In vijf stappen de perfecte halslijn kiezen voor jouw trouwjurk!

Hier lees je in vijf stappen hoe je de perfecte halslijn uitzoekt bij jouw trouwjurk. De halslijn is een van de meest belangrijke factoren bij het bepalen van jouw perfecte trouwjurk.

  • Trouwjurk stijlen
  • Adviseren
  • Bruid

De halslijn is een van de meest belangrijke factoren bij het bepalen van jouw perfecte trouwjurk. Het straalt stijl en karakter uit. Een halslijn laat persoonlijkheid zien en dient als leidraad voor de perfect wedding dress. Met het uitzoeken van een halslijn is het van belang dat je rekening houdt met je figuur, persoonlijkheid en stijl. Maar denk ook aan het weer, in welk seizoen ga je trouwen? Veel dingen om rekening mee te houden, maar wij bevelen vooral ook aan: laat je van tevoren goed adviseren in de bruidsboetiek. De professionals kunnen jou het beste helpen om de perfecte jurk te vinden!

Adverteren

De halslijn geeft essentie aan de trouwjurk. Wil jij weten welke halslijn het beste bij jou past? In vijf stappen legt Zankyou jou uit hoe je de perfecte halslijn vindt voor jouw droomjurk.

opslaanBron: Shutterstock
Bron: Shutterstock

Het figuur

Wat voor figuur heeft jouw lichaam? Raadpleeg eventueel een professional om je hierbij op weg te helpen zodat je weet waar je voorkeuren liggen. Luister goed, zij zijn de specialist op het gebied van pasvormen en weten hoe bruidsjurken vallen! Voor iedere bruid is er een perfecte jurk! Het is goed om je van tevoren voor te bereiden, maar De Bruidsgalerie beveelt aan: ¨pin je van tevoren niet vast op één soort jurk, maar houdt de opties open!¨

  • Aardbei figuur: Zoet, sappig en sexy! Een volle boezem waar mannen gek op zijn! Een V-vormige halslijn past goed bij jouw figuur. Dit zorgt ervoor dat je taille extra slank lijkt.
  • Peervormig figuur: Smalle vrouwelijke schouders en voluptueuze heupen. Voor jou is er veel keuze! Schaam je niet voor vrouwelijke rondingen, want je bent mooi zoals je bent. Een v-vormige, ronde, vierkante en een boot- en halter halslijn passen goed bij jouw figuur. Vooral een jurk met een diepe V-hals zal je goed staan!
  • Appelfiguur: Volle romp, slanke benen en weinig taille. Wees er trots op! Je hebt prachtige vrouwelijke rondingen dus maak er gebruik van! Jouw lichaam verdient een V-hals, deze halslijn vestigt de aandacht op je mooie figuur!
  • Zandloperfiguur: Je hebt mooie rondingen en een duidelijk slanke taille. Je heupen zijn ongeveer even breed als je schouders. Je ronde billen maken het figuur af. Meestal staan bijna alle halslijnen bij jouw figuur. Daarom is het belangrijk dat je rekening houdt met je gezicht en je borst. Zowel een V-hals als een diepe halterlijn zijn goede opties voor jou!
  • Plankfiguur: Kleine borsten en weinig taille, maar maak je niet druk! Jouw figuur is fabulous! Een jurk vinden met jouw figuur is geen probleem. Ga op zoek naar een jurk gemaakt van sexy kant en een diepe halslijn. Denk bijvoorbeeld aan een jurk in Sissy stijl, de wijde tulen rok is nog steeds in trek! Soms met geheel doorschijnende tops met hier en daar een bloemapplicatie.

Een A-lijn trouwjurk past bij eigenlijk ieder lichaamstype. De Bruidsgalerie beveelt aan om écht eens een kijkje te nemen naar een jurk met A-lijn model.

Mirre, van Koonings the Wedding Palace, vertelt: ¨Het flatteert de taille en camoufleert de heupen. Bredere schouders worden met dit model gebalanceerd. Dit model past bijna bij ieder lichaamstype en geeft een romantische look.¨

opslaan
Credits: De Bruidsgalerie

De mouwen

De mouwen van veel jurken zitten vast aan de halslijn of worden apart ontworpen voor de jurk. Heb je een jurk met mouwen gekozen? Dan moet je natuurlijk rekening houden met je figuur. Vaak denken mensen dat een jurk met mouwen het lichaam van de bruid breder laten lijken. Integendeel! Mouwen kunnen perfect jouw iets bredere armen verbergen. Probleem opgelost!

Een andere truc is om mouwen te gebruiken die gemaakt zijn van semi-transparante stof. Dit zorgt voor een elegante uitstraling. In het geval je kiest voor een jurk zonder mouwen wordt raden wij je aan om een kanten sjaal over je schouders te dragen. Een sierlijk jasje kan natuurlijk ook! Dit zijn twee kledingstukken die ervoor zorgen dat je armen stijlvol bedekt zijn.

