Met deze 5 stappen vermaak je alle kinderen op de bruiloft!

Met deze 5 stappen vermaak je alle kinderen op de bruiloft!

Kinderen op de bruiloften zorgen voor heel veel glimlachen en dat is natuurlijk top. Hoe je deze glimlach op hun gezicht krijgt? Dat leggen wij hier door middel van 5 simpele stappen uit!

  • De gasten
  • Adviseren
  • Bruidspaar
  • Gezin

De kinderen zijn het zonnetje in huis daar is geen twijfel over mogelijk. Zij brengen altijd een speciaal gevoel mee aan ieder evenement waar zij zijn en mogen daarom eigenlijk niet ontbreken op de bruiloft. Natuurlijk kunnen zij ook voor wat onrust zorgen en dat is waarom er de laatste tijd steeds meer kindvrije bruiloften worden georganiseerd. Zo’n bruiloft zal iets meer ontspannen zijn en waarschijnlijk ook wat schelen in kosten, maar kan ook wat scheve gezichten opleveren bij vrienden en familie. Daarnaast zijn die rondhuppelende schatjes een heerlijke toevoeging voor jullie bruiloft en dus vinden wij eigenlijk dat jullie hen gewoon uit moeten nodigen. De keuze is uiteraard geheel aan jullie, wij leggen hier in ieder geval in 5 stappen uit hoe jullie ze kunnen vermaken!

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Huur babysitters in 

Het kan goed voorkomen dat er aardig wat kleintjes op jullie bruiloft afkomen. Aangezien de ouders ook van de bruiloft willen genieten en niet alleen met hun kleine bezig willen zijn is het verstandig om een specialist in te huren die de kinderen kan vermaken. Hij of zij kan met ze spelen en ze in de gaten houden, zodat de ouders zorgeloos van jullie speciale dag kunnen genieten. Een ander groot voordeel hiervan is dat deze specialist een aantal spelletjes van tevoren kan organiseren. Onze favoriet: de schattenjacht. Er gaat niets boven de kinderen zo avontuurlijk bezig te zien gaan. Daarnaast kun je op deze manier optimaal gebruik maken van alle ruimte die jullie gehuurd hebben. De kids zullen het geweldig vinden! Het klassieke spel “Ik zie, ik zie wat jij niet ziet” blijft ook een goudmijntje. Vooral op bruiloften met veel kleuren en rekwisieten is dit top. Een andere leuke tip is om kinderen gebruik te laten maken van wegwerpcamera’s. Geef ieder een camera en zo heb je ook nog meer foto’s van de bruiloft!

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Organiseer workshops 

Een goede manier om de kids te entertainen is door middel van het organiseren van workshops. Kinderen zijn er dol op en daarnaast is het ook nog eens goed voor hun creativiteit. Er zijn verschillende soorten workshops, maar koken wordt vaak toch bestempeld als één van de favorieten. Denk aan het maken van cupcakes of koekjes, maar ook salades, pizza’s of pasta’s vallen zeker in de smaak. Daarnaast leren de kinderen zo ook nog eens via een recept te werk te gaan en dit is uiteraard goed voor de algemene ontwikkeling.

DIY (do it yourself) workshops zijn ook altijd een goede optie. Denk aan modelbouw workshops of het zelf maken van sieraden. Deze workshops zijn leuk voor zowel de jongens als de meiden. Ook keramiek- en schilder workshops vallen altijd in de smaak.

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Het leuke aan sommige van dit soort workshops is ook nog eens dat de creaties mee naar huis kunnen aan het eind van jullie bruiloft. De kinderen zullen het geweldig vinden om een cadeautje te krijgen en al helemaal wanneer ze dit zelf hebben gemaakt. Een prachtig aandenken aan de bruiloft dus!

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Bereid themazones voor en organiseer shows 

Er zijn verschillende soorten spelletjes die gespeeld kunnen worden op jullie bruiloft. Om voor ieder wat wils te creëren kunnen jullie verschillende themazones op de bruiloft maken. Denk hierbij aan een knutseltafel met klei, kleurplaten en stiften, maar ook aan een vaardigheidshoek met springtouwen, hoelahoeps en jongleren. Jullie kunnen ook een recreatieve hoek maken met videospelletjes. Let hier alleen wel op dat je de mannen van de bruiloft hier niet aan kwijtraakt… Als jullie trouwen op een boerderij of in de buurt van een boerderij kunnen dieren ook al vermaak genoeg zijn. Als jullie wat meer te besteden hebben doen springkussens, arcade-machines of clowns het natuurlijk ook altijd goed, maar bedenk wel dat deze gelijk wat meer geld zullen kosten.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Zorg voor ontspanningsruimtes

De kinderen zullen vroeg of laat uitgeput raken van al dat knutselen en geren en daarom is het verstandig om op de bruiloft ook een plek te hebben waar de kinderen even tot rust kunnen komen. Hier de juiste sfeer creëren kun je doen door bijvoorbeeld een tipi te plaatsen met daarin heel veel dekens, kussens en relaxte muziek. Ook hier kunnen de specialisten iets betekenen. Laat hun leuke verhalen vertellen en de kinderen zullen aan hun lip hangen! Voor de echte kleintjes kunnen jullie ook een aparte ruimte maken waar zij rustig een middagdutje kunnen houden.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Regel een cadeautje voor de kleintjes 

Op bijna iedere bruiloft wordt een speciaal cadeautje voor de kleintjes geregeld, maar dit hoeft zeker niet te overdreven. We hebben over de typische snoepzakjes die we allemaal kennen van vroeger. Als jullie het over een andere boeg willen gooien kunnen jullie ook voor iets ander soort geschenken gaan. Denk bijvoorbeeld aan puzzels, krijtjes of kleurboeken. Leg ze op een tafel neer en zo kunnen de kids hier voor én na de bruiloft van genieten.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Met deze tips moet het helemaal goed komen om een kidsproof bruiloft te organiseren waar zowel de ouders als de kinderen zich op en top kunnen vermaken. Als jullie zelf ook kinderen hebben en deze bij de bruiloft willen betrekken hebben wij hier de leukste ideeën op een rijtje gezet. Om te kijken of jullie helemaal op schema zijn met het plannen van de bruiloft hebben wij hier een super handige checklist (met PDF)

Voor meer inspiratie en de laatste trends volg je ons op Pinterest, Instagram en Facebook

 

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!