De 10 meest voorkomende fouten bij het kiezen van de accessoires als bruiloftsgast!

Bereid je voor op de bruiloft waarvoor jij bent uitgenodigd, met deze 10 meest voorkomende fouten bij het kiezen van accessoires voor jouw look als bruiloftsgast.

  • De gasten
  • Adviseren
  • Gast

Bij het uitkiezen van jouw look als gast op de bruiloft moet je niet alleen alert zijn op de laatste trends, maar ook op de meest voorkomende fouten die je ten alle tijden wilt vermijden. Aangezien wij van Zankyou willen dat jij er top uitziet op de bruiloft hebben wij hier de 10 meest voorkomende fouten gemaakt bij gasten op een rijtje gezet. Neem ze door en voorkom ongemakkelijke faalmomenten!

opslaanFoto: SImone Bruidsfotografie
Foto: SImone Bruidsfotografie

1. Het opzetten van een hoed bij een avondbruiloft 

Als je een hoed draagt naar een bruiloft die zich ‘s avonds afspeelt wordt je gegarandeerd het middelpunt. Dat verzekeren we je! Kijk wel goed naar de gelegenheid en dresscode… Wij bevelen aan om grote hoeden te bewaren voor een huwelijk overdag. Hoewel hoeden een trend zijn en meestal zeer geliefd worden op bruiloften, kun je deze beter voor een andere gelegenheid bewaren, mits je uitgenodigd bent voor een dag bruiloft. Voor ‘s avonds kun je het beter houden bij een kleine hoofdtooi, bloemenband of gewoon een mooi kapsel.

2. Het combineren van lange oorbellen met een opvallend hoofddeksel

Hoewel wij fan zijn van lange oorbellen, aangezien het vaak ware kunstwerken zijn moet je deze nooit combineren met een grote hoofdtooi of hoed. Er bestaat namelijk zo iets als too much! Kies bij een grote hoofdtooi of hoed voor subtiele oorbellen die je outfit perfect maken en laat het omverblazen over aan jouw hoofdtooi. Als je echter wel graag lange oorbellen wilt dragen zou je voor een minder opvallende hoofdtooi moeten gaan of een kapsel dat de elegantie geeft die je nodig hebt op een bruiloft. Lees: geen losse knot met uitstekende plukken!

opslaanFoto: Rita Von | Foto: India Tiaras y Tocados
Foto: Rita Von | Foto: India Tiaras y Tocados

3. Het mixen van printjes 

Doe dit nooit! Als jij de gasten wilt verrassen met een classy look zorg er dan voor dat je niet allerlei printjes met elkaar gaat combineren. Draag een effen top op een rok met bloemenprint en maak het niet veel gekker dan dit. Als de jurk die je gekozen hebt heel opvallend is moet je deze combineren met een rustige schoen en clutch. Speel met kleuren zoals je dat in onderstaande foto’s ziet, maar doe dit niet met printjes. Dat zal al snel te veel worden!

4. Het niet rekening houden met de hoogte van je schoenen

Wat zien die hakken van 12 centimeter er toch prachtig uit. Wij snappen als geen ander dat je er verliefd op wordt, maar pas alsjeblieft op. Kies eerst het kledingstuk dat je wilt dragen en op basis hiervan de schoenen die het beste aanvoelen. Wij begrijpen het gezegde ‘wie mooi wilt zijn moet pijn lijden’ heel goed, maar het gaat te ver wanneer jij voor het diner nog de bruiloft moet verlaten omdat je voeten vol blaren zitten…

opslaanShutterstock. Foto: Kaspars Grinvalds
Shutterstock. Foto: Kaspars Grinvalds

5. Het kiezen van een grote ketting voor een jurk met diepe halslijn 

Een halsketting kan een essentiële accessoire zijn voor een gast op de bruiloft, maar voor je er een aanschaft moet je weten dat er tijden zijn dat je het niet zou moeten doen. Bijvoorbeeld wanneer je een jurk met een diepe halslijn hebt. Een grote ketting past echter wel thuis bij een jurk met gesloten halslijn die op die manier ruimte biedt voor jouw ketting om te stralen. Daarnaast moet je zo een ketting ook absoluut niet combineren met een grote hoofdtooi of lange oorbellen!

