Op huwelijksreis door Europa? Deze plekken mag je absoluut niet missen!

Waarom zouden jullie naar de andere kant van de wereld vertrekken als Europa ook zoveel moois te bieden heeft? Wij geven tips voor een huwelijksreis door Europa!

Op huwelijksreis door Europa? Deze plekken mag je absoluut niet missen!
  • Huwelijksreis Locaties
  • Aanbeveling
  • Bruidspaar

Hoe fijn is het om na al die tijd van plannen en stress eindelijk te kunnen chillen op jullie huwelijksreis. Jullie kunnen ervoor kiezen om naar een paradijsje ver weg te gaan, maar waarom zouden jullie het niet iets dichterbij zoeken? Europa heeft oneindig veel prachtige plekken die jullie waarschijnlijk nog niet ontdekt hebben. Aangezien er zoveel opties zijn en je door de bomen het bos niet meer ziet, hebben wij samen met Something Blue en Zonvaart Reisgroep een aantal tips op een rijtje gezet voor de perfecte huwelijksreis door Europa! 

opslaanFoto: Zonvaart Reisgroep
Foto: Zonvaart Reisgroep

Begin op tijd met oriënteren 

Adverteren

We beginnen met een algemene tip. Het is begrijpelijk dat jullie de handen vol denken te hebben aan het plannen van jullie trouwdag zelf, maar vergis je niet. Het plannen van de huwelijksreis vergt ook aardig wat tijd en aandacht en het is zonde als jullie je hierop verkijken. Begin daarom op tijd met kijken waar jullie naartoe willen en wat jullie willen zien, doen, beleven en proeven. Als jullie dit duidelijk hebben kunnen jullie hier de locatie op uitzoeken. De toppers van Zonvaart Reisgroep hebben alvast drie opties gegeven voor de perfecte huwelijksreis door Europa!

1. Romantisch Andalusië (rondreis met autohuur) 9 dagen

Route: Malaga, Granada, Cordoba en Sevilla

Bella Andalusia! Andalusië is één van de 17 autonome regio’s van Spanje. De regio kenmerkt zich door olijven, sinaasappels, zonnebloemen, schitterende bergketens en prachtige bergdorpen met mooie pleintjes. Heerlijk romantisch op zijn Spaans dus! Als jullie nog tijd over hebben adviseren wij zeker om langs de Costa del Sol te gaan om een paar dagen volop te relaxen aan de mooiste verborgen strandjes. Leuke activiteiten om te doen zijn ook wel fiets tours of het huren van een cabrio om zo de prachtige landschappen te ontdekken. Combineer dit met een tapas tour en je kan je geluk niet meer op! Let wel op: koop van tevoren entree tickets voor het Alhambra in Granada, het paleis (Alzacar) in Sevilla en de Mezquita kathedraal in Cordoba. Je wilt natuurlijk niet het risico lopen dat ze weg zijn! 

opslaanFoto: Shutterstock - Sean Pavone
Foto: Shutterstock – Sean Pavone
opslaanFoto: Shutterstock - emperorcosar
Foto: Shutterstock – emperorcosar

2. Sfeervol Toscane (rondreis met autohuur) 12 dagen

Route: Pisa, Lucca, Florence, San Giustino Valdarno, Siena, San Vincenzo Pisa

Iedereen die ooit in Toscane is geweest kan beamen dat het één van de meest romantische plekken op aarde is. Het typisch Italiaanse landschap is typerend voor deze streek en daarnaast wordt je natuurlijk nooit teleurgesteld door de Italiaanse keuken. In Toscane zijn enorm veel wijnhuizen te vinden en een bezoek aan een wijnhuis van de Chianti is dan ook een must! Bij een bezoekje aan Florence mag een bezoek aan het Uffizi en de kathedraal niet ontbreken. Een tip is om hier tijdig jullie entree met skip de line te kopen. Op deze manier sta je niet lang te wachten en kunnen jullie gelijk genieten van een bezoek aan de topattracties! Om echt in de Italiaanse sferen te komen is het leuk om een Fiat 500 of Vespa te huren om hier lekker de omgeving mee te verkennen. Houd er wel rekening mee dat je hiervoor een creditcard nodig hebt die op naam van de bestuurder staat. Eindig de reis in San Vicenzo. Toscane heeft namelijk niet alleen heel veel prachtige bezienswaardigheden, maar in San Vicenzo kunnen jullie ook heerlijk relaxen aan het strand.

opslaanFoto: Zonvaart Reisgroep
Foto: Zonvaart Reisgroep
opslaanFoto: Shutterstock - Pfeiffer
Foto: Shutterstock – Pfeiffer

3. Droomcruise naar de Noorse Fjorden, 8 dagen

Route: Amsterdam, Flam, Stavanger, Kristiansand, Olso, Amsterdam

Zijn jullie na alle hectiek van het plannen nu opzoek naar een echt bijzondere reis? Laat jezelf dan helemaal verwennen op een 8-daagse droomcruise naar de Noorse Fjorden. Noorwegen bestaat voornamelijk uit prachtige natuur met adembenemende uitzichten die jullie samen kunnen ontdekken. Ga genieten van de mooie landschappen en diepe gronden!

Cruisen is echt voor jong en oud! De keuze met welke rederij jullie op reis gaan is wel erg belangrijk. Houden jullie van heel lekker eten? Nemen jullie kinderen mee? Houden van actieve dagactiviteiten zoals kanoën of fietsen? Voor ieders voorkeur is er een passende de rederij die precies aan jullie verwachtingen kan voldoen!

Aan boord genieten jullie van comfort, eten & drinken en eventueel sport of entertainment, maar dit is natuurlijk alleen ‘s avonds… Overdag kunnen jullie de hele dag de omgeving ontdekken. Het grootste voordeel van cruisen? Je hoeft maar 1 keer je koffer uit te pakken en elke ochtend wordt je wakker op een fantastische nieuwe bestemming! Zie je jullie al zitten met een drankje aan de poolbar terwijl jullie tijdens schemering de haven verlaten op weg naar de volgende plek?

opslaanFoto: Shutterstock - Olena Tur
Foto: Shutterstock – Olena Tur
opslaanFoto: Shutterstock - Paulo Miguel Costa
Foto: Shutterstock – Paulo Miguel Costa

Dit zijn drie hele verschillende reizen. Wij zijn heel benieuwd of er iets voor jullie tussen zit! Mochten jullie toch de kluts kwijt zijn en het liever gestructureerd goed geregeld hebben, neem dan contact op met Something Blue of Zonvaart Reisgroep. Bekijk hier ook 101 tips bij het plannen van jullie bruiloft. Ontdek hier waar jullie het beste naar toe kunnen reizen in de maand van jullie bruiloft. Bij deze experts liggen niet alleen de beste tips, maar ook de beste deals voor jullie klaar!

Voor meer inspiratie en de laatste trouwtrends volg je ons op Pinterest, Instagram en Facebook!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Zonvaart Reisgroep Huwelijksreis
Something Blue Travel Huwelijksreis
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!