Muziek voor op je bruiloft! Volg de tips van JES Music!!

Een week geleden kregen wij bij Zankyou een aanvraag van JES Music met de vraag om op onze website te mogen staan. Hartstikke leuk! Meteen even nieuwsgierig een kijkje genomen op hun website, het duurde niet lang tot de hele redactie met kippenvel naar de muziek van JES Music aan het luisteren was. Ja echt, met Kippenvel! Razend enthousiast zijn we en natuurlijk nu nieuwsgierig naar wie is JES Music eigenlijk? Ben jij ook zo nieuwsgierig?! Lees hier hun inspirerend en romantisch verhaal en volg meteen de tips voor muziek voor op je bruiloft van deze toppers!

JES MusicMeer lezen “JES Music”
Foto: Bart Molenaar

“Wij zijn Jafeth en Sifra Bekx! Getrouwd in september 2012 en wonend in Gouda. Wij vormen samen JES Music en maken muziek tijdens het burgerlijk huwelijk, de kerkdienst, receptie of op het feest. Dit begeleiden we met piano en zang. Wanneer het bruidspaar meer instrumenten wil, is dat natuurlijk ook mogelijk.”

“Onze liefde is ontstaan rondom muziek. Ik (Sifra) heb twee jaar bij Jafeth op pianoles gezeten voordat we een relatie kregen. Je kunt wel raden hoe die pianolessen gingen. We zaten op een gegeven moment meer te kletsen dan dat ik echt pianoles kreeg. Muziek heeft dus vanaf dat we elkaar leerden kennen een hele belangrijke rol gehad.”

“In de afgelopen jaren werden we vaak benaderd om te spelen tijdens trouwerijen. Vooral voor vrienden en familie was dit bijzonder om te doen. We hebben voor hen ook een aantal liederen geschreven. Maar JES music is officieel ontstaan in de auto terug van een bruiloft waarbij we het lied ‘Zegen hen’ als verassing mochten spelen voor een bruidspaar die we helemaal niet kenden. Ze zaten geblinddoekt met hun rug naar ons toe. Vriendinnen van de bruid hielden een mooie speech en na de laatste woorden zetten wij het lied in. De reactie van het bruidspaar was zo bijzonder en intens dat we er zelf ook emotioneel van werden. Het maakte ons bewust dat al die liedjes die we op de plank hebben liggen waardevolle herinneringen mogen worden voor heel veel andere bruidsparen.”

En… Hoe is het nu om samen te werken als koppel? Is het altijd nog romantisch om samen te zingen en aan muziek te werken?

Ontzettend leuk, ontzettend relaxed, ontzettend romantisch maar soms ook ontzettend irritant.”

JES MusicMeer lezen “JES Music”
Foto: Inge Kooiman

“Het is super om als stel zoiets moois te mogen doen. Juist omdat we elkaar zo goed kennen en op elkaar ingespeeld zijn blenden onze stemmen mooi samen en weten we een liedje echt met intentie te brengen. Ik kan met niemand zo zingen als samen met Jafeth. De liedjes die we zelf schrijven zijn daarom ook heel kwetsbaar omdat ze vertolken wat we zelf voelen en vinden van liefde. Maar… we zijn allebei ook ontzettend eigenwijs en weten heel goed wat we wel en niet willen. En dat botst regelmatig hoor. Maar dat houd het ook weer heel erg leuk. We moeten samen iets gek vinden, en dat zorgt dat er altijd het beste resultaat uit komt.”

            – Echte liefde zo te horen!

Op de website van het JES Music staat de inspirerende quote: “Where words leave off, music begins.” Wij zijn heel benieuwd naar wat dit betekend voor jullie?

Muziek en liefde hebben veel overeenkomsten. Liefde kun je vaak niet omschrijven. Het is een bepaald gevoel, een zekerheid en een veiligheid. Dat is muziek eigenlijk ook. Het zegt meer dan je in woorden kunt omschrijven en het raakt je hart op een bijzondere manier. En juist daarom is het ook zo mooi om muziek een plaats te geven tijdens je bruiloft.”

“Muziek bevestigd vaak iets wat mensen al wel weten maar wat je door muziek heel intens beleeft. De gasten op je bruiloft weten dat jullie van elkaar houden, maar door muziek beland dit van het hoofd in het hart en vormt emotie de boventoon. En muziek zorgt ook voor ontzettend veel sfeer. Tijdens een receptie bijvoorbeeld is muziek echt een toegevoegde waarde. Mensen staan namelijk in de rij om jullie te feliciteren maar komen al helemaal in de mood door de muziek die ze horen.”

“Kortom, music makes your wedding day!!”

JES MusicMeer lezen “JES Music”
Foto: Kim Cuhfus Bruidsfotografie

Waar let je op bij het kiezen van muziek voor je bruiloft?

“Het is ontzettend belangrijk dat jullie grote dag helemaal bij jullie past. En daar is muziek heel belangrijk in. Blijft vooral heel dicht bij wie jullie samen zijn en waar jullie van houden qua muziek. Want dan heeft de muziek ook meerwaarde voor jullie zelf en de gasten. Jullie gasten gaan jullie samen namelijk nog beter leren kennen als ze de muziek horen en voelen die jullie zo aanspreekt. Probeer ook te kijken waar een nummer goed past binnen de ceremonie of op het feest. Een heavy metal nummer tijdens het binnenlopen in de kerk is mogelijk niet zo gepast. Zorg daarom dat de muziek jullie draagt en benadrukt en niet andersom.”

Het duo van JES Music schrijft zelf ook liedjes en het is dus ook mogelijk om door JES Music een persoonlijk liedje te laten schrijven voor jullie bruiloft!! 

Grotendeels komt de inspiratie voor het schrijven van liedjes voort uit hun eigen liefde!

Liefde is altijd on the move, ook in ons eigen leven en dat zorgt altijd weer voor nieuw schrijfmateriaal. Een groot deel van de nummers zijn ook specifiek geschreven voor vrienden en familie die getrouwd zijn. We wilden hun verhaal graag vertolken in een liedje. Daarnaast verwerken we bijna altijd de trouwtekst van het bruidspaar in een lied. Dat lied is dan niet alleen op de trouwdag van grote waarde, maar ook voor je verdere huwelijk. De nummers omschrijven de belangrijke keuze die je voor elkaar maakt wanneer je je leven met elkaar gaat delen. We geloven heel sterk in een huwelijk wat gefundeerd is in Gods liefde en daar wijzen de nummers ook naar.”

JES MusicMeer lezen “JES Music”
Foto: Suegraphy

“Het belangrijkste is dat het lied voor het bruidspaar volledig aansluit bij wie het bruidspaar is en wat hun verhaal samen is. Daarom vinden we het heel belangrijk om alle ins en out van hun lovestory te weten. Dit doen we onder het genot van een grote kop thee en lekkere chocolaatjes!! Dat zijn overigens super momenten want je krijgt echt een kijkje in het leven van twee mensen die van elkaar houden. Love it! Naar aanleiding daarvan gaan we aan het werk. We vragen ook heel specifiek de muzikale voorkeur van het bruidspaar zodat ook dat goed aansluit bij wie zij zijn. Daarna krijgt het bruidspaar een tipje van de sluier omdat we natuurlijk wel zeker willen weten of het echt HUN nummer is. Tijdens de ceremonie zelf laten we het nummer in volledige uitvoering horen.”

Ben jij ook zo razend enthousiast geworden!? Voor meer informatie bezoek dan even hun website of neem even contact op met het inspirerende duo! 

Neem contact op met de service providers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

Foto: Shutterstock
Less is more: 7 tips voor een minimalistische bruiloft!
Niet zo gek van uitbundige decoratie of een jurk met allerlei tierlantijntjes? Bekijk dan deze tips voor een minimalistische bruiloft!
Foto: Melissa Vermeulen Film & Fotografie
Alle tips voor jouw winterbruiloft lees je hier!
Wat is het toch mooi buiten als er sneeuw ligt. Er is geen romantischer seizoen dan de winter en daarom geven wij jullie een aantal tips voor een bruiloft in dit prachtige seizoen!
Droom winter-wedding shoots: zo kan je winterbruiloft er uitzien!
Droom winter-wedding shoots: zo kan je winterbruiloft er uitzien!
Zo betoverend en magisch kan een bruiloft zijn in de winter!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie