In 5 stappen de mooiste kleine bruidsgasten!

Kinderen horen net als de volwassen gasten te stralen op de bruiloft. Lees nu hoe je met deze 5 stappen de bruidskinderen het beste kunt kleden!

  • De gasten
  • Kinder kleren of kinder jurken

Bij bruiloften zijn er, naast de bruid en bruidegom, nog meer bijzondere personen die speciale zorg moeten besteden aan hun kleding. Kinderen hebben ook een leidende rol op de bruiloft, of ze nu bruidskindjes zijn, of gewoon als gasten gaan. Enthousiast, gezellig en lief, kinderen zorgen voor een speciale energie op een bruiloft. Maar bij kinderen – die nooit stilzitten – moet je met meer rekening houden dan enkel een mooi outfit. Waar moet je allemaal op letten bij het kleden van kinderen voor de bruiloft? Lees deze 5 stappen!

opslaanFoto: So Cute Fashion.
Foto: So Cute Fashion.

  1. Maak een onderscheid tussen de bruidskinderen en de rest van kinderen

Adverteren

Allereerst is het belangrijk om de rollen van de verschillende minigasten te onderscheiden, aangezien de kleding hiermee aanzienlijk verandert. Omdat de bruidskinderen, dat wil zeggen de kinderen die de ringen naar jullie brengen, een heel belangrijke rol spelen, is het belangrijk deze kinderen anders aan te kleden. Ten eerste is het belangrijk dat de bruidskinderen kinderen in de stijl van de bruiloft worden gekleed. Let op: Het is niet de bedoeling dat de kinderen er ‘verkleed’ uitzien. Een mini bruidsjurk of pak is dan ook niet waar de kinderen – en jullie! – blij van worden! Ga voor een formele maar toegankelijke stijl, boho of hippie, maar maak geen kopietjes van het bruidspaar.

Over het algemeen worden de bruidskinderen meestal in vrolijke kleuren gestoken die goed bij de neutrale kleuren van jouw jurk en de rest van de decoratie past. Jonge meisjes dragen vaak grote rokken van natuurlijke stoffen, en het haar wordt versierd met een speldje of een bloemen diadeem. Oudere meisjes dragen een iets simpeler outfit zoals een blouse met rok of simpele jurken.

Jongens dragen broeken en een schilderachtige blouse met mao kraag, en de sjerp aan de voorkant – die bij informele bruiloften overbodig is-. Hoewel korte broeken voor de volwassen gasten vaak not done is, mogen jongens korte broeken dragen op een bruiloft! Daarvoor zijn het kinderen, ze hoeven zich aan weinig regels te houden.

Voor de rest van de uitgenodigde kinderen, zijn er geen echte regels. Het hangt van de ouders af, en zolang er geen extreem streng protocol is, mogen ze gekleed gaan zoals ze willen. Om gokken te voorkomen, zit je altijd goed met een korte broek en een wit shirt. Voor meisjes is een opvallende kleur altijd mooi.

Baby’s van 0 tot 18 maanden
Bij het kleden van baby’s ga je voor eenvoud, maar probeer je het outfit een formele knipoog te geven. Doe dit met een haaraccessoire, bijvoorbeeld. Ga verder voor verschillende kleuren, mét of zonder prints. Je kunt natuurlijk ook strikjes, stropdassen, bretels, overhemden en broeken toevoegen aan het outfit, zolang het maar comfortabel en veilig blijft.

opslaanFoto: So Cute Fashion
Foto: So Cute Fashion

Kinderen tussen de 18 maanden en vijf jaar
Bij meisjes staan korte, vloeiende jurken, afgestyled met een cape of een krans, geweldig. Voor jongens zit je altijd goed met een eenvoudige korte broek en een witte bloes. Wil je iets groter uitpakken? Ga dan voor een tirools pak, heel trendy en niet te opzichtig.

Tussen vijf en dertien jaar
Bij deze leeftijd verandert de kleding vaak, omdat de smaak van de kinderen zich begint te vormen. Hierom zullen ze niet zomaar alle kleding accepteren. Kijk goed naar hun smaak en pas je hierop aan. Bij meisjes schitteren stoffen van linnen, plumetis, of batist met geborduurde stippen, en a-lijn rokken. Bij jongens staan colberts, overhemden met mao-nek, strikjes, overhemden met print, of stropdassen heel leuk. Zolang de etiquette niet te strikt is, kunnen kinderen  redelijk vrij hun gang gaan.

”Heb je bijvoorbeeld een bruidsmeisje van 2 en 13 jaar op je bruiloft dan is de kans groot dat het meisje van 13 jaar niet hetzelfde jurkje aan wilt als het jurkje van de 2-jarige. Om dan toch een mooi geheel te verkrijgen kan je kiezen voor verschillende jurkjes maar wel in dezelfde stof en kleur”So Cute Fashion.

opslaanFoto: So Cute Fashion.
Foto: So Cute Fashion.
opslaanFoto: So Cute Fashion.
Foto: So Cute Fashion.

