Huwelijksreis naar Botswana: een verborgen schat in Afrika

Botswana is wild en koppig, een bron van geheimen in Afrika.

  • Huwelijksreis Locaties
  • Aanbeveling
  • Bruidspaar

Afrika is mysterieus. Vanuit toeristisch oogpunt is Botswana onontdekt en vakantie gangers neigen meer uit naar wat bekendere en vaker bezochte plekken. Misschien is dat wel beter. Op die manier blijven landen zoals Botswana uniek in hun soort, het wilde leven en de specialiteiten van een uniek land dat je nergens vindt. Voor een huwelijksreis zonder stress waarbij je kunt genieten van een prachtige Afrikaanse zonsondergang, is Botswana een heerlijke optie.

opslaanSuha Derbent
Foto: Suha Derbent

Zo is Botswana

Botswana huisvest ongeveer 2 miljoen inwoners en is gelegen in het zuiden van Afrika tussen Zuid-Afrika, Namibië, Zimbabwe en Zambia. De woestijn van Kalahari strekt zich uit over bijna zeventig procent van het land. Hoewel er nog steeds veel te verbeteren valt, is er sprake van economische groei en staat het onderwijs in Botswana voor een goede verandering. Beetje bij beetje wordt de prachtige natuur van het land ontdekt door de ogen van de westelijke wereld. Een huwelijksreis hier opent je ogen, je ziet de potentie en de tolerantie en maakt de solidariteit in je wakker. Lees ook: De perfecte huwelijksreis voor jullie twee, 5 opties

opslaanMike Dexter
Foto: Mike Dexter
opslaanBobby Bradley
Foto: Bobby Bradley

Juwelen van de natuur

De flora en fauna in Botswana is rijk, divers en perfect voor avonturiers. Een van de grote attracties is de delta van Okavango, een groot moerasgebied in het noorden van het land. Wegen zijn er niet dus je zult er moeten lopen. Als de circulatie van Okavango ten einde komt, vormt de samensmelting met Kalahari een onwaarschijnlijk mooi plaatje dat nog niet door veel mensen is ontdekt. Als je het hebt over verblijfplaatsen is  Ghoha Hills Savuti Lodge de plaats om te overnachten. Midden in de natuur is het een mix tussen ecologisch verantwoord en luxe.

In bovengenoemd spektakel ben je overgeleverd aan de grillen van de natuur: olifanten, nijlpaarden, giraffen, antilopen en krokodillen leven hier in harmonie samen,  tussen heel wat andere diersoorten. Doorkruis de delta in een typische boot gemaakt van een boomstam, het impliceert een sterke band met de grondsoorten van de zuiverste wereld. Jullie twee, water, waterlelies en papyrus. Niets meer, niets minder.

opslaanVadim Petrakov
Foto: Vadim Petrakov
opslaanAndaman
Foto: Andaman
opslaanGhoha Hills Savuti Lodge
Foto: Ghoha Hills Savuti Lodge

De Kalahari woestijn is een verrassend gebied en overschrijd ook de grens met Namibië en Zuid-Afrika. Binnen dit gebied ben je je niet bewust van de wereld daarbuiten. Er is een Nomadische groep die bekend staat als bosjesmannen en wordt gevormd door 50.000 mensen verspreid over 10 families. De woestijn is hun thuis en ze delen hun leefgebied met knaagdieren, antilopen, giraffen en leeuwen.

Op de Zambezi rivier kun je genieten van activiteiten zoals raften; dat is een van de grote attracties. Het is de vierde langste rivier in Afrika en omarmt zeven landen, met de Victoria Falls als een grootste spektakel op een deel van zijn reis. Het gebied is zo spectaculair dat het heeft geleid tot de bouw van grote plekken om te verblijven, inclusief The Kaza Collection, met activiteiten van de landen die de grens delen met Botswana.

opslaanEcoPrint
Foto: EcoPrint
opslaankavram
Foto: kavram

Natuurparken

De authenciteit van Botswana is goed bewaard gebleven en vooral in het noorden vind je diverse nationale ongerepte parken. Op Chief’s Island, een van de delta-eilanden van Okavango, kunnen de wilde dieren ongestoord rennen. Respecteer het gebied tijdens je safari maar zonder een detail van de planten en dieren te verliezen. Binnen de grenzen van dit reservaat ligt ook het dorp Khwai dat een uitstekende bestemming voor je huwelijksreis kan zijn met luxe hutten en spectaculaire beelden van de natuur. Lees ook: 8 adviezen om jullie huwelijksreis perfect te maken. 

opslaanVadim Petrakov
Foto: Vadim Petrakov
opslaanAnton_Ivanov
Foto: Anton_Ivanov

Chobe is een andere heerlijke plek waar alle details tot in de puntjes verzorgd zijn. Tot maar liefst 60.000 olifanten leven op een van de meest verbazingwekkende en onbekende plaatsen van deze planeet. Nijlpaarden en buffels grazen in een uniek gebied waar vier verschillende ecosystemen samen komen. De regio CHobe herbergt dit alles en je kunt er overnachten in Camp Kuzumade Chobe Game Lodge en Cresta Mowana Resort & Spa, luxe verblijfplaatsen vanwaar je je safari kunt voortzetten.

Heel dichtbij, maar net binnen de landsgrenzen van Namibië, is een bezoek aan het Bwabwata National Park een must. Vooral in de tijd van de olifantentrek en geniet dan ook gelijk van de prachtige watervallen van Popa die hun oorsprong kennen in de Okavango rivir. Nxai Pan National Park is een beschermd zoutmeer.

opslaanVladislav T. Jirousek
Foto: Vladislav T. Jirousek
opslaanChobe Game Lodge
Foto: Chobe Game Lodge

Belangrijke steden

Hoewel Botswana’s grootste attracties toch wel worden gevormd door de natuur, zijn er ook stedelijke gebieden die ook dienen om avonturiers te plezieren. Gaborone is de hoofdstad en loopt voorop als het aankomt op economische ontwikkeling mede dankzij de aanwezigheid van de universiteit. Maun, is op haar beurt de perfecte stad voordat je aan een safari begint in een van de nationale parken. Er zijn namelijk veel grote verblijven waar je aan je voorbereiding kunt werken.  African Horseback Safaris en Ker & Downey zijn hier voorbeelden van.

Kasana is een andere interessante plek, vooral vanwege de ligging dicht bij de zogenaamde ‘4 hoeken van Afrika’ (Namibië, Zimbabwe, Zambia en Botswana). Bovendien liggen Chobe National Park en de Victorio Falls op een steenworp afstand.

opslaanHenning de Beer
Foto: Henning de Beer

Ontdek een land dat alles heeft om je te laten leven en dromen als pasgetrouwden. Botswana is wild en koppig, een bron van geheimen in Afrika. Zoek je een onvergetelijke huwelijksreis? Laat je dan meenemen door de roep uit de natuur.

Wil jij nog meer inspiratie opdoen voor jullie huwelijksreis? Bekijk de volgende artikelen: Huwelijksreis in New York, Mexico: een huwelijksreis vol smaak, natuur en vreugde, Een exotische huwelijksreis naar India, Franse cultuur met een Indisch Hart: ontdek Mauritius

Auteur: Eline Dabekaussen

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!