Adverteren
  • Online magazine
  • De 8 meest voorkomende fouten gemaakt door newlyweds én hoe je ze voorkomt!

De 8 meest voorkomende fouten gemaakt door newlyweds én hoe je ze voorkomt!

Lees hier de meest voorkomende fouten gemaakt door newly weds en behoud jezelf voor het maken van dezelfde misstappen.

  • Begin organisatie
  • Adviseren
  • Bruidspaar

Als je net getrouwd bent zit je op een roze wolk en kun je even nergens anders aan denken. Helaas moeten wij je van die wolk afplukken, want er zijn wel degelijk een aantal dingen die moeten gebeuren. Veel bruidsparen zijn je voor geweest en hebben een aantal pijnlijke fouten gemaakt. Gelukkig voor jou hebben wij de 8 meest voorkomende fouten gevonden en op een rijtje gezet. Lees ze door en behoed jezelf voor het maken van deze nare fouten!

opslaanCredits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

1. De trouwjurk pas drie weken later wassen 

Adverteren

Ken je dat? Die geur die in je kleding hangt de avond nadat je uit bent geweest? Alsof een kroegenvloer over je heen heeft gespuugd. We vinden het vervelend om te moeten zeggen, maar jouw trouwjurk zal echt niet beter ruiken aan het einde van de trouwdag. Wacht daarom alsjeblieft niet te lang en breng hem zo snel mogelijk naar de stomerij. Niet alleen omdat niemand blij wordt van de geur, maar ook omdat de kans dat de vlekken eruit gaan met de dag kleiner wordt (letterlijk).

2. Je werkgever vergeten in te lichten 

Grote kans dat jouw werkgever allang van jouw huwelijk af weet en misschien zelfs op de bruiloft aanwezig was. Toch is het verstandig om na de bruiloft nog eens een gesprekje in te plannen om met jouw baas of bazin wat zaakjes af te handelen. Geef in dit gesprek jouw eventueel nieuwe naam op en vraag of er wat geregeld moet worden betreft belastingen om zo obstakels in de toekomst te voorkomen.

opslaanCredits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

3. Het niet schrijven van bedankkaartjes 

Uitstellen… wat is het toch makkelijk hè? Van uitstel komt afstel en ook al kijk je er misschien tegenop om de bedankkaartjes te schrijven, eenmaal bezig zul je merken dat het niet alleen heel snel gaat maar ook nog eens leuk is om te doen. Maak een pot thee voor jou en je lief, trek er een middag voor uit en het is zo gepiept! Daarnaast is dit weer een excuus om met zijn tweeën herinneringen op te halen van die prachtige dag…

4. Je hele week vol plannen 

Het zal vast niet als een verrassing komen wanneer ik zeg dat een bruiloft heel erg vermoeiend is. Jullie zijn maandenlang bezig geweest met het plannen en de dagen voor de bruiloft zijn zenuwslopend verlopen. De spanning liep hoog op en daarnaast is de dag zelf een emotionele rollercoaster geweest. Het is daarom niet aan te raden om de dagen na de bruiloft vol te plannen met werk of vrienden. Veel koppels kiezen ervoor gelijk er tussenuit te knijpen op huwelijksreis, anderen doen dit liever op een ander moment. Hierin is geen goede of foute keuze, maar we willen je wel raden om even rust te pakken met zijn tweeën. Jullie hebben het immers verdient!

opslaanCredits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

5. Vergeten een huwelijksaktekopie aan te vragen 

Dit is ook zeker een puntje waar jullie aandacht naar uit moet gaan. Vraag altijd een kopie van jullie huwelijksakte aan. De huwelijksakte heb je namelijk nodig als juridisch bewijs en wanneer je deze kwijtraakt kan het knap lastig zijn om hem binnen drie tellen weer op de stoep te hebben. Pak het dus slim aan en vraag er niet één, maar gelijk drie aan en scan ze gelijk in zodat jullie ze ook digitaal hebben.

opslaanCredits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

6. Denken dat je relatie verandert 

Dit is een minder praktische zaak, maar daardoor zeker niet minder belangrijk. Door middel van romantische komedies krijgen wij soms een onrealistisch beeld van het getrouwde leven, maar in werkelijkheid verandert er niet zoveel. Jullie hebben nu verkering met ringen, delen een achternaam en zijn toch net een stukje meer verbonden dan eerst, maar gelukkig zal er tussen jullie niets veranderen. Fijn gevoel toch?

opslaanCredits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

7. Zo snel mogelijk aan kinderen beginnen 

Huisje check, ring check, kindje… Het klinkt als een logische volgende stap en dat is het misschien ook wel, maar doe dit alsjeblieft op jullie eigen tempo. Veel bruidsparen vergeten dat getrouwd zijn op zich al een nieuwe stap is. Stel jullie babywens dus uit tot het moment dat jullie er echt klaar voor zijn en vergeet vooral niet te genieten van de periode dat jullie net getrouwd zijn (en van elkaar uiteraard).

opslaanCredits: Shutterstock
Credits: Shutterstock

8. Het verwaarlozen van je seksleven 

Nu je dit leest denk je waarschijnlijk (en hopelijk): dit gaat mij niet gebeuren. Toch moet je toegeven dat een klein stemmetje in je hoofd er bang voor is dat ook jullie seksleven op een gegeven moment minder spannend wordt. Vergeet niet dat seks een belangrijk onderdeel van het huwelijk is en dat dit niet iets is wat je zomaar links wilt laten liggen. Maak het bespreekbaar wanneer iets je niet lekker zit en houdt het interessant. Binnen of buiten de slaapkamer…

Vergeet na afloop van de bruiloft ook niet recensies achter te laten bij alle toppers van een leveranciers die deze prachtige dag mede mogelijk hebben gemaakt. Lees hier wat je allemaal kan doen met je trouwjurk na de bruiloft en ontdek de mooiste locaties voor een post wedding fotoreportage.

Blijf op de hoogte van het laatste trouwnieuws en trends door ons te volgen op Pinterest, Instagram en Facebook

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!