Mirre, van Koonings the Wedding Palace, vertelt: ¨Bandjes kunnen een mooi detail geven of de jurk voorzien van net wat meer stevigheid. Wanneer je ervoor kiest bandjes aan een strapless jurk toe te voegen zorg dan dat ze niet te dun zijn. Het kan dan lijken dat je een BH draagt onder jouw droomjurk. Onze coupeuses kunnen de bandjes geplooid vastzetten zodat het lijkt dat de bandjes altijd aan de jurk vast hebben gezeten.¨

opslaanCredits: Mariages bruidsmode
Credits: Mariages bruidsmode Drenthe

Houd rekening met je borsten!

Welk type neklijn je kiest voor de trouwjurk, dienst als decoratie voor je borsten. Het is daarom belangrijk om te kijken welk type het beste bij jouw borsten past.

Grote buste: Kies voor een halslijn die ondersteuning biedt. Deze kunnen er tevens ook voor zorgen dat je niet teveel van je borst laat zien. Ook een strapless halslijn staat bij jou erg elegant. Eveneens is een halternek goed voor jouw figuur. Dit helpt het volume van je borsten ietwat te verbergen en voegt de gewenste zwierigheid toe. Een V-halslijn is vaak wat minder geschikt voor vrouwen met een grotere buste. Kit komt omdat de halslijn vak al wat dieper is uitgesneden. Kies je voor een sweetheart halslijn? Dan beveelt Koonings the Wedding Palace aan om te kiezen voor een golvend model.

Voor jou wordt een niet te diepe halslijn aanbevolen om het volume van je borsten iets te kunnen verkleinen en tegelijkertijd toch elegant te laten lijken. Om deze reden is een ronde hals niet ideaal. Een ronde hals vergroot het gevoel van grote borsten. Het is daarom belangrijk om balans te creëren!

opslaan
Shutterstock

Kleine buste: In het geval je kleine borsten hebt, staat een stilistische halslijn prachtig. Ook staat een neklijn vanaf de schouders jou goed. Denk aan de Franse hals. Tevens staat een diepe V-hals mooi, dit geeft het figuur een sierlijke uitstraling. De ronde hals daarentegen is ideaal om extra elegantie toe te voegen.

Evenzo is een strapless jurk perfect voor dames met kleinere borsten. De hals kan lager gedragen worden om meer sensualiteit uit te stralen. Een strapless jurk staat namelijk bijna bij iedere bruid! Net zoals een boothals, een van de meest elegenate halslijnen. Ook kan je kiezen voor een jurk met gesloten hals en een zeer diepe neklijn. Dit voegt volume toe, maar zorgt ook voor verfijning van de jurk.

opslaanCredits: De Bruidsgalerie
Credits: De Bruidsgalerie Uden

Kies volgens de schouders en de rug

Je schouders en je rug zijn een andere belangrijke factor die de perfecte halslijn bepalen. De boothals, een halsopening van schouder tot schouder, is een van de meest symmetrische halslijnen. Vrouwen wiens lichaam enigszins symmetrisch is kunnen een ronde hals dragen. Het wordt vaak als aantrekkelijk gezien vanwege de eenvoud.

De strapless halslijn, is één van de meest gekozen trouwjurken. Koonings The Wedding Palace vertelt ons dat dit ook één van de halslijnen is die die meeste mensen erg goed staat: ¨een strapless jurk staat bijna iedere bruid. Doordat de schouders en nek vrij zijn van bandjes lijken je schouders juist smaller.¨ Het is een van de meest sensuele manieren om je schouders te laten en je borsten blijven onbezwaard. Heb je een wat grotere boezem dan kan een strapless jurk soms wat massief overkomen. 

Bredere schouders: Dan kan je shinen met een vierkante halslijn. Dit laat meestal de brede schouders zien, en zal niet staan met een V-hals dit laat het blijken dat je schouders verzakt zijn, en dat is natuurlijk niet de bedoeling! Ook kan de bruid een boothals dragen. Deze halslijn is iets hoger maar doordat de lijnen doorlopen naar de schouder krijg je een klassiek effect. ¨Dit is meestal een iets klassiekere look,¨ aldus Mirre, van Koonings the Wedding Palace.

Bredere rug: Zorg ervoor dat de aandacht van je schouders wordt weggehaald! Voor jou is dus een V-neklijn beter geschikt. De horizontale lijn van het lichaam wordt gemarkeerd en hierdoor zal het gevoel van brede schouders sterk verminderen. Ook bestaat er een asymmetrische halslijn, ideaal voor bijna alle figuren.

Voor vrouwen met een brede rug is een open sectie aan de achterkant van de jurk erg geschikt. Dit zorgt ervoor dat het gevoel van je brede schouders minder wordt. Maar legt de focus op je prachtige lichaam. Het komende jaar, 2019, wordt er veel aandacht gevestigd op de rug, laat Buidsmode Mariages weten. Ook de sluikvallende jurken veroveren steeds meer de markt. ¨Soepel materiaal die het figuur goed laat uitkomen en deze jurken komen vaak met lange sleep: perfect voor een boho look!¨

Slanke rug en schouders: Jij zou geweldig uitzien met een vierkante, ronde en/of strapless halslijn. Met het neklijn type badkuip, het figuur snijdt net onder de schouders, verbreedt het visueel de rug, dit is geweldig voor dames slanke schouders en rug. Tevens zal een halterhalslijn je goed staan. Door de schuine lijnen leg je de nadruk op je schouders. Doordat een halter vaak een V-halslijn heeft, wordt je nek optisch langer.

Shutterstock

Kies je halslijn volgens de vorm van je gezicht en hals

De keuze voor de geschikte hals hangt ook sterk af van de vorm van het gezicht. Een halslijn kan je gezicht groter laten lijken en een ongewenst effect creëren. Je kan je gezicht makkelijk verzachten door een halslijn uit te kiezen die diametraal ligt ten opzichte van je gezicht. Dit zorgt ervoor dat je gezicht niet groter gaat lijken. Hetzelfde geldt voor je nek. De halslijn kan een optische illusie creëren en is dus afhankelijk van de lengte van je nek.

Rond gezicht en brede nek: De beste optie voor jou is om te kiezen voor een vierkante of V-vormige halslijn. Dit is niet geschikt voor vrouwen met een hoekig gezicht. Een V-hals zal het gezicht niet laten stralen. Tevens is deze halslijn perfect voor vrouwen met een lichte kin of korte nek, een V-hals laat de nek namelijk langer lijken.

Vierkant gezicht: Een vierkante halslijn is geschikt voor vrouwen met een ietwat vierkante gezicht. Deze vorm zal het gezicht eerder versterken dan verzwakken.

Gevuld gezicht: Een ronde hals is helaas niet geschikt voor jou. Wel is een hoekig gevormde halslijn geschikt voor jouw gezicht. Dit zorgt ervoor dat er evenwicht komt tussen jou hoofd en de halslijn.

Korte/bredere nek: Voor kortere en dikkere nekken is het mooi om de schouders te tonen. Dus een halslijn met verlaagde schouders. Denk hierbij aan een V-hals of een boot lijn. Voor lange nekken telt dus het tegenovergestelde: meer gesloten halslijnen, zoals ronde of een V-hals.

Welk kapsel en sieraden passen het beste bij jouw halslijn?

Bij het kiezen van een halslijn moet je beslissen of je hierop de aandacht wil trekken of dat het slechts een extra element is. Als je kiest voor sieraden,valt de aandacht weg op de hals. Dus, wanneer de halslijnen worden uitgewerkt moeten de juwelen eenvoudig zijn.

Een andere belangrijke tip om te weten is dat de sieraden gecompenseerd moeten worden. Dus als de hals heel opvallend is, kun je beter geen ketting dragen. Maar moeten de oorbellen wel weer langer en kleurrijk zijn. En natuurlijk moeten ze bij de jurk passen!

Opvallende halslijn: In het geval de halslijn erg opvallend is, wordt het ontmoedigd om zeer opvallende kettingen om te dragen omdat de mooie vorm van de hals bijna alle aandacht zou moeten krijgen. Denk hierbij aan less is more!

Los haar staat bij een V-lijn erg prachtig, evenals een lage vlecht met veel volume.

Asymmetrische halslijn: Voor deze halslijn die slechts één mouw heeft, wordt het gebruik van een ketting sterk afgeraden. In plaats daarvan is een mouw armband en een paar oorbellen voldoende.

Probeer bij deze halslijn een asymmetrische scheiding voor je haar!

Gesloten halslijn: Voor gesloten halslijnen, zoals ronde, is het ideaal om een langere ketting te dragen die de jurk een stukje leven inbrengt.

opslaan
Shutterstock

Bij deze  halslijn, denk aan een boot-halslijn, is een retro kapsel erg gepast, maar ook een lage knot of een vlecht. Of een druppel halslijn: vintage golvend haar, een paardenstaart of een haarband. Een hoge halslijn met opgestoken haar of een elegante paardenstaart staat ook geweldig. Het kan natuurlijk ook zijn dat je de voorkeur geeft aan een klassieke halternek met een kont, rommelige bob of vintage krullen.

Elke bruid heeft een ander figuur, maar pin je niet vast op één jurk of model. Blijf open-minded. Soms valt een jurk anders uit dan je wellicht in gedachten had. Wil je graag wat extra inspiratie opdoen? Bekijk de collectie van Bianco Evento. De collectie van Bianco Evento heeft de meest prachtige jurken met de meest stijlvolle halslijnen. Nu weet je wat je moet doen om de perfecte halslijn uit te kiezen. Met deze vijf tips ben jij helemaal klaar voor het uitzoeken van de perfecte jurk.

Lees ook:

Voor meer inspiratie volgens ons op Facebook, Instagram en Pinterest!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Koonings The Wedding Palace Bruidsmode Boetiek
Mariages Bruidsmode Bruidsmode Boetiek
De Bruidsgalerie Bruidsmode Boetiek
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!