6. Overbelasten van je polsen 

De tijd waarin je geen polsen meer over had, omdat deze vol hingen met armbanden is voorbij. Kies voor de bruiloft voor een juwelen armband, deze blijven altijd goddelijk en zeer elegant. Ga opzoek naar een armband die je outfit glamour geeft. Zo verschijn je sierlijk op de bruiloft!

7. Laat een riem achterwegen bij een jurk met open rug 

Net zoals je moet weten wanneer je een hoofdtooi of lange jurk kunt dragen, moet je ook weten wanneer je een riem kunt dragen. De meeste van ons voelen zich goed bij een riem, aangezien ze de taille markeren en daardoor een sensuele touch aan je look geven. Helaas zijn er toch momenten waarop je deze moet laten varen, bijvoorbeeld wanneer je een jurk draagt met een open rug. In dit geval kun je de riem achterwegen laten, aangezien je al genoeg aandacht naar je middel trekt door dit mooie detail.

Een riem staat echter wel top wanneer je een eenvoudige jurk draagt. Een maxi-riem kan hier de ideale optie zijn om jouw outfit een chique uitstraling te geven.

8. Handschoenen op zomerse bruiloften 

Handschoenen zijn voor de winter, zowel voor je dagelijkse look als bruiloftsgast. We kunnen begrijpen dat je ernaar uitkijkt om deze te dragen, aangezien de bruiloft een uitgewezen kans is, maar dit zal een grote vergissing zijn tijdens een zomerbruiloft. We kunnen echter een uitzondering maken wanneer ze gehaakt zijn of van garen. Deze zijn ideaal voor mid-season bruiloften!

opslaanFoto: India Tiaras y Tocados
Foto: India Tiaras y Tocados

9. Kiezen voor een maxi-tas 

Maxi-tassen zijn ideaal omdat er veel inpast, maar dit praktische aspect is dan ook het enige voordeel. De perfecte aanvulling op elke elegante look is de clutch. Deze tas is perfect voor speciale gelegenheden en tillen jouw look ongetwijfeld naar een hoger level! Leg die maxi-tas dus opzij en bewaar hem voor het dagelijks leven. Daarnaast zul je bij het indelen van jouw clutch al snel merken dat alles wat je nodig hebt er gemakkelijk inpast!

10. Het dragen van te veel accessoires

Wanneer er een speciale gelegenheid is willen wij vaak alles op alles zetten om er op ons best uit te zien. Wat we alleen vaak niet beseffen is dat je dan in vermomming gaat. Wanneer je je aankleedt voor een bruiloft moet je altijd jezelf blijven en dus voor een look kiezen die bij je persoonlijkheid past en dit met weinig accessoires die je goed combineert. Je zult er niet beter uitzien wanneer je die leuke hoed, nieuwe ketting, schattige maxi-oorbellen én juweelarmband die je van je oma geërfd hebt tegelijkertijd draagt, in tegendeel. We kunnen het niet vaak genoeg zeggen, maar less is more! 

Nu je de 10 meest voorkomende fouten weet bij het kiezen van de accessoires voor een bruiloft wordt jouw outfit vast de mooiste van allemaal! Neem voor de zekerheid ook de dresscodes door waarin alle regels staan voor een gast op de bruiloft en je zult nooit meer de plank misslaan. Gaat de kleine ook mee naar de bruiloft? Lees dan hier hoe jouw zoon of dochter binnen 5 stappen de schattigste gast van de hele bruiloft wordt!

Voor meer inspiratie en de laatste trouwtrends volg je ons op Pinterest, Instagram en Facebook

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!