Lezers beantwoorden de vraag: aan wie geef je je bruidsboeket?

Deze week bekijkt Zankyou weer de social media en leest de reacties op een van de #vragenvandeweek. In dit geval was het bruidsboeket en de persoon aan wie het gegeven wordt erg populair.  De jury heeft gesproken, maar ieder persoon op zijn eigen manier. Er is geen duidelijk antwoord op onze vraag, maar wel een handvol meningen die we graag met jullie willen delen.

Traditie

Een van de typische dingen tijdens een bruiloft, zo’n scene die je altijd terugziet in een romantische film, is het weggeven van het bruidsboeket. De laatste jaren heeft het zich tot een ware traditie ontpopt. Het bruidsboeket heeft een belangrijke betekenis en het weggeven is een gebruikelijk gebaar, vooral naar de vrouwen die je hebben geholpen de bruiloft te organiseren. Het is zeker wel eens door je hoofd geschoten hoe de vrouwen op jouw bruiloft achter je rug springen om het boeket te vangen. De persoon die het vangt, is de eerstvolgende in de rij om te trouwen. Vroeger gooide men een schoen, maar één relatief dure schoen voor een gebeurtenis als een bruiloft heeft niet veel nut voor de nieuwe eigenaar.

Desalniettemin kunnen deze tradities vervangen worden door specialere. Bijna al deze opties kregen van onze lezeressen. Het geven van het bruidsboeket aan een speciaal persoon wint op de social media. Diegene die je kiest mag best al getrouwd zijn. Het is een symbool van erkenning, respect en liefde. Als het aankomt op zussen en vriendinnen, kan het de oude betekenis hebben, maar het hoeft niet altijd zo te zijn.

Foto: iSi Weddings
Foto: iSi Weddings

Oma’s

Juist! Diverse van onze followers gaven hun boeket cadeau aan hun oma’s. Denken zij te trouwen? Over het algemeen niet, maar de bruiden hadden dat ook niet in hun achterhoofd, zij dachten aan de liefde die ze voelen voor deze vrouw die zo veel boterhammen met hagelslag voor ze smeerden terwijl ze de smurfen keken. Andere meiden kozen ervoor om  het boeket in tweeën te delen en elke oma een deel te geven. Oma’s zijn speciaal, een soort tweede moeder die altijd aan ons zullen denken. Deze liefde is belangrijk, vooral als de oma’s al ouder zijn en toch nog deze dag kunnen meemaken. Het is een bijzonder cadeau.

Foto: Mooibelicht Fotografie
Foto: Mooibelicht Fotografie

Moeders

Zij zijn verantwoordelijk voor je bestaan. Veel moeders krijgen het boeket vanwege hun bijdrage aan de bruiloft, vaak functioneren ze als de beste wedding planner volgens onze volgers. Bovendien verdienen ze medailles voor hun werk en toegewijdheid tijdens je kindertijd, je jeugd en zelfs nu je volwassen bent. Ze zijn superhelden omdat ze al jouw mood swings en ondeugende momenten hebben doorstaan. Ook moesten zij momenten doorstaan wanneer jij niet op haar Whatsappjes reageerde.

Zij verdienen alles en meer en voor moeders is het krijgen van het boeket een teken van liefde. Een vol boeket zal ze vervullen met enthousiasme en emotie, zoals ze zich de hele dag van jouw huwelijk zullen voelen. Een follower op instagram liet weten dat het voor haar ouder een tweede mogelijkheid in de liefde betekende, omdat zij een zware tijd beleefde met haar eerste echtgenoot. Een gouden broche voor een fantastische dag.

Foto: Simone Bruidsfotografie
Foto: Simone Bruidsfotografie

Zussen en vriendinnen

De adviseurs, de echte vriendinnen, de soulmates, die meiden die je ‘zussen’ noemt zonder dat ze dat echt zijn… Misschien deed je met een van ze wel het typische bloedritueel op de speelplaats van je school. Misschien is zij wel de persoon die jouw bruidsboeket verdient. Heb je een zus met wie je het altijd goed hebt kunnen vinden, dan is er geen beter vriendin om het aan te geven, of ze nu wil trouwen of niet. In het geval van een van onze followers gaf zij het boeket aan haar zus, waarna haar vriend op zijn knieën ging om haar ten huwelijk te vragen. Een mooie manier om de traditie in stand te houden, al willen we nogmaals benadrukken dat dat niet altijd het geval hoeft te zijn.

Ontdek ook: 23 bijzondere momenten die een bruid met haar beste vriendin deelt!

Foto: Mooibelicht Fotografie
Foto: Mooibelicht Fotografie

In andere gevallen waar het leeftijdsverschil tussen de bruid en de zussen groter is, kan een het boeket een getuige voor de jongste, niet voor haar toekomstige bruiloft, maar als een voorbeeld voor het zijn van een sterke vrouw, onafhankelijk en zeker. Als het de jongste is die trouwt, is het mogelijk dat haar zus als een moeder voor haar is geweest. Het geven van het boeket kan dan een speciaal cadeau zijn.

Alejandro Bergado
Foto: Alejandro Bergado

Reflectie voor de toekomst

Helaas, lijkt deze erkentenis – die niet perse aan het boeket verbonden hoeft te zijn – enkel voor vrouwen te zijn weggelegd. Misschien is dat een fout, misschien omdat we onze maatschappij volgens bepaalde normen en waarden hebben ingericht. Bloemen worden vooral aan vrouwen verbonden, hoewel het ons moeite kost om ze aan mannen te verbinden, zou het mooi zijn als zij ook het boeket zouden kunnen ontvangen. Enkel en alleen als het verdiend is natuurlijk.

En jij? Aan wie gaf jij je bruidsboeket? Of aan wie wil je het geven tijdens jouw grote dag?  We zijn benieuwd naar je antwoord, maar laat deze post vooral als inspiratie dienen.

Welk boeket kies je eigenlijk? Bekijk hier de 55 allermooiste!

Auteur: Eline Dabekaussen

Neem contact op met de service providers die in dit artikel zijn genoemd!

Meer informatie over

Laat een bericht achter

Foto: Trouw Trendy
Huisdieren bij de bruiloft betrekken doe je zo!
Dieren zorgen niet alleen voor onvergetelijke en leuke foto's, maar dragen ook bij aan een fantastische dag!
Foto: Wedding International
Trouwen in het buitenland: alle tips voor een geweldige bruiloft!
Trouwen in het buitenland: veel bruidsparen dromen erover. Maar waar moet je dan rekening mee houden? Lees hier de beste tips!
Style 4005_0001. Credits: Sincerity Bridal
Word een Sincerity Bridal bruid in 2018 en draag één van deze ontwerpen op je grote dag!
De nieuwe collectie trouwjurken van Sincerity Bridal presenteert in 2018 de meest romantische designs voor moderne bruiden.

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie