Adverteren

Hoe weet je of je naar bruiloft moet gaan ja of nee? 6 vragen die je jezelf moet stellen!

Bruiloften zijn speciale gebeurtenissen. Beantwoord de volgende vragen eerlijk en ontdek of je echt naar het feest moet gaan of niet.

  • De gasten
  • Adviseren
  • International
  • Gast
  • Humor

Bruiloften zijn speciale gebeurtenissen. Alle betrokkenen hebben iets te zeggen of iets te doen, zelfs de oom uit het dorp die niemand zich kan herinneren zou een familierel ontketenen als hij niet zou worden uitgenodigd.  Maar jij hebt misschien niet meer zo veel contact gehad met de bruid of bruidegom en hebt wel een uitnodiging gekregen. Misschien moet je dan nog eens nadenken over je aanwezigheid. Beantwoord de volgende vragen eerlijk en ontdek of je echt naar het feest moet gaan of niet.

opslaanFoto: LNRD Fotografie
Foto: LNRD Fotografie

1.Hebben jullie het afgelopen jaar contact gehad?

Adverteren

Nee, die ene Facebookfelicitatie telt niet. Hoewel de lengte van dat bericht of het bericht dat jij ontving je al een stap in de richting van het antwoord helpt. Als het bleef bij een “Gefeliciteerd, maak er een mooie dag van (inclusief plaatje van een taart)!”, dan is jullie relatie niets meer dan iets hartelijks. Als jullie niet via WhatsApp gepraat hebben, omdat jullie niet eens samen in een groepsgesprek zitten (hoe is dat mogelijk?) of jullie elkaar niet eens op straat zijn tegengekomen, dan lijkt het erop dat jouw uitnodiging een belofte is uit jullie verleden, wat betreft jouw aanwezigheid geldt dan hetzelfde. Hetzelfde gebeurt met kleding: als je iets een jaar niet aan hebt getrokken, is het wellicht wellicht beter om het weg te gooien of weg te stoppen in je kledingkast. En dat is daar meer op z’n plaats dan jij op deze bruiloft.

2. Zou jij het bruidspaar uitnodigen?/Zijn ze op jouw bruiloft geweest?

Als deze persoon op jouw bruiloft is geweest, moet jij uit fatsoen hetzelfde doen. In het geval je gaat trouwen, weten we dat er altijd mensen zijn met wie je in het verleden veel contact had en die altijd speciaal zullen zijn en dus worden uitgenodigd. Als je twijfelt of je inderdaad op de uitnodiging moet ingaan, omdat je denkt dat jouw afwezigheid het bruidspaar net zo veel pijn doet als de afwezigheid van de garnalencocktail, dan moet je misschien niet gaan. In dat geval moet je ook niet naar de receptie gaan.

opslaanFoto: LNRD Photography
Foto: LNRD Photography

3. Ken je iemand op het feest behalve het bruidspaar? 

Als je niemand van de familie of vrienden kent, behalve zijn nichtje met wie je knikkerde op schoolplein tijdens de je basisschooltijd. Dan is het duidelijk dat deze persoon zijn leven heeft veranderd en daarmee ook zijn sociale leven. Jij bent overgebleven omdat jullie band op een of ander manier toch belangrijk voor hem of haar is. Maar je zult je zeker alleen voelen tijdens het feest,  zoekend naar een zuil om tegen te praten of je hebt diepe gesprekken met je varkenshaas met mosterdsaus. Gelukkig zitten er aan jouw tafel gasten met hetzelfde probleem. Je kunt met hen praten, maar misschien voelen zij zich niet zo alleen als jij. Of misschien zijn ze raar, of misschien ben jij wel raar in hun ogen. Je wilt het niet weten: blijf lekker thuis.

4. Hoe sta je er financieel voor?

Iedereen heeft momenten waarop het financieel even minder gaat. Als de bruid of bruidegom een van je beste vrienden is, heb je het geld er graag voor over. Hoeveel gaten je ook in je portemonnee hebt. Als je aanwezig wil zijn en jouw rekening schreeuwt om geld, dan maakt deze bruiloft je situatie alleen maar erger. Het zou een tevergeefse uitgave zijn, zonder dat je geniet of er iets positiefs bij voelt. Het is niet dat de persoon niet aardig genoeg is of jouw aanwezigheid niet verdient. Soms moet je gewoon egoïstisch zijn en voor jezelf zorgen. Het cadeau, je outfit en alle details kunnen je de financieel de afgrond in helpen.

opslaanFoto: LNRD Photography
Foto: LNRD Photography

5. Zou het je pijn doen om dit moment niet met hem/haar te beleven?

Op Facebook kun je zien dat beetje bij beetje al je oude vrienden van de basisschool en de middelbare school besluiten om te gaan trouwen. Je weet het door de foto’s en posts en misschien, heel misschien, feliciteer je ze daar wel. Daar blijft het echter bij. Als dit gedrag vanuit de koude, virtuele wereld  je niet steekt, is het duidelijk dat de bruid/bruidegom er goed aan deed om je niet uit te nodigen. Dus denk nu anders: wat als jouw vriend/in hetzelfde had gedaan en je erachter was gekomen via Facebook? Had het je pijn gedaan? Als je denkt dat je reactie hetzelfde was geweest,  weet je wat je moet doen.

6. Wat zou er gebeuren als jullie in andere landen woonden?

Als je hebt gehoord dat de persoon die je in gedachte hebt, overweegt om naar Istanbul te verhuizen, zou het je pijn doen, maar zou je tegelijkertijd blij voor hem/haar zijn? In dat geval kun je met opgeheven hoofd naar de bruiloft gaan. Het is duidelijk dat je deze persoon zal missen en van hem/haar houdt. Als je alleen maar blij bent voor hem of haar, moet je misschien toch niet gaan. Dan zal je hem of haar niet missen. Als je dan ook nog jaloers bent op de kans die het stel in het buitenland krijgt, weten we al helemaal niet waarom je erover na hebt gedacht om naar de bruiloft te gaan. Afspraken missen soms alle logica.

opslaanFoto: LNRD Photography
Foto: LNRD Photography

Weet je al of je naar de bruiloft moet gaan? Als je nog steeds twijfelt, wil je zeker gaan óf je bent in paniek omdat je bang bent voor wat er gebeurt als je ‘nee’ zegt. In dat laatste geval spijt het ons te zeggen dat niemand daar iets van zal zeggen, het bruidspaar is bezig met andere dingen en de rest van hun assistenten weet niet wie je bent. Dus, kom op, denk er goed over na.

Misschien sta jij wel aan de andere kant van dit probleem. Wie moet je wel, en wie moet je niet, uitnodigen voor jouw bruiloft? Er zijn uiteraard bepaalde mensen die écht niet kunnen ontbreken op jouw grote dag.

Wil jij niks van ons missen? Volg dan onze Facebook pagina!

Auteur: Eline Dabekaussen

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

LNRD Photography Trouwfotografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!