Leuke taken voor de bruidskinderen

Niet alleen de volwassen gasten vermaken zich graag op je bruiloft, ook is het belangrijk dat de kinderen zich goed kunnen vermaken.  De beste oplossing is om de kinderen bezig te houden en ze te betrekken bij jouw bruiloft door ze kleine taken of bezigheden te geven. Zo voelen ze zich ook nog een beetje speciaal. Wij hebben de leukste taken voor de bruidskinderen op een rijtje gezet!

Foto: Fotosolo
Foto: Fotosolo

De ringen

De ringen zijn natuurlijk een belangrijk element tijdens de ceremonie. Je kunt jouw kleine neefjes of nichtjes van te voren vragen of ze het leuk vinden om hier verantwoordelijk voor te zijn. De kinderen vinden dit vaak helemaal geweldig om te doen, aangezien zij dan ook een moment in de spotlights staan, en dat tijdens zo´n belangrijk moment. Er zijn verschillende leuke manieren om de ringen naar het bruidspaar te brengen. De traditionele wijze is het ringkussen, maar een antiek muziekdoosje of met een ring roos is ook heel leuk voor de kids.

Foto: Dario EndaraMeer lezen “Foto: Dario Endara”
Foto: Dario Endara
Foto: De Kievit Bruiloften
Foto: De Kievit Bruiloften

Ceremoniële taken

De bruiloft ceremonie wordt vaak beëindigd door een hamerslag van de ambtenaar. Het zou erg schattig zijn als je dit door één van de kinderen laat doen. De kinderen zouden dit ook erg leuk vinden. Het zou ook heel bijzonder voor ze zijn als je de bruidskinderen een aangepaste kinderacte laat tekenen. Ze zullen zich erg belangrijk voelen op jouw dag.

Foto: FotosoloMeer lezen “Foto: Fotosolo”
Foto: Fotosolo

Bloemen strooien & sleep dragen

Andere kleine taken die je door de bruidskinderen kunt laten volbrengen is het strooien van bloemen en het dragen van de sleep als de bruid een lange jurk draagt. Dit maakt jullie moment tijdens de ceremonie  helemaal af.

Foto: Fotosolo
Foto: Fotosolo

Gasten bedankjes uitdelen & cadeaus aannemen

Je kunt de wat oudere kinderen vragen of ze voor de cadeautjes willen zorgen. Het is belangrijk dat dit niet wordt gedaan door te kleine kinderen omdat er anders cadeaus zoek kunnen raken. Aan het einde van de dag kan je de kleine kinderen rond laten gaan met de bedankjes voor de gasten. Dit vinden de gasten erg schattig om te zien.

Ook is het handig de kinderen te vragen wat zij verwachten van de belangrijke dag. Dit is belangrijk om eventuele teleurstellingen van de kids te vermijden, en zo kun je bespreken wie welke taken wilt doen. Een paar keer oefenen en doorbespreken is altijd gewenst, zodat de kinderen precies weten wat ze moeten doen.

Lees ook:

Kinderen op de bruiloft? Pas het menu aan! | Een bruiloft uitleggen aan kinderen, zo doe je dat! | Hoe zorg je ervoor dat je bruiloft kidsproof is?

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? Dan kunt u het delen

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Meer informatie