Hoe organiseer ik een vegetarisch bruiloftsmenu?

Een vegetarisch of veganistisch bruiloftsmenu is steeds populairder en wij begrijpen waarom. Hier lees je hoe jullie je eigen vegetarische menu opstellen!

Hoe organiseer ik een vegetarisch bruiloftsmenu?
  • Catering en Banket
  • Menu

Bij de vraag of jullie voor een vegetarisch of zelfs veganistisch menu op de bruiloft moeten kiezen komt het er altijd op aan of jullie als bruidspaar voor jullie eigen levensstijl of die van de gasten kiezen. Natuurlijk gaat het bij de bruiloft voornamelijk om jullie, maar jullie kunnen hier de vegetariërs niet achterwege laten. Het is verstandig om van te voren te kijken of een vegetarisch of veganistisch menu überhaupt wel bij jullie gasten past. Gelukkig zijn er genoeg alternatieven voor de vegetarische of veganistische bruid!

Hoe organiseer ik een vegetarisch bruiloftsmenu?

Adverteren

Kortom: met de juiste cateraar. Het opstellen van een lekker vegetarisch menu of buffet is niet moeilijker dan een met vlees. Als jullie je meer op de vleesetende gasten richten kun je voor de vegetarische gasten met een tofu-schnitzel, vegetarische burger of andere creatieve oplossingen komen. Het leven draait immers niet alleen om schnitzel en braadworst!

opslaanKlaas Culinair
Klaas Culinair

Denk daarnaast ook aan variaties op bekendere gerechten! Zo maakt Klaas van Klaas Culinair regelmatig carpaccio van rode paprika met balsamico en pijnboompitten! Een andere optie voor een voorgerecht wat hij aanbeveelt is rode paprika, gegrild op de big green egg en dat daarna wordt ontdaan van het velletje. Dit wordt op suikerwater gelegd en gevacumeerd. Het suikerwater trekt ten slotte in de paprika. Heerlijke gerechten zonder vlees!

Daarnaast is het zeer attent, als je denkt aan de gasten die last hebben van voedselintoleranties, zodat je bijvoorbeeld een scala aan glutenvrije gerechten of desserts kunt maken zonder melk, noten, zetmeel en dergelijke.

Volgens experts op het gebied van bruiloftscatering wordt zelden een compleet vegetarisch of veganistisch menu of buffet aangevraagd. Dit ligt er enerzijds natuurlijk aan de voedingsgewoontes van het bruidspaar en anderzijds aan het aantal vegetarische of veganistische gasten. Wij adviseren jullie daarom ook van tevoren bij de gasten te inventariseren wat hun wensen zijn. Een gesprekje met die twijfelende ooms en tantes kan heel wat opleveren!

Mocht jij deze tekst lezen, omdat jij als gast op een bruiloft met vegetarisch of veganistisch menu bent uitgenodigd en ben je hier eigenlijk niet zo een fan van? Dan raden we je aan om hier wijselijk je mond over te houden. Het is immers de wens van het bruidspaar en zij proberen je heus niet te overtuigen om ook veganistisch of vegetarisch te worden.

opslaanKlaas Culinair
Klaas Culinair

Inspireren in plaats van overtuigen

Trek er eens een middag voor uit en maak samen met jouw partner een lijstje van de gerechten waarbij het water jullie pas echt de mond in loopt. Surf ook eens wat rond op Pinterest om inspiratie te doen voor de allerlekkerste gerechten.

In ons magazine vind je nog veel meer inspiratie voor jouw bruiloft. Zo lees je hier waar je de lekkerste vegan bruidstaarten van Nederland vindt en doe je inspiratie op voor je eigen vegan wedding met de vegan real wedding van Eline en Adam!

Voor meer inspiratie en de laatste trouwtrends volg je ons op Pinterest, Instagram en Facebook!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Klaas Culinair Catering
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!