In de wolken met de mooiste bloemen op je bruiloft

Het is onbetwistbaar: Bloemen zetten de toon bij de decoratie van een bruiloft. Bloemist Edénique de Beaumont weet hier alles van; en voor haar klanten weet ze elke wens waar te maken, hoe bijzonder deze ook mag zijn.

  • Bloemen
  • Aanbeveling
  • Sponsored
  • Bruidsboeket

Het is onbetwistbaar: Bloemen zetten de toon bij de decoratie van een bruiloft. De heerlijke geuren, de prachtige kleuren en de warme uitstraling van de bloemen maken het dat jouw bruiloft voor altijd herinnerd wordt. Maar het decoreren van een bruiloft met bloemen gaat een stapje verder dan het kopen van een leuk bosje tulpen van de bloemenstal naast de supermarkt. Het gaat om oog voor detail, kennis van het product en vooral heel veel liefde voor het vak. Bloemist Edénique de Beaumont weet hier alles van, want bloemen zijn al sinds jongs af aan haar passie, en voor haar klanten weet ze elke wens waar te maken, hoe bijzonder deze ook mag zijn.

opslaanFoto: Elsa Schaddelee Photography
Foto: Elsa Schaddelee Photography

Edénique’s naam klinkt als een prachtig exotisch boeket, maar ze komt gewoon uit Maastricht. Haar allereerste bijbaantje was dan ook in deze mooie stad. Dat was waar de liefde voor het vak begon. “Ik was toen dertien jaar en werkte bij een bloemist. Ik mocht nog niet veel meer doen dan vazen vullen en schoonmaken. Toch had ik al snel in de gaten dat ik graag meer wilde leren over het binden van boeketten en het werken met bloemen.

En hoewel ze de HBO opleiding voor Bloemsierkunst heeft gedaan, heeft ze het vak met name in de praktijk geleerd. Bij het samenstellen van de mooiste boeketten, gaat het namelijk niet altijd om de theorie. “Mijn gevoel heeft altijd een grote invloed. Waarom ik kleuren bij elkaar zocht was moeilijk uit te leggen, maar ik merkte dat het goed zat en dat de klanten blij waren.” En dat is precies waar Edénique dan ook weer blij van wordt.

Lees ook: 22 bruidsboeketten met witte bloemen: de beste toevoeging aan jouw look!

opslaanFoto: CHYMO & MORE Photography
Foto: CHYMO & MORE Photography

Ze is gek op bloemen en houdt ook van mensen helpen. Haar werk is dan ook de ultieme combinatie van beide. “Ik geniet er ontzettend van om mensen te kunnen helpen of adviseren. Soms gaat dit door tot in de late uurtjes, maar dat maakt niet uit omdat ik erg blij wordt van het werk dat ik doe.” En als echte bloemenverslaafde vindt ze het natuurlijk heerlijk om rond te struinen op de bloemenveiling om de mooiste materialen bij elkaar te zoeken.Dan zie ik weer een speciale bloem en kan ik de verleiding niet weerstaan om deze toch mee naar huis te nemen. Dat is denk ik de echte passie voor het vak!

opslaanFoto: Edénique Floral Design
Foto: Edénique Floral Design

Vijf jaar geleden is Edénique naar Noord-Holland verhuisd. Het was een grote omschakeling maar in haar branche zeker een goede stap. “Nadat ik veel ervaring hebben mogen opdoen in diverse winkels, ben ik terecht gekomen bij een mooi bedrijf in Amsterdam. Hier heb ik niet alleen geleerd om leiding te geven aan een bedrijf, maar ook om internationale projecten onder handen te nemen. Dit heb ik met heel veel plezier gedaan, totdat ik het tijd vond om een duik in het diepe te nemen en mijn eigen bedrijf Edénique Floral Design op te zetten. Dat was zeven maanden geleden en ik kan alleen maar zeggen dat ik mijn werk met nóg meer plezier en passie uitvoer.

Lees ook: Bruidskapsels met bloemenkrans: voor een originele look op jouw bruiloft.

opslaanFoto: Gyan Gurung Photography
Foto: Gyan Gurung Photography

Bij Edénique staan de wensen van de klant voorop. Ze vindt het erg belangrijk dat het bruidspaar zich volledig op hun gemak voelt bij haar. Bruidsparen die nog op zoek zijn naar de perfecte bloemist, raadt ze dan ook aan om verschillende bloemisten te benaderen, en daarna pas te kiezen voor degene waar ze zich het prettigst bij voelen. “Ten alle tijden ben jij de klant en moet je al je vragen en wensen bij de bloemist kunnen voorleggen. Voel je je hierin bezwaard of geremd dan zou ik overwegen een andere bloemist te nemen. Het is tenslotte jouw wens in combinatie met het vakwerk waarbij echt passie nodig is om tot het mooiste resultaat te komen!

opslaanFoto: Edénique Floral Design
Foto: Edénique Floral Design

En hoewel Edénique een eigen trendy stijl heeft, zal ze deze altijd combineren met de wensen van het bruidspaar.Soms zijn de bruidsparen helemaal blanco, maar hoe leuk is het als je met hen je kennis kunt delen, zodat ze opeens het complete plaatje voor zich zien.” En of je nu een chique of klassiek boeket wil, of liever gaat voor een wilde bos in bohemian stijl, Edénique zal het waarmaken, want zowel in haar bedrijf als in het werk volgt ze haar gevoel en passie. Klinkt dit als jouw filosofie en ben je op zoek naar net die special touch voor jullie bruiloft? Neem dan contact op met Edénique voor een stijlvol gedecoreerde bruiloft.

opslaanFoto: Edénique Floral Design
Foto: Edénique Floral Design
opslaanFoto: Gyan Gurung Photography
Foto: Gyan Gurung Photography
opslaanFoto: Edénique Floral Design
Foto: Edénique Floral Design

Nieuwsgierig wat Edénique kan doen voor jouw bruiloft? Neem dan nu contact met haar op via haar onderstaande bedrijfspagina en laat je inspireren door haar creativiteit en passie!

Wil jij niks van ons missen? Volg ons dan op PinterestInstagram en  Facebook

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Edénique Floral Design Bruidsboeketten
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!