Neem deze 5 stappen en word de perfecte gast

Gast zijn op een bruiloft is meer dan alleen opdagen. Het bruidspaar heeft bepaalde verwachtingen en het type bruiloft brengt eisen met zich mee waar jij je als gast op moet voorbereiden. Zorg dat je goed voorbereid bent met deze 5 stappen.

  • De gasten
  • Gast
  • Nederland

We hebben het hier vaak over het bruidspaar, maar what about de gasten? Die moeten zich toch ook goed voorbereiden? Als je denkt dat je alleen maar hoeft op te dagen, dan heb je het mis. Dresscodes waarbij je de bruid en bruidegom niet mag overstijgen, creatieve trouwcadeaus en verschillende locaties: stiekem is er best wel wat om rekening mee te houden. Volg voor een goede voorbereiding de volgende 5 stappen. Als er dan toch nog iets mis gaat op de huwelijksdag, dan heeft het in ieder geval niet aan jou gelegen!

De volgende stappen bespreken we in dit artikel:

opslaanFoto: La más mona
Foto: La más mona

Stap 1. Bestudeer de uitnodiging

Adverteren

Ja, het is misschien een open deur, maar vergeet het niet te doen. Lees de informatie op de uitnodiging goed door. Waar is het huwelijk? Binnen? Buiten? Moet ik mij ergens voor aanmelden of iets speciaals meenemen? Je wilt niet de dag beginnen in de spotlights, omdat jij de uitnodiging niet goed hebt doorgelezen en bijvoorbeeld als enige op het verkeerde verzamelpunt staat. Of een taxi vanuit de middle of no where moet regelen, omdat je per ongeluk vergeten bent jezelf aan te melden voor de bus terug naar de bewoonde wereld. Om nog maar te zwijgen over het vest wat je niet bij je hebt, omdat je niet wist dat de bruiloft buiten was. Sta je buiten in je kittige jurkje, met je torenhoge hakken diep weggezonken in het gras, te klappertanden. Nee. Het is beter om de uitnodiging grondig te bestuderen.

opslaanFoto: Sjoerd Booij Photography
Foto: Sjoerd Booij Photography

Stap 2. What to wear?

Less is more. Geloof ons, less is more. Een huwelijk betekent voor velen het startsein om helemaal uit te pakken. Nieuwe jurk, hakken, sieraden galore, haar-accessoires: the works. Natuurlijk is uitpakken aan de orde, maar houd het rustig. De bruid staat in de spotlight en jouw outfit moet niet de aandacht stelen. Kies dus niet voor de kleur wit – hoeven we niet uit te leggen, toch? – en pas op met je decolleté. Een flink decolleté op een bruiloft is nooit een goede look. Tenzij je wilt dat alle aanwezige gasten zich vooral dat nog herinneren van de dag. Houd het simpel en elegant in zachte kleuren. Dan zit je altijd goed.

opslaanFoto: Alexandra Vonk Photography
Foto: Alexandra Vonk Photography

Stap 3. Haar en make up

De hoe, wat en waar van een huwelijk heeft zeker effect op je haar en make up. Is het een huwelijk in de avond, dan kan je bijvoorbeeld voor een wat zwaardere make up kiezen. Is het huwelijk buiten in de zon, dan ga je voor een wat lichtere look. Mocht er een thema zijn, dan is het altijd leuk om daar een subtiele verwijzing naar te maken in je make up. Wat glitters op de ogen, rode lippen. Houd het klein, want voordat je het weet ben je het thema en dat is niet de look die je wilt. Ook je kapsel kan je aanpassen op het type bruiloft. Van keurig opgestoken bij een formele ceremonie en los en nonchalant bij een ceremonie in de achtertuin. Zo pas je als gast perfect in de setting.

opslaanFoto: Melissa Milis Photography
Foto: Melissa Milis Photography

Stap 4. Accessorize

Bij stap 2 ben je voor een rustige outfit in een zachte kleur gegaan. Je kan dit doortrekken en de accessoires ook rustig houden in een zachte kleur. Altijd goed, maar het is natuurlijk wel een feestelijke gelegenheid dus een beetje feest kan er wel bij. Voeg een detail toe zoals bijzondere schoenen, mooie oorbellen of een feestelijke clutch. Maar hier geldt ook houd je in en voorkom het kerstboomeffect. Houd het rustig. De less is more van stap 2 geldt nog altijd!

opslaanFoto: FotoBelle
Foto: FotoBelle

Stap 5. Etiquette 

Nu hebben wij in Nederland stukken minder regels wanneer op het op huwelijken aankomt. Toch worden er wel een aantal dingen van je verwacht. Veel kan je, zie stap 1, al vinden op de uitnodiging, maar wij zetten er hieronder nog een aantal voor je op een rijtje:

  • Dresscode. Is er een dresscode? Zo ja, houd je hier dan ook aan. Moeten de vrouwen een hoed op bij de ceremonie? Moeten de mannen in jacquet? Zorg dat je het weet.
  • RSVP. Laat weten of je komt of niet. Reageer op de uitnodiging. Ook als het bruidspaar wel weet of je wel of niet komt. Het is gewoon netjes om wat te laten weten.
  • Don’t be late. Misschien overbodig, maar wees op tijd. Laat komen op een huwelijk is niet oké!
  • Mobiel. Zorg dat je mobiel op stil staat, zodat jouw kekke ringtone niet het jawoord of die emotionele speech verstoord.
  • Sociale Media. Kijk of het bruidspaar eisen heeft wat betreft sociale media. Het bruidspaar kijkt er misschien heel erg naar uit om zelf een mooie trouwfoto te delen en dan komt jouw snel gedeelde kiekje misschien wat rauw op hun dak.

Met deze 5 stappen ben je perfect voorbereid. Nu alleen nog genieten met elkaar, want daar ben je in de eerste instantie voor uitgenodigd!

Voor meer tips en inspiratie en om altijd op de hoogte van ons te blijven volg je ons op PinterestInstagram en Facebook!

Lees ook:

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Melissa Milis Photography Trouwfotografen
Sjoerd Booij Photography Trouwfotografen
Alexandra vonk Photography Trouwfotografen
FotoBelle Trouwfotografen
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!