Hoe ziet een Marokkaanse bruiloft eruit?

Marokko, het land van tradities. Marokkaanse bruiloften worden meestal groots aangepakt en waarom ook niet? Je trouwt maar één keer! Nieuwsgierig? Lees snel verder!

Hoe ziet een Marokkaanse bruiloft eruit?
Foto: Shutterstock
  • Religieus huwelijk
  • Adviseren
  • Marokko

Een Marokkaanse bruiloft kan niet vergeleken worden met een Nederlandse bruiloft. Bruiloften in Nederland worden vaak in een kleine sfeer gevierd. Een Marokkaanse bruiloft kan wel meer dan 100 gasten hebben! Het grote feest begint allemaal bij de handvraging..!

opslaanCredits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Handvraging

Adverteren

Wanneer een koppel besluit om te trouwen is het aan de man om bij de ouders van het meisje de hand aan haar te vragen. Dit is een eeuwenlange traditie die nog steeds gevolgd wordt. Het is een teken van respect voor de ouders van de bruid en laat ook zien dat de man de verantwoordelijkheid draagt. Bij de handvraging komt de kant van de bruidegom bij de ouders van de bruid om de toekomstplannen te bespreken. De ouders vragen vervolgens aan de toekomstige bruid of ze akkoord gaat met het huwelijk. Na de handvraging volgt de verloving. Hier maakt het koppel bekend dat ze gaan trouwen. Een verlovingsfeest kan op twee manieren worden gevierd: Intiem met familie en vrienden tijdens bijvoorbeeld een etentje thuis of uitgebreid op een locatie naar keuze.

opslaanCredits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Voorbereidingen

De voorbereiding voor de bruiloft duurt gemiddeld een jaar. In deze tijd kiest het bruidspaar de leveranciers die ze willen. En dan nog een heel belangrijk onderdeel: De jurken! Je leest het goed! De bruid draagt meerdere jurken tijdens de bruiloft. Het is traditie om meerdere jurken tijdens de grote dag te dragen. De jurken kan je zelf ontwerpen of een jurk uitkiezen en op maat laten maken.

opslaanCredits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Het Hennafeest

Het hennafeest wordt enkele dagen voor de bruiloft gehouden. Deze wordt gehouden bij het ouderlijk huis van de bruid of op een locatie naar keuze. Het Hennafeest staat geheel in het teken van de bruid. Gedurende het henna feest worden de handen en eventueel de voeten versierd met Henna. Het Hennafeest is bedoeld voor de vrouwen. De gasten kunnen ook hun handen versieren met Henna!

opslaanCredits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

De bruiloft

Dan eindelijk: de dag van de bruiloft. Dit wordt groots gevierd. Marokkaanse bruiloften duren meestal tot laat in de avonduren. Er wordt uitgebreid gegeten en gedanst, geen Marokkaanse bruiloft zonder goede muziek! Het koppel kleedt zich meerdere malen om en vooral de jurken van de bruid zijn adembenemend mooi!

opslaanCredits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Een Marokkaanse bruiloft is totaal anders dan een Nederlandse bruiloft. Elk land heeft zijn eigen tradities en het is mooi om te zien hoe het er aan toe gaat bij een bruiloft in een ander land!

Nog meer leuke inspiratie nodig? Lees ook:

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!