• Online magazine

Japan als een huwelijksreisbestemming: een divers land dat groeit in populariteit!

Steeds meer mensen bezoeken het aziatische land, wat voor meerdere redenen een toenemende populariteit ervaart. Lees hier waarom jij met jouw partner naar dit fasinerende land zou moeten gaan!

Japan als een huwelijksreisbestemming: een divers land dat groeit in populariteit!
  • Na de bruiloft

Japan, de thuisbasis voor de Olympische Spelen van 2020 en een land met een enorme stijging in de stroom toeristen. Maar waarom is dit land zo populair? Wij hebben alle redenen voor je op een rijtje gezet!

Eerder dit jaar werd er een artikel gepubliceerd in de Japan Times dat het aantal toeristen dat in Japan aankomt in een alarmerend tempo groeit laat zien. De groei is zo extreem, dat de regering van premier Shinzo Abe de doelstelling van inkomende toeristen voor de 2020-wedstrijden heeft verdubbeld -van 20 miljoen naar 40 miljoen- aangezien de vorige doelstelling vier jaar ‘te vroeg’ is bereikt.

Een recordaantal van 19,73 miljoen toeristen bezochten Japan in 2015, bijna 50% meer dan een jaar daarvoor. Een dergelijke toename van het toerisme kan alleen maar een positief effect hebben op de economie; The Japan Times meldt dat de Japanse regering een nieuwe doelstelling heeft voor de uitgaven voor toerisme – ¥ 8 biljoen in 2020 – na een recordjaar in 2015 met ¥ 3,48 biljoen dat wordt besteed door toeristen.

Maar wat trekt al deze toeristen zo aan? Het antwoord, heeft volgens ons te maken met de pure diversiteit van Japan. Voor een relatief klein land heeft het voor ieder wat wils. Alle soorten koppels kunnen genieten van veel verschillende ervaringen in slechts één reis, waardoor het land een perfecte huwelijksreisbestemming is.

opslaan
Foto: BluePlanetStudio via Shutterstock

Landschap

Een van de belangrijkste attracties van Japan is het prachtige landschap. De berg Fuji is bijvoorbeeld wereldberoemd en trekt mensen van heinde en verre aan. Maar hoewel 72 procent van Japan bergachtig is, biedt het veel meer dan alleen een ruig landschap. Het eiland is heeft prachtige stranden en er zijn maar weinig andere landen waarin die de serene sfeer kunnen evenaren. Het is de perfecte bestemming voor koppels die even willen ontsnappen van hun drukke levensstijl en zich rustig willen terugtrekken. Daarnaast heeft Japan een groot aanbod van flora en is beroemd om zijn iconische kersenbloesem bomen.

opslaan
Foto: Scirocco340 via Shutterstock

City Breaks

Tokio is een van de grootste steden ter wereld en loopt voor in innovatieve technologieën. Het is een stad die zijn tijd ver vooruit is en om die reden alleen al trekt het vele koppels aan. Toch is Tokio niet de enige grote stad die Japan toeristen te bieden heeft: Kyoto, Osaka en Kobe zijn andere populaire steden die zorgen voor een gedenkwaardige stedentrip. Kyoto was vroeger bijvoorbeeld de keizerlijke hoofdstad van Japan en werd ooit verkozen tot de nummer 1 stad voor toeristen. Er zijn niet veel landen die een overvloed aan zowel een prachtige natuur als levendige steden kunnen bieden.

opslaan
Foto: Shutterstock

Keuken

Japan staat bekend om haar lekkere eten; de keuken heeft de status op de werelderfgoedlijst verworven en wordt nu bezocht door foodtoeristen van over de hele wereld. Koppels kunnen niet wachten om de lokale keuken te proberen; sushi, tempura, of ramen om er een paar te noemen. De grote verscheidenheid aan ingrediënten van hoge kwaliteit brengt een versheid in elk gerecht, en door de manier waarop het Japanse eten wordt geserveerd, ben je nooit meer hongerig of juist te vol. Het zijn de fijne kneepjes van de eenvoud en de zoektocht naar perfectie die de Japanse keuken zo uniek maakt.

opslaan
Foto: svry via Shutterstock

Cultuur & Geschiedenis

Hoewel er maar weinig landen zo futuristisch zijn als Japan, is het nog steeds diep geworteld in zijn geschiedenis, cultuur en tradities. Het is juist deze paradox die Japan zo’n gewild land maakt.

Een prachtig voorbeeld hiervan is het Meiji Heiligdom. Gelegen in Tokio, is het een uitgestrekt landschap bedekt met meer dan 100.000 bomen, gewijd aan keizer Meiji en zijn vrouw Keizerin Shoken. Het is een plaats van rust en oudheid, en toch ligt het in het midden van een van de meest moderne en levendige steden ter wereld. Van de Samurai krijger tot de Geisha, van de Shinto religie tot het Boeddhisme, Japan is gegrond in een rijke geschiedenis. Japan is een van de weinige landen die zijn geschiedenis en traditie waar mogelijk nog steeds in stand houdt.

opslaanGeisha
Foto: iordani via Shutterstock

De Japanse regering heeft plannen gemaakt om de toch al indrukwekkende infrastructuur te verbeteren, die in staat zal zijn om de steeds groeiende hoeveelheid inkomende toeristen beter te beheren. Met dit in het achterhoofd, samen met de groeiende efficiëntie van Japan in zowel de technologische wereld als de toeristische sector, klinkt de uitspraak “geluk is wanneer de voorbereiding en de kansen elkaar ontmoeten” vooral voor Japan.

Lees ook: Zó kies je een bestemming voor jullie huwelijksreis!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!