Hoe lang van tevoren moet je een trouwjurk gaan zoeken?

Voor veel vrouwen is de trouwjurk een big deal en de zoektocht daarnaar is daarom ook niet iets wat je af wilt raffelen. De stress begint al overhand te nemen: want hoelang van tevoren moet jij nou eigenlijk opzoek naar een trouwjurk wil jij op tijd jouw droom trouwjurk gevonden hebben?

Wij vertellen je hier precies hoeveel tijd wij van Zankyou denken dat jij nodig hebt. Lees snel verder!

Sam's Bruidsboetiek. Foto: iwanfotografie.nl
Sam’s Bruidsboetiek. Foto: iwanfotografie.nl

Wat moet er allemaal gebeuren? 

Voor je daadwerkelijk een jurk kan gaan kopen is het handig om erachter te komen wat voor iets jij mooi vindt. Pinterest is hiervoor een uitstekende inspiratiebron! De site wordt daarnaast niet alleen gebruikt om inspiratie voor de trouwjurk op te doen, maar is ook handig voor andere aspecten van de bruiloft. De meeste bruiden starten hun zoektocht zo een 11 – 12 maanden voor aanvang van de bruiloft. Er is namelijk kans dat jouw maat niet beschikbaar is en levertijd van trouwjurken kan oplopen tot 6 maanden dus dit wil je voorkomen! Wel, vertelt Sam’s Bruidsboetiek dat de duur van het opleveren van een jurk afhankelijk is van de leverancier van de jurk.

Daarnaast moet de jurk vaak nog op maat gemaakt worden wat ook nog aardig wat tijd kan kosten. Sam’s Bruidsboetiek geeft aan hier zeker 1.5e maand voor uit te trekken. Om veilig te zitten begin je dus zo een 12 maanden van tevoren met het zoeken naar een jurk. Daarnaast vertelt Sam’s Bruidsboetiekdat er ongeveer 7 maanden moet zitten tussen de aankoop van de trouwjurk en de bruiloft.

Foto: White Ivory
Foto: White Ivory

Waar koop je de trouwjurk? 

Tegenwoordig zijn er steeds meer bruiden die hun bruidsjurk op het internet kopen. Het is aan jou de keuze of je dat wilt doen, maar wij raden dit over het algemeen af. Dit zeggen wij niet alleen, omdat je een trouwjurk echt moet passen (hij geeft je namelijk het wow-gevoel of juist niet), maar ook omdat het zo een heerlijk uitje is om samen met vriendinnen naar een bruidsmodezaak te gaan.

Het is aan jou de keuze of je de trouwjurk in Nederland, het buitenland of op het internet koopt. Op onze website vind je een enorm aanbod aan bruidsmodezaken in ons kikkerlandje. Daarnaast hebben wij een reeks aan de beste bruidsmodezaken per stad of provincie die je kunt vinden in ons online magazine. Doe er je voordeel mee!

Sam's Bruidsboetiek. Foto: iwanfotografie.nl
Sam’s Bruidsboetiek. Foto: iwanfotografie.nl

Nieuwe collecties 

Ben jij altijd op de hoogte van de nieuwste modetrends en heb jij jouw droom trouwjurk onlangs gespot op de catwalk bij één van je favoriete designers? Houdt dan vanaf september/oktober de bruidsmodewinkels in de gaten. De nieuwe collectie komt hier namelijk in het najaar binnen dus de keuze is op dat moment het grootst. Maak het liefst zo snel mogelijk een pasafspraak om teleurstellingen te voorkomen.

Foto: White Ivory
Foto: White Ivory

Nu je weet hoelang van tevoren jij opzoek moet gaan naar de trouwjurk kan je net zo goed alvast beginnen. Lees hier de 5 stappen voor het vinden van de perfecte trouwjurk of kies ervoor om hem zelf te ontwerpen. In dat geval vind je hier wat je daarvoor allemaal nodig hebt.

Voor meer inspiratie en hulp omtrent de bruiloft volg je ons op Pinterest, Instagram en Facebook

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

Shutterstock
In vijf stappen de perfecte halslijn kiezen voor jouw trouwjurk!
Hier lees je in vijf stappen hoe je de perfecte halslijn uitzoekt bij jouw trouwjurk. De halslijn is een van de meest belangrijke factoren bij het bepalen van jouw perfecte trouwjurk.
Foto: Zankyou
De 5 stappen voor het vinden van jouw droom trouwjurk!
Jouw meisjesdroom gaat eindelijk in vervulling, je mag opzoek naar jouw prinsessenjurk! Hoe jij die ene, perfecte jurk gaat vinden leggen wij in 5 stappen voor je uit.
Foto: Shutterstock
Hoe kies je een bruidsboeket?
Je moet natuurlijk wel een mooi bruidsboeket de lucht in gooien aan het einde van je grote dag. Lees hier de tips voor het vinden van het perfecte bruidsboeket!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie