Trouwen in het buitenland? Hier moeten jullie rekening mee houden!

Trouwen in het buitenland? Hier moeten jullie rekening mee houden!

Trouwen in het buitenland wordt steeds populairder, maar waar moet je rekening mee houden? Wij geven hier wat tips!

  • Destination weddings
  • Adviseren
  • In het buitenland

Droom jij er ook van in het buitenland te trouwen? Elkaar het jawoord te geven onder de Spaanse zon of op een Franse wijngaard?  Yvonne van 2 Lovers Wedding en Bruiloft op Mallorca organiseert bruiloften op Mallorca en aan de Costa Brava in Spanje. Samen met haar hebben wij een aantal tips op een rij gezet waardoor jouw bruiloft binnenkort misschien wel werkelijkheid wordt. Lees snel verder!

opslaanFoto: Eppel Fotografie
Foto: Eppel Fotografie

Populaire bestemmingen 

Ondanks de huidige hoge temperaturen in ons kikkerlandje, is de kans op mooi weer in een groot aantal andere landen toch nét een stuk groter… Dit is dan ook één van de meeste gekozen redenen waarom bruidsparen kiezen voor een ‘destination wedding’: een bruiloft in het buitenland! De warmere klimaten in Zuid-Europa zijn hiervoor uitermate geschikt. Vooral Italië en Spanje zijn geliefd, maar ook verdere bestemmingen, zoals de Carribean, Verenigde Staten of Bali zijn populaire plaatsen om het huwelijksbootje te stappen. Wie wil er nu niet trouwen op een tropisch strand of in een prachtige wijngaard?

Houd rekening met de status van het land 

Er wordt vaak gedacht dat het gras altijd groener is bij de buren en dat er geen druppel regen valt in sommige landen. Helaas is dit niet het geval. Houd daarom rekening met orkaan- of regenseizoenen in jouw lievelingsbestemming bij het prikken van de datum. Je wilt immers niet dat je dag alsnog in het water valt! Yvonne, van 2 Lovers Wedding, zegt: ¨Vergeet niet om de politieke situatie in een land te onderzoeken!¨ Ken je de omgeving zelf niet? Schakel dan een professionele weddingplanner in die de plek en lokale leveranciers wel goed kent. Op deze manier bespaar je enorm veel tijd met de zoektocht op het internet en ben je verzekerd van betrouwbare leveranciers.

opslaanFoto: Eppel Fotografie
Foto: Eppel Fotografie

Begin op tijd met plannen 

De gemiddelde tijd die nodig is voor het plannen van een bruiloft in Nederland bedraagt zo´n 12 maanden, maar kies je voor een bruiloft in het buitenland dan komt daar natuurlijk nog heel wat meer bij kijken. Zorg er daarom voor dat je nog eerder begint met de planning. Je hebt buiten het kiezen van de locatie namelijk ook te maken met het boeken van een reis en overnachting voor jullie zelf én voor de gasten. Als je te laat boekt loop je het risico dat deze niet meer beschikbaar zijn op de datum die je wilt. Daarnaast wordt het ook alleen maar duurder!

Wie nodig je uit? 

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Het is bij een bruiloft in eigen land vaak gebruikelijker om meer mensen uit te nodigen dan wanneer je trouwt in het buitenland. Nodig daarom een beperkte groep uit met alleen je meest intieme familie en vrienden. Die tante die je één keer per jaar ziet hoef je dus echt niet uit te nodigen. Doordat je alleen mensen uitnodigt die dichtbij je staan, wordt jullie huwelijk heel intiem en kun je nog intenser genieten!

opslaanFoto: Eppel Fotografie
Foto: Eppel Fotografie

Zo bekostig je de bruiloft in het buitenland 

Doordat je een beperkte groep uitnodigt kan een bruiloft in het buitenland zelfs goedkoper zijn dan een bruiloft in Nederland. Dat klinkt als muziek in de oren, toch!? Natuurlijk hangt het af van de bestemming die je kiest en of je de gasten zelf hun overnachting laat betalen. Yvonne zegt hierover: ¨Over het algemeen zitten de reis en/of overnachtingen voor gasten inbegrepen in veel bruiloftsarrangementen van trouwlocaties.  En, gasten kiezen er soms voor om hun vakantie vast te plakken aan een bruiloft in het buitenland, extra handig dus!¨

Trouwen voor de wet 

Een heel belangrijk punt – Yvonne informeert: ¨Ieder land heeft haar eigen regels als het gaat om trouwen voor de wet. Niet ieder buitenlands huwelijk is in Nederland rechtsgeldig. Het is daarom belangrijk om dit vooraf goed uit te zoeken. Zo kunnen twee Nederlanders in Italië en Griekenland bijvoorbeeld wel voor de wet trouwen, maar is dit in Spanje niet mogelijk (tenzij één van beide langer dan twee jaar in Spanje woont en ingeschreven staat). Maar niet getreurd! Ook wanneer geen van beide in Spanje ingeschreven staat kun je elkaar hier het jawoord geven. In Spanje vindt dan een ceremonieel huwelijk plaats en vooraf in Nederland trouw je voor de wet. Elke gemeente heeft een mogelijkheid om dit gratis te doen. In het buitenland gelden soms ook andere regels voor een huwelijk. Zo heb je in Curacao zes getuigen nodig. Voor meer informatie over jullie huwelijksland kun je bij de ambassade van dat land in Nederland terecht.¨

opslaanCredits: Flipmax Photography
Credits: Flipmax Photography

Cadeaulijst 

Let goed op wat jullie vragen van de gasten. Het zou vervelend zijn als zij grote of zware cadeaus mee moeten nemen die jullie vervolgens met geen mogelijkheid naar huis kunnen vervoeren. Zankyou biedt de ideale oplossing met de online cadeaulijstHiermee ontvangen jullie alle cadeaus in cash waardoor jullie die later zelf kunnen aanschaffen in jullie eigen tijd!

Nog op zoek naar een trouwlocatie? 

Op Zankyou vind je de beste trouwlocaties wereldwijd – speciaal geselecteerd voor jou. Een populaire trouwlocatie is Castello Benelli in Italië. Deze speciale trouwlocatie is absoluut adembenemend: het is een prachtig kasteel dat stamt uit de 16e eeuw. De charme van het kasteel stopt echter niet bij de architecturale structuur… Het gebouw is omringd door een uitgestrekt groen gebied, dat zich uitstrekt tot de zee. Voor ieder wat wils!

opslaanVraag vrijblijvend informatie op!
Castello Benelli
opslaanVraag vrijblijvend informatie op!
Castello Benelli

Een paar laatste tips… 

Het klinkt misschien stom, maar het is echt belangrijk: vergeet door alle drukte van de voorbereiding niet te checken of jullie paspoorten of ID kaarten nog geldig zijn wanneer jullie vertrekken. Voor sommige bestemmingen moet je paspoort nog 6 maanden geldig zijn. Het zal je maar gebeuren dat je alles gepland hebt en er op het vliegveld achterkomt dat je niet bij je eigen bruiloft kunt zijn, omdat je document niet in orde is…

Vergeet daarnaast niet volop te genieten! Een bruiloft in het buitenland duurt vaak langer, meestal drie dagen. Hierdoor kunnen jullie extra lang genieten van jullie huwelijk! Zie jij jezelf al zitten aan een lange witte tafel tussen de wijngaarden of relaxt met je voeten in het zand? Begin dan vandaag nog met plannen! Bekijk hier de Spaanse real wedding van Bo en Frank en deze exotische bruiloft in Puerto Rico!

Voor meer inspiratie en de laatste trouwtrends volg je ons op Pinterest, Instagram en Facebook

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Bruiloft op Mallorca Weddingplanners
2 Lovers Wedding BWPN Beroepsorganisatie

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!