It's the most wonderful time of the year... tijd voor een huwelijksaanzoek?

It's the most wonderful time of the year... tijd voor een huwelijksaanzoek?

Kerst staat voor de deur en wie is er nou niet gek op deze heerlijke dagen!? Het is naast een gezellige, ook nog eens een hartstikke romantische tijd en daarom perfect voor een aanzoek!

  • Huwelijksaanzoek
  • Guest-blogger
  • Winter

The most wonderful time of the year komt steeds dichterbij. De naderende feestdagen zijn hét moment om jouw geliefde ten huwelijk te vragen. De sfeer heb je alvast mee. De kersttijd is immers gevuld met romantiek, lichtjes, mooie kleuren, heerlijke geuren van haardhout, appel, chocomelk en als het een beetje meezit: sneeuw!

So why not propose?!

Het voorbereiden van een aanzoek is niet voor iedereen zo gemakkelijk. Misschien wil je het wel van de daken schreeuwen… ssst… je moet natuurlijk nog wel even geduld hebben daarmee totdat je partner een volmondig JA laat horen.

opslaanFoto: Erwin Beckers BruidsfotografieMeer lezen “Foto: Erwin Beckers Bruidsfotografie”
Foto: Erwin Beckers Bruidsfotografie

Een traditioneel of modern huwelijksaanzoek?

Ga je bij je aanzoek voor de traditie of niet? Het vragen van de hand van je partner aan de vader/ouders is een mooie symbolische actie, maar allang geen must meer. Die keuze is dus helemaal aan jou. Bij een traditioneel aanzoek daalde men gebruikelijk neer op een knie en werd een ringendoosje te voorschijn getoverd voordat je dé vraag stelt. Maar ook dat is geen noodzakelijk kwaad:-)

Hoe pak je het aan? We geven je een helpende hand.

Kies een locatie

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Natuurlijk kies je niet zomaar voor een willekeurige locatie waar je jouw geliefde ten huwelijk gaat vragen. Verzin waar jullie een bijzondere ontmoeting hebben gehad, misschien wel jullie eerste date of een locatie waarvan je weet dat je partner daar heel blij van wordt. Het park, de dierentuin, een restaurant, het strand of gewoon lekker knus thuis bij de kerstboom? Bedenk ook wat je met de locatie kunt doen om deze nog feestelijker te maken. Denk aan ballonnen, lampionnen of kaarsen in een mooie warme thema kleur.

opslaanCredits: Evelien Hogers Fotografie
Credits: Evelien Hogers Fotografie

Samen of met familie en vrienden erbij?

Wie wil je allemaal bij het aanzoek aanwezig laten zijn? Familie, lieve vrienden, kindjes, huisdieren? Je kunt ze er allemaal in betrekken en ze een belangrijke rol geven. Maar natuurlijk kan je het ook intiem houden voor jullie saampjes.

Een pré (wedding) shoot

Hoe groot is de surprise als je een (wedding)LOVE shoot in scene zet. Een boel fotografen bieden de mogelijkheid om een pré wedding shoot te doen. Je zou met de fotograaf kunnen afspreken dat tijdens de shoot er wat wedding signalen worden gegeven. Hoe groot is de verrassing als je vervolgens dé grote vraag stelt.

Een mooie ring!

Ga je voor een traditioneel aanzoek dan hoort daar natuurlijk een mooie verlovingsring bij. Probeer een bestaande ring van je partner alvast op te meten of nog beter….mee te smokkelen naar een juwelier en ontwerp daar samen een mooie ring.

Live muziek?

Ben je een echte romanticus en ga je voor nog meer sfeer dan is live muziek helemaal geweldig. Is er een liedje waar jullie mooie herinneringen aan hebben bijvoorbeeld? Of een prachtig en romantisch kerstliedje? Vraag dan of dat nummer kan worden gespeeld of gezongen door de Weddingsingers.

Kom je te paard of regel je een stoere auto?

Een echte prins komt te paard:-) Nu is dat wellicht wat te veel gevraagd, maar er zijn tal van vervoersmogelijkheden om je partner mee te verrassen. Dat kan van klein, bijvoorbeeld een versierde (bak)fiets tot groot, een trouwauto of limousine.

opslaanCredits: Evelien Hogers Fotografie
Credits: Evelien Hogers Fotografie

De bloemen!

Iets wat absoluut niet mag ontbreken bij een huwelijksaanzoek zijn natuurlijk de….bloemen! Rode rozen symboliseren de liefde, maar er zijn ook een heleboel andere prachtige alternatieven. Een klein kleurrijk trouwboeketje met bloemen van het seizoen of een ontwerp door een bloemist speciaal voor jouw geliefde.

Waarvoor je ook kiest: realiseer een droom! Een huwelijksaanzoek is een bijzonder en een heel emotioneel moment. Je bewaart het koestert dat voor de rest van je leven en je wilt daar toch heel graag samen met een heel warm gevoel op terugkijken.

Vraag een weddingplanner om hulp

Vind je het toch wel lastig om een persoonlijk en bijzonder aanzoek te bedenken én te organiseren? Schakel een weddingplanner in. Theway2yourwedding gaat samen met jou een betoverend huwelijksaanzoek voorbereiden en organiseren zodat je alleen nog maar dé vraag hoeft te stellen aan jouw geliefde!

opslaanFoto: Simone BruidsfotografieMeer lezen “Foto: Simone Bruidsfotografie”
Foto: Simone Bruidsfotografie

Ben jij ook zo gek op deze tijd van het jaar en weet jij zeker dat jouw partner zich hier hetzelfde over voelt? Ga er dan gewoon voor! Het is een magische periode en met een aanzoek wordt het alleen nog maar romantischer. Bekijk deze prachtige Styled Shoot in kerstsfeer om helemaal in de juiste sferen te komen!

Voor meer inspiratie, te gekke win acties en prachtige foto’s volg je ons op Instagram, Facebook en Pinterest

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Evelien Hogers Fotografie Trouwfotografen
Simone Bruidsfotografie Trouwfotografen
Theway2yourwedding Weddingplanners

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!