Hoeveel foto’s maakt een trouwfotograaf tijdens een bruiloft?

Robin van Bruiloftsfotografie.eu legt uit welke factoren van invloed zijn op het aantal foto's, ideaal om te weten!

Hoeveel foto’s maakt een trouwfotograaf tijdens een bruiloft?
  • Foto en video
  • Sponsored

Je bent op zoek naar een trouwfotograaf en struint het internet af om portfolio’s en pakketten te bekijken. Dan komt ineens die vraag op: hoeveel foto’s maakt een trouwfotograaf eigenlijk? En hoeveel foto’s heb je om uit te kiezen voor je album?

Robin Looy van Bruiloftfotografie.eu heeft al tal van bruiloften gefotografeerd. Bruidsfotografie is zijn specialisatie en hij biedt diverse pakketten aan. Er is iets voor ieders budget. Bij bruiloftfotografie.eu worden alle foto’s bewerkt in dezelfde stijl en ontvang je je foto’s in de hoogste kwaliteit.

opslaanFoto: Bruiloftfotografie.euBruiloftfotografie.eu
Foto: Bruiloftfotografie.eu

Robin is eigenaar van Bruiloftfotografie.eu en doet alles zelf: van het voorbereiden tot aan het fotograferen en van het selecteren tot aan het nabewerken. “Ik vind het belangrijk dat ik van A tot Z bij het proces betrokken ben om zodoende het beste resultaat neer te zetten. Eerlijk gezegd ben ik nogal een ‘pietje precies’ waardoor ik nooit tevreden zou zijn als iemand anders aan mijn foto’s zou gaan werken.”

Je zou misschien verwachten dat Robin daarom meteen kan zeggen hoeveel foto’s er op een dag worden genomen, maar dat is net iets te gemakkelijk gedacht. Hoeveel foto’s een trouwreportage bevat, is volgens hem afhankelijk van meerdere factoren. “Het is vooralsnog een moeilijk onderwerp omdat dit voor iedere fotograaf verschillend is en het zal ook sterk afhankelijk zijn van de situatie”, legt hij uit.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Vaak wordt er voor bruidsfotografie gewerkt met pakketten, een fotograaf is dan een x-aantal uren aanwezig. Als je ervoor kiest om een slechts een gedeelte van je dag een fotograaf in te huren, dan zul je minder foto’s krijgen dan wanneer een fotograaf de hele dag aanwezig is. Volgens Robin zijn de wensen van het bruidspaar ook belangrijk. Misschien geven de bruid en bruidegom wel aan dat er op een bepaald moment minder foto’s gemaakt kunnen worden.

Twee andere belangrijke factoren zijn volgens Robin het aantal mensen dat aanwezig is op de trouwdag en hoe fotogeniek de trouwlocatie of de locatie voor fotoshoot is. Al deze factoren spelen mee voor het maken van het aantal foto’s.

opslaanFoto: Bruiloftfotografie.eu
Foto: Bruiloftfotografie.eu

Belangrijk is dat de fotograaf de situatie aanvoelt en de momenten weet te pakken. Robin van Bruiloftfotografie.eu: “Ik ga de foto’s niet aftellen. Bijvoorbeeld: ik heb 100 foto’s gemaakt, dus ik stop. Ik maak zoveel foto’s als dat er nodig zijn.”

Meer tips nodig? Lees dan ook ons stappenplan voor het kiezen van een trouwfotograaf, tips voor het (laten) maken van trouwalbum en meer informatie over hoeveel een professionele trouwfotograaf kost.

Voor meer inspiratie en de laatste trouwtrends volg je ons op PinterestInstagram en Facebook

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Bruiloftfotografie.eu Trouwfotografen

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!