Hoe ziet een Marokkaanse bruiloft eruit?

Marokko, het land van tradities. Trouwen in Marokko wordt meestal groots aangepakt en waarom ook niet? Je trouwt maar één keer! Een bruiloft in Marokko kan niet vergeleken worden met die in Nederland. Bruiloften in Nederland worden vaak in een kleine sfeer gevierd. Een Marokkaanse bruiloft kan wel meer dan 100 gasten hebben! Het grote feest begint allemaal bij de handvraging..!

Credits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Handvraging

Wanneer een koppel besluit om te trouwen is het aan de man om bij de ouders van het meisje de hand aan haar te vragen. Dit is een eeuwenlange traditie die nog steeds gevolgd wordt. Het is een teken van respect voor de ouders van de bruid en laat ook zien dat de man de verantwoordelijkheid draagt. Bij de handvraging komt de kant van de bruidegom bij de ouders van de bruid om de toekomstplannen te bespreken. De ouders vragen vervolgens aan de toekomstige bruid of ze akkoord gaat met het huwelijk. Na de handvraging volgt de verloving. Hier maakt het koppel bekend dat ze gaan trouwen. Een verlovingsfeest kan op twee manieren worden gevierd: Intiem met familie en vrienden tijdens bijvoorbeeld een etentje thuis of uitgebreid op een locatie naar keuze.

Credits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Voorbereidingen

De voorbereiding voor de bruiloft duurt gemiddeld een jaar. In deze tijd kiest het bruidspaar de leveranciers die ze willen. En dan nog een heel belangrijk onderdeel: De jurken! Je leest het goed! De bruid draagt meerdere jurken tijdens de bruiloft. Het is traditie om meerdere jurken tijdens de grote dag te dragen. De jurken kan je zelf ontwerpen of een jurk uitkiezen en op maat laten maken.

Credits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Het Hennafeest

Het hennafeest wordt enkele dagen voor de bruiloft gehouden. Deze wordt gehouden bij het ouderlijk huis van de bruid of op een locatie naar keuze. Het hennafeest staat geheel in het teken van de bruid. Gedurende het henna feest worden de handen en eventueel de voeten versierd met Henna. Het Hennafeest is bedoeld voor de vrouwen. De gasten kunnen ook hun handen versieren met Henna!

Credits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

De bruiloft

Dan eindelijk: de dag van de bruiloft. Dit wordt groots gevierd. Marokkaanse bruiloften duren meestal tot laat in de avonduren. Er wordt uitgebreid gegeten en gedanst, geen Marokkaanse bruiloft zonder goede muziek! Het koppel kleedt zich meerdere malen om en vooral de jurken van de bruid zijn adembenemend mooi!

Credits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

Een Marokkaanse bruiloft is totaal anders dan een Nederlandse bruiloft. Elk land heeft zijn eigen tradities en het is mooi om te zien hoe het er aan toe gaat bij een bruiloft in een ander land! Nog meer leuke inspiratie? Bekijk dan Instagram, Facebook en Pinterest!

Lees ook:

Laat een bericht achter

Foto: Ikzegja
Is dit het nieuwe trouwen? De opkomst van de pop-up bruiloften
Hoe koppels een royale ceremonie organiseren op een luxe toplocatie voor slechts een paar duizend euro. En nee, je levert niet in op de details! Is de pop-up wedding het nieuwe trouwen?
Credits: Shutterstock
Op zoek naar een leuke date? Dit zijn de meest romantische!
Wordt het tijd om jezelf eens van de romantische kant te laten zien? Vraag je partner mee op één van deze dates en je bent binnen!
Foto: De Bloemenkeuken
Hoe kies je een trouwboeket dat bij je jurk past?
In 5 stappen vind jij de bloemen die perfect passen bij jouw trouwjurk! Simpel en effectief. Waar ga jij voor?

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie