Hoe organiseer je een Urban thema bruiloft?

In het voorjaar worden veel bruiloften in de buitenlucht gehouden, bijvoorbeeld op het platteland. Maar als jij en je partner echte stadsmensen zijn, geven jullie misschien de voorkeur aan een trouwdag in ‘urban’ stijl: stads, maar met elegante details. Hieronder vind je alles wat je nodig hebt voor de urban-chic bruiloft van je dromen, denkend aan de stijl, de jurk, de foto’s en het eten.

Credits: Amanda Thomsen Photography
Credits: Amanda Thomsen Photography

100% cityproof

Een bruiloft met stads thema hou je natuurlijk niet op een boerderij of op het strand. Trouw je in het voorjaar of de zomer én wil je een urban thema, denk dan eens aan een bruiloft op het dakterras van een hotel of gebouw, midden in de stad. Ook een stadstuin van een hotel of paleis is een geweldig idee.

Wil je je gasten écht verrassen, kies dan voor een onconventionele locatie zoals een museum, een oude fabriek of magazijn. Plekken als deze kunnen met de juiste aankleding super indrukwekkend zijn. Vooral als de bruiloft plaatsvindt een in seizoen dat niet zo goed geschikt is voor een outdoor bruiloft.

Credits: De Kievit Bruiloften
Credits: De Kievit Bruiloften

Urban-chic decoratie

Als je kiest voor een dakterras of tuin, denk dan qua decoratie aan de stijl van een prachtig New Yorks penthouse. Kies voor kaarsen en mooie verlichting voor een intieme sfeer en voor lichte kleuren voor het meubilair. Kleuren zoals zwart en goud en verschillende prints kunnen heel goed bij een witte basis. Kies voor alleen wit met goud als je het minimalistisch wilt houden.

Als de bruiloft plaatsvindt in een industriële ruimte met bakstenen muren en neonreclames, kies dan voor spiegels en andere elegante versieringen voor een interessant contrast. Denk ook aan vintage meubels, industriële lampen en koperen details zoals bij het servies en bestek. Koper is heel mooi in combinatie met wit- en grijstinten.

Credits: De Kievit Bruiloften
Credits: De Kievit Bruiloften
Credits: De Kievit Bruiloften
Credits: De Kievit Bruiloften

De verrassende keuken

Als je kiest voor een alternatieve, stadse locatie, voer dit thema dan ook door in het eten! Denk bijvoorbeeld aan een sushi-bar, of een trendy gin-tonic bar. In plaats van bruidstaart of een toetje als dessert kun je ook kiezen voor het plaatsen van een aantal snoeptafels met cupcakes, koekjes, macarons, fruit en chocolade waar iedereen zoveel kan snoepen als hij of zij wilt. Ook leuk voor de jonge gasten!

Ook origineel is het houden van een brunch in plaats van een klassiek diner. Een informeel brunchbuffet past perfect bij een urban bruiloft.

Credits: Jessica Burke
Credits: Jessica Burke
Credits: De Kievit Bruiloften
Credits: De Kievit Bruiloften

Een simpele of gewaagde look

Een simpele en elegante trouwjurk past natuurlijk ook perfect bij een urban chic trouwerij. Denk dan aan een simpele slipjurk met eenvoudige lijnen en dunne bandjes. Ben je echter een wat meer onconventionele bruid en wil je de gasten graag verrassen, dan is een korte jurk, een two-piece (rok met top), een broekpak of een smoking fantastisch bij dit thema. En de bruidegom? Die kan het beste gaan voor een klassiek pak in zwart, grijs of donkerblauw.

Credits: Nerea Moreno
Credits: Nerea Moreno

 

Credits: Laure de Sagazan
Credits: Laure de Sagazan

Fotoshoot midden in de stad

De stad geeft je veel mogelijkheden tot het laten maken van een originele bruiloftsreportage. Grijp allerlei scenario’s aan: van het wachten op de bus of metro, wandelen door de straten, koffie drinken bij jullie favoriete tentje of het oversteken van een zebrapad. Deze simpele stadse handelingen zijn super spectaculair op de foto vanwege het contrast met jullie trouwkleding en perfect voor de stijlvolle stedeling.

Credits: Dario Endara Photography
Credits: Dario Endara Photography

Zoals je ziet, een bruiloft voor echte stadsmensen is alles behalve saai! Ook een urban bruiloft kan heel elegant en romantisch zijn en is juist bijzonder omdat het zo goed bij sommige stellen past. Wij zijn fan!

Een urban thema toch niks voor jouw bruiloft? Bekijk dan hoe je een vintage thema kan verwerken in je bruiloft!

Auteur: Rebecca Seunis

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

Foto: Funk it Up! Event Styling
Hoe kies je de kleuren voor een bruiloft?
Niets is belangrijker dan een gebalanceerde kleurencombinatie of één bepaalde themakleur. Wij namen een sprong in het diepe en vroegen een aantal leveranciers hoe je het beste de kleuren voor jouw bruiloft kiest!
Credits: D-eYe photography
Stoere Styled Shoot met Game of Thrones thema!
Een bruiloft hoeft niet standaard te zijn met wit en pasteltinten. Dat het ook anders kan, laat deze styled shoot in het thema van de serie Game of Thrones zien. Een donkere bruiloft voor een stoere bruid en bruidegom.
Foto: Shutterstock
Laat een indruk achter met interactive stations op de bruiloft!
Met interactive stations op de bruiloft zorgen jullie ervoor dat er leven in de bruiloft komt en laten jullie echt een indruk achter op jullie gasten.

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie