is het beeld wat de buitenwereld ziet belangrijk, want je wordt die dag van top tot teen bekeken. Maar je mag ook de lingerie niet vergeten. Ja, ja, de lingerie! Die is namelijk van levensbelang om je mooi en comfortabel te voelen gedurende je grote dag.

Mis de details niet en ontdek alles over de lingerie voor de bruid:

opslaanCredits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Kies een comfortabel setje

Voor de bruiloft is het niet belangrijk om een extreem sexy setje te dragen zoals je dat graag voor de huwelijksnacht zou willen. Het belangrijkste is dat het comfortabel zit (de bruid mag het nauwelijks voelen) zonder dat de keuze voor het ontwerp voorkomt dat aan de vorige karaktereigenschap voldaan wordt. Hierdoor vallen stukken met applicaties of korsetten, die ondanks de verfijning die ze brengen, de beweging beperken en te star zijn om onopgemerkt te blijven. Zoek naar balans, want er zijn zeker mooie setjes die ook comfortabel zijn. Kies ook voor comfy en frisse stoffen, zoals katoen.

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Je lingerie moet zich aanpassen aan de vorm van jouw lichaam, onzichtbaar zijn vanaf de buitenkant en jij moet je er mooi in voelen. Dus eer jezelf een beetje en ga naar een gespecialiseerde winkel en vraag een ontwerper om hulp. Dit is de beste manier om ervoor te zorgen dat je iets krijgt dat 100% bij je past en dat je niet naar je eigen bruiloft gaat met ondergoed waar je zenuwachtig of ongemakkelijk van wordt.

opslaanCredits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Denk aan het model van je jurk

Het model is van je jurk is belangrijk om in gedachten te houden bij het kiezen van lingerie! Allereerst moet je de jurk kiezen, de rest van de elementen moeten daar immers op afgestemd worden. Heb je de jurk en accessoires gekozen, dan is het tijd om de lingerie uit te zoeken. Het belangrijkste is dat je de lingerie niet door de jurk heen ziet, noch dat het wordt waargenomen met de bewegingen van de bruid. In jurken van lichte en vloeiende stof zoals zijde, gaas of chiffon moet je kiezen voor ondergoed dat niet markeert of zichtbaar is door de jurk. Ga voor huidskleur of nude en kies voor zachte stoffen die zich aan je lichaam aanpassen zonder te knellen.

De pasvorm is ook heel belangrijk. In grote snitten zoals de prinsessenjurk of jurken met volumineuze rokken, is het onderste gedeelte van je lichaam goed beschermd door de rok. In dit geval kun je kiezen voor een langere en comfortabelere slip, want het rokgedeelte ligt voor de taille.

Wat betreft de bh’s, is het grootste dilemma dat hij comfortabel, maar niet zichtbaar moet zijn bij de halslijn. Gelukkig is dit in de realiteit een minder groot probleem omdat er vandaag de dag zoveel mogelijkheden zijn.

Om te beginnen zijn er jurken waaronder je helemaal geen bh hoeft te dragen dankzij de voorgevormde buste in de jurk zelf. Als je een strapless jurk draagt of een jurk met hele dunne bandjes, moet je kiezen voor een strapless bh. Je kunt ook kiezen voor een korset met een hele lage rug.  Heb je een diepe uitsnede op de rug, ga dan voor een plak-bh of een bh met gekruiste bandjes aan de ceintuur vastgemaakt.

opslaanCredits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Kies voor een voorgevormde bh

Lingerie kan corrigerend werken en details verbergen die je liever niet wil laten zien op je grote dag. En hoewel wij vinden dat er niets mooier is dan imperfecties, kunnen we ons voorstellen dat de bruid zich liever wat veiliger voelt op die geweldige dag!

Gebruik de bh om de vorm van de jurk te benadrukken of om je borsten juist een groter/kleiner te laten. Kies tegelijkertijd een type bh dat past bij de door jouw gekozen halslijn, een bh voor een jurk met V-hals is immers heel anders dan een bh voor eens strapless jurk.  Er zijn speciale laag-uitgesneden modellen die perfect zijn om onder een laag uitgesneden halslijn te dragen: met of zonder beugels om een zo comfortabel mogelijk resultaat te geven en om zichtbaarheid door een strakke jurk heen te voorkomen. Push up of super push up om je borsten groter te laten lijken voor jurken met een diepe halslijn: met voorgevormde cup, met vulling of zonder vulling. Kijk wat je jurk nodig heeft. Balconette met bijna horizontale voorgevormde cups, perfect voor strapless jurken en jurken met een rechte halslijn.

Denk ook na over je slip! Voor jurken die je vrouwelijke vormen benadrukken kan het heel goed werken om shaping-underwear te dragen. Je kunt ook een beroep doen op body-verloopstukken om sommige gebieden te camoufleren en beter aan te passen aan de jurk. Zorg er dan wel voor dat je een stof kiest die goed voelt om je lichaam en comfortabel is. Om ongemakken te voorkomen raden we je aan om je lingerie mee te nemen naar het pasmoment van de jurk. Beweeg erin en controleer elk detail.

opslaanCredits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Vergeet het belang van kousen niet

Alles is afhankelijk van smaak, maar de traditionele witte bruids kousen zijn al lang niet meer in de mode. Kies voor kousen met een natuurlijke look of voor zomerse kousen die niet de kleur van je huid verbergen, maar enkel de toon een beetje bijzetten. Vermijd ook hele modellen, want die zijn erg oncomfortabel bij het lopen. Ga voor kousen met een siliconen band die je kunt dragen met een jarretelgordel als het ontwerp van jouw jurk dit toelaat.

Heb je gekozen voor sandaaltjes of peeptoes dan zijn er kousen die niet zichtbaar zijn bij de tenen. Maar je kunt er ook voor kiezen om de kousen helemaal achterwege te laten. Als je mooie benen hebt, waarom zou je ze dan niet laten zien?

opslaanCredits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Wissel voor de huwelijksnacht

Schrik niet: alles wat je hebt gekozen voor je grote dag, is niet je lingerie voor je huwelijksnacht. Of misschien ook wel, dat ligt aan jou! Maar als je hebt ingezet op comfortabel voor je trouwdag, dan is het resultaat misschien niet heel sexy. Daarom raden wij je aan om een extra setje aan te schaffen voor de huwelijksnacht!

Hier is jouw verbeelding je limiet. Denk aan een onweerstaanbaar sexy setje dat misschien niet heel lekker zit, maar op dit moment is het ontwerp het allerbelangrijkste. Er zijn hele vrouwelijke combinaties van tule en satijn, delicaat kant, korsetten, balconette bh’s en kleine geborduurde details waardoor de bruid zich nog specialer voelt en waardoor de partner nog meer geniet van het setje. Het is wel belangrijk dat de bruidegom ook een beetje zijn best doet en iets moois kiest. Jij verdient ook het allerbeste!

Het is belangrijk dat jij je zelfverzekerd en mooi voelt in het lingerie setje! En voor deze speciale nacht kun je er ook voor kiezen om de temperatuur een beetje te verhogen door wat sensuele accessoires aan te schaffen. Maar alleen als dat bij jou en je filosofie past. Spice it up! Als je dat aandurft!

opslaanCredits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Wil je meer inspiratie voor jullie bruiloft? Kijk dan op  InstagramPinterest en Facebook en blijf op de hoogte van de allerlaatste trends!

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!