  1. Respecteer de stijl en mening van het kind

Het is waar dat het protocol waar mogelijk moet worden nageleefd, maar als het op kinderen aankomt, verliezen regels hun kracht en is er meer ruimte voor speling. Het is belangrijk om flexibeler te zijn, ze hebben nog jaren om zich druk te maken over etiquette! Maar zorg voor een balans.

Elk kind heeft vaak op jonge leeftijd al een stijl of voorkeur. Het zou gek zijn deze niet na te leven, al is het maar voor een dag. Maar dit betekent niet dat je te speels of te serieus moet gaan, puur om de stijl van het kind aan te houden. De persoonlijke voorkeur kan aangepast worden om zo evenwicht te vinden tussen de etiquette en hun persoonlijke stijl. Net zoals volwassenen kiezen voor jassen van verschillende stoffen, shirts met prints, of strikjes als ze het protocol een beetje willen breken, kan een kind precies hetzelfde doen, maar met veel meer vrijheid. Een kind is trouwens ook vaak veel relaxter in, wat het  kleden vaak nog makkelijker maakt

Aan de andere kant is het handig om te onthouden dat kinderen geen volwassenen zijn en dat het niet nodig is om ze te kleden in kostuums of jurken waarmee al het kinderlijke verdwijnt.

”Belangrijk is dat de kinderen zich helemaal happy voelen in de kleding, voor hun is het tenslotte ook een bijzondere en spannende dag!”  So Cute Fashion.

Kijk bij het uitzoeken van de kleding goed naar het kind. Het is belangrijk dat ze zich ook knap voelen, net als volwassenen, en daarvoor verdienen ook zij een perfecte look. En hierbij komt opnieuw de smaak van het kind naar voren. Het is belangrijk dat het kind zich op zijn gemak voelt met het beeld dat hij uitstraalt. Ze willen ook pronken!

opslaanFoto: So Cute Fashion.
Foto: So Cute Fashion.

  1. Gebruik de stoffen en kleuren van de bruiloft

De bruiloft zelf kan dienen als een inspiratie voor alle gasten om je looks voor te bereiden. Hiervoor is het ook belangrijk om rekening te houden met de kenmerken: is het een dag of avond bruiloft? Wat is de locatie, de sfeer en de stijl?

So Cute Fashion”Wil je zowel de kleur van de bruisjurk als die van het pak van de bruidegom terug laten komen bij de kinderen? Kies dan bijvoorbeeld voor een ivoorkleurige jurkje met een lint in de kleur van het pak”. 

Als het gaat om een strandbruiloft, of een bruiloft met een hippie of landelijke stijl, ga dan voor wat stuffere stoffen in wit, beige of crème. Bij formele bruiloften kunnen de kleintjes ook kiezen voor een label met klassieke kleding en wat ingetogen tonen.

opslaanFoto: So Cute Fashion.
Foto: So Cute Fashion.

  1. Ga voor comfort

Ondanks dat het een geweldig idee is om kinderen mooi te kleden voor een bruiloft, of ze nu als bruidskinderen gaan, als daggasten of als avondgasten, het zijn en blijven kinderen.  Daarom is het handig om je ego opzij te zetten en voor geschikte kleding te kiezen. Volwassenen kunnen hun lichaamstemperatuur, een té zomers jurkje, hun comfort en hoge hakken opofferen om er mooi uit te zien, maar kinderen zijn nog steeds niet op dat punt, en dat verwachten we ook niet van ze. Het belangrijkste is dus om een ​​balans te vinden tussen formaliteit en comfort en vooral om ze vrij te laten zijn nu ze klein zijn.

Tijdens de ceremonie, waar ze al zo lang stil moeten zitten, is comfort belangrijk. Maar ook daarna, als ze eindelijk weer kunnen bewegen, rennen en spelen, is een makkelijk zittende broek of jurk nog fijner. Een bruiloft is niet zo leuk voor hen als voor jou, dus het zou jammer zijn om hen ook nog eens de kans op leuke dingen te ontnemen door vervelend zittende kleding.

  1. Uniformiteit

Kinderen die deel uitmaken van de huwelijksoptocht moeten zich houden aan een reeks regels. Deze regels zijn ervoor om uniformiteit te behouden, bij bijvoorbeeld de ringenceremonie en de foto’s.

De groep kinderen kunnen zich in verschillende modellen kleding kleden, zolang er maar overeenkomsten zijn wat betreft stijl, kleuren, stoffen en de toon van de bruiloft. Met dat alles in het achterhoofd, heeft elk gezin een zekere vrijheid. De mousseline, tule met stip en borduurwerk, met draden of kant, zijn meestal de meest gebruikte.

opslaanFoto: So Cute Fashion.
Foto: So Cute Fashion.

Veel plezier en succes met het uitkiezen van de bruidskinderkleding! Wil je nog meer tips? Of nog meer inspiratie opdoen? Volg ons dan op Facebook,  Instagram en Pinterest!

Lees ook: Een bruiloft uitleggen aan kinderen: zo doe je dat!

Lees ook: Trouwen is geweldig, maar hoe vermaken jullie bruidskinderen zich?

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

So Cute Fashion Feestkleding voor kinderen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!