Hoe lang van tevoren moet je een trouwjurk gaan zoeken?

Ben jij ook zo benieuwd hoelang je van tevoren opzoek moet gaan naar de trouwjurk? Je ontdekt het hier!

Hoe lang van tevoren moet je een trouwjurk gaan zoeken?
  • Trouwjurk stijlen
  • Adviseren
  • Bruid

Wij snappen het volledig: zodra je eindelijk verloofd bent kun je het wel van de daken schreeuwen en het liefst ga je direct op zoek naar de jurk waarin jij zal gaan trouwen. Voor veel vrouwen is de trouwjurk een big deal – en wij begrijpen dat helemaal! Maar, hoe lang van tevoren moet je nu eigenlijk beginnen met het zoeken naar een trouwjurk? 

Adverteren

Wij vertellen het je! Zo lang voor de trouwdatum moet jij op zoek gaan naar jouw trouwjurk en waar moet je allemaal rekening mee houden?

opslaan
Foto: White Ivory

De zoektocht en het vinden van een jurk

Het eerste wat wij je aanbevelen om te doen, is om onderzoek te doen naar wat jij wel en absoluut niet mooi vindt. Bekijk op Pinterest en op Zankyou verschillende modellen, zodat het vinden van jouw jurk straks een stuk eenvoudiger wordt. Doe ook onderzoek naar verschillende bruidsmodezaken in jouw regio om te kijken welke aansluit bij jouw wensen en verwachtingen. Tegenwoordig zijn er steeds meer bruiden die hun bruidsjurk op het internet kopen. Het is aan jou de keuze of je dat wilt doen, maar wij raden dit over het algemeen af. Dit zeggen wij niet alleen, omdat je een trouwjurk echt moet passen (hij geeft je namelijk het wow-gevoel of juist niet), maar ook omdat het zo een heerlijk uitje is om samen met vriendinnen naar een bruidsmodezaak te gaan.

Ben jij altijd op de hoogte van de nieuwste modetrends en heb jij jouw droom trouwjurk onlangs gespot op de catwalk bij één van je favoriete designers? Houdt dan vanaf september/oktober de bruidsmodewinkels in de gaten. De nieuwe collectie komt hier namelijk in het najaar binnen dus de keuze is op dat moment het grootst. Maak het liefst zo snel mogelijk een pasafspraak om teleurstellingen te voorkomen.

Tot slot willen we je graag nog aanbevelen om tijdens het passen van jurken goed naar de styliste én naar je gevoel te luisteren. Die ene jurk die je online hebt gezien kan ernin het echt ineens een stuk anders uit zien of een bepaald model kan minder bij jouw lichaam passen – je weet het maar nooit! De styliste in de winkel kan jou het beste adviseren. Meer tips voor een pasafspraak? Lees dan snel verder.

opslaan
Foto: White Ivory

Het bestellen van een jurk

Zodra je jouw droomjurk gevonden hebt, is het tijd om deze te gaan bestellen. Gemiddeld gezien duurt het ongeveer 4 maanden voordat jouw jurk geleverd kan worden, maar houdt er rekening mee dat de levertijd op een jurk kan oplopen tot wel 6 maanden! Wij bevelen aan om altijd van tevoren te informeren naar de levertijd van een bepaald model: want als jij over 4 maand gaat trouwen en deze kan pas over 6 maand geleverd worden – heeft het dan wel zin om deze te passen?

Het vermaken van jouw trouwjurk

Het zou ideaal zijn als de jurk die geleverd word meteen past alsof deze voor jou is gemaakt, maar de realiteit is helaas vaak anders… In de meeste gevallen moet er na de levering van de bestelde jurk nog een aantal dingen gebeuren. ¨Meestal komt een bruid 2 – 3 maanden voor de datum langs voor een fitting van de trouwjurk¨, aldus Susil´s bruidsatelier. Op dit moment wordt er precies vastgelegd wat er nog moet gebeuren aan de jurk.

Natuurlijk hangt de duur van het vermaken af van de hoeveelheid werk, maar wij bevelen aan om wel uit te gaan van 1 – 2 maanden. Grote veranderingen in gedachten? Bespreek dit dan vóór het bestellen van de jurk al met de coupeuse, zodat je later niet voor onaangename verrassingen komt te staan!

Bekijk ook: De mooiste trouwjurken van 2019!

opslaan
Credits: Bridal Love Madrid

Dus, hoe lang van tevoren moet je op zoek gaan?

Wij bevelen aan om 11 – 12 maanden voor jullie trouwdatum te beginnen met de zoektocht naar jouw trouwjurk. Zo heb je genoeg tijd om jouw droomjurk te vinden, of deze nu wel of niet in de eerste boetiek hangt, en kom je niet in de knoop met levertijden en het vermaken. In dit tijdsbestek hoef jij je in ieder geval geen zorgen te maken, en zul je zeker stralen in jouw droomjurk op de grote dag!

Susil´s Bruidsatelier wordt gerund door Gerda en haar dochter Susan; samen helpen zij jou met de zoektocht naar de perfecte trouwjurk! ¨Wij denken altijd mee met de wensen van de klant. Iedereen is ten slotte uniek.¨ Met 35 jaar ervaring staat persoonlijke aandacht centraal.  Bij Susil´s bruidsatelier vind je vele jurken op voorraad en ook hebben zij een eigen naaiatelier om aanpassingen snel te kunnen doen: hier ga je zeker slagen! Neem snel contact op met Susil´s bruidsatelier en informeer naar de mogelijkheden.

opslaanSusil´s Bruidsatelier. Credit: Marlau Fotografie.Neem contact op met Susil´s Bruidsatelier!
Susil´s Bruidsatelier. Credit: Marlau Fotografie.

Nu je weet hoelang van tevoren jij opzoek moet gaan naar de trouwjurk kan je net zo goed alvast beginnen. Lees hier de 5 stappen voor het vinden van de perfecte trouwjurk of kies ervoor om hem zelf te ontwerpen. In dat geval vind je hier wat je daarvoor allemaal nodig hebt.

Voor meer inspiratie en hulp omtrent de bruiloft volg je ons op Pinterest, Instagram en Facebook

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Susil's Bruidsatelier Bruidsmode Boetiek
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!