Ontdek Maleisië: het ultieme paradijs voor newlyweds!

Multicultureel en met de meest prachtige natuur. Kortom: Een perfecte bestemming voor jullie huwelijksreis.

  • Huwelijksreis Locaties
  • Aanbeveling
  • Bruidspaar

De wereld is vol met prachtige plekken om te bezoeken. En sommige van deze plekken zijn nog redelijk onontdekt. Geen massatoerisme maar lokale schoonheden en prachtige natuur. Maleisië is één van deze minder ontdekte paradijzen. Wild en alles wat de authentieke schattenjagers wensen. Multicultureel en met de meest prachtige natuur. Kortom: Een perfecte bestemming voor jullie huwelijksreis. Laat het avontuur maar beginnen! Bekijk ook; de perfecte huwelijksreis voor jullie twee, 5 top opties

opslaanVolodymyr Goinyk
Foto vía Shutterstock: Volodymyr Goinyk

Het land Maleisië

Adverteren

Maleisië, exotisch en gevarieerd, is een uniek land, zelfs in de indeling! Maleisië is opgedeeld in twee stukken: west-Maleisië en oost-Maleisië, vasteland en eiland. De twee delen worden onderbroken door de Zuid-Chinese Zee. In het westen vind je Kuala Lumpur, de hoofdstad van Maleisië, dat aan het Aziatische continent vastzit. De noorderburen van het weststuk zijn Thailand, en het laatste stukje van het continent wordt nog verbonden met Singapore. Een oceaan lager vind je Indonesië, dat ook het buurland van oost-Maleisië is, samen met Brunei. Nog meer opties voor jullie huwelijksreis? Bekijk dit artikel over het prachtige Costa rica!

opslaanPuripat
Foto vía Shutterstock: Puripat
opslaanfiz_zero
Foto vía Shutterstock: fiz_zero

Multicultureel

Maleisië is een land met een buitengewone culturele rijkdom, dankzij het naast elkaar leven van verschillende etnische groepen. Maleisiërs vormen de helft van de bevolking, maar er zijn ook grote Chinese en Indiase gemeenschappen te vinden. Dit zie je terug in de samenleving met onder andere Chinatown en Little India. De grootste religie is de islam, maar de tolerantie van het land maakt het mogelijk dat ook allerlei andere religies vreedzaam naast elkaar leven. Dit zie je terug bijvoorbeeld in Harmony Street in Malaca.

De samenleving met de verschillende culturen en geloven maakt het dat de inwoners van Maleisië genereuze, gastvrije en prachtige mensen zijn. Een betere gastheer kun je je niet indenken. Verder zijn de mengelmoesjes van verschillende bevolkingen ook terug te vinden op bijvoorbeeld Borneo, een van de belangrijkste toeristische attracties, waar de inheemse bevolking, zoals de Semang, hun dagelijks leven in veel rust voortzet.

opslaanLyciz Mill
Foto vía Shutterstock: Lyciz Mill

De natuur

De jungle is een goed voorbeeld van het tropische klimaat dat heerst in het gebied. De uitbundige flora en fauna zijn hier vrucht van. Kilometerslange groene heuvels vol met bomen en planten zorgen voor een schilderachtig tafereel. Plantages met fruit en groente kunnen door de newlyweds bezocht worden. Avontuurlijkere stellen kunnen ook verschillende wandelroutes afgaan om de natuur van Maleisië beter te ontdekken. Ontdek archeologische resten op de schiereilanden van Malakka, Sabah en Sarawak en leer meer over de geschiedenis van het land.

opslaanPerfect Lazybones
Foto vía Shutterstock: Perfect Lazybones

Kuala Lumpur

De Petronas Torens zijn een belangrijke attractie voor de hoofdstad van Maleisië. Tot 2003 was dit gebouw het hoogste gebouw ter wereld, maar vandaag de dag is het gebouw nog steeds een eyecatcher. Zie de moderne architectuur, de glazen brug en geniet van het uitzicht.

De stad heeft een bruisend verleden is erg modern en verschilt met de rest van het land. Je zou bijna vergeten waar je bent! Toch doen de Batu Grotten, op een kleine afstand van Kuala Lumpur, je weer realiseren dat je toch in een heel ander land bent. Het is een heilige plaats, waar voorouders worden vereerd. Je vindt er verschillende tempels die te bezoeken zijn na een enorme klim op de prachtige trappen. Geniet van de rust, de spiritualiteit, maar ook van de apen en de prachtige omgeving!

opslaanSean Pavone
Foto vía Shutterstock: Sean Pavone
opslaanPatrick Foto
Foto vía Shutterstock: Patrick Foto

De uitbundigheid van Borneo

Terug naar de rust vanaf de metropool. Borneo staat bekend om zijn flora en fauna en dat is terug te vinden in de gebieden van Sarawak en Sabah. Geniet van de rust en de dichte vegetatie in de oudste bossen ter wereld- de Taman Negara is 130 miljoen jaar oud. Laat je opschrikken door de vleesetende planten en bijzondere dieren die je enkel in de jungle van Maleisië ziet. Dankzij de regenval op het grote eiland is er een grote diversiteit aan flora en fauna te vinden. Er worden vandaag de dag nog steeds nieuwe dieren en planten ontdekt op Borneo!

Rond de Kinabatangan rivier kun je met een boot nog meer van het land ontdekken. Ontdek vogels, krokodillen en authentieke volkeren in de binnenlanden, waaronder de afstammelingen van de Koppensnellers: de Dajak stammen en de Iban en Penan stammen.

opslaanKjersti Joergensen
Foto vía Shutterstock: Kjersti Joergensen

De zeeën

Omring door twee oceanen en drie zeeën, voldoen de stranden van Maleisië aan de allerhoogste verwachtingen. De meest surfers genieten in Cherating. Paradijszoekers kunnen perfect terecht op de Perhentians eilanden en Pulau Kapas. Feestgangers en ontdekkers gaan naar de Langkawi eilanden en het Nationale Park van Bako.

Zowel op het oppervlak als in de diepte is Maleisië een meester van de natuurwonderen. De stranden van Maleisië zijn werkelijke paradijzen, met opvallende bomen, wit zand en kristalhelder water. Op de zeebodem is er ook nog steeds veel te zien. Duikers en snorkelaars spotten schildpadden, roggen en kleurrijke koraalriffen. De vertrekplaats is Semporna, de havenstad waar vanuit je met boten naar de allermooiste duikeilanden gaat. De onaangetaste koraalriffen zijn prachtig en worden goed beschermd. Zwem door scholen vis en zie diverse soorten waterwezens waar je het bestaan niet van kende. Bountyeilanden, witte stranden en kokospalmen, wat wil je nog meer?

opslaanIjam Hairi
Foto vía Shutterstock: Ijam Hairi
opslaanThe Datai Malaysia
Foto: The Datai Malaysia

Eilanden en nationale parken

Het nationale park Bako is een van de oudste, maar ook een van de kleinste nationale parken van Maleisië. Het is makkelijk te bereiken, en het hoogtepunt van het park zijn de neusapen. Deze komen elke avond naar de rivieroever om zich daarna lekker in de hoge bomen te settelen voor een fijne nachtrust. Deze aap is ernstig bedreigt maar is veel te zien in dit park. Ga voor een mooi wandelroute en spot ze!

Het nationale park Kinabalu is er een met oerbossen en hangbruggen. Elk jaar wordt het park bezocht door honderdduizenden toeristen. Beklim de berg en geniet van een prachtige zonsopkomst of zonsondergang. Of voor de meer relaxte reizigers: Geniet van hete zwavelbronnen of heetwaterbronnen in combinatie met een heerlijke spa…

De schildpaddeneilanden van Maleisië, bestaand uit Selingang, Bakkungang Kechil en Gulisan, zijn een gift van moeder natuur. De eilanden worden zo genoemd omdat hier een grote kans is op het spotten van zeeschildpadden. Een bezoek aan Selingan is de moeite waard vanwege het schildpaddenproject, het langstlopende schildpaddenproject ter wereld. Als je aanwezig wilt zijn bij een project, en ze wilt spotten of uitzetten van de schildpadden, boek dan ver van tevoren want het is erg populair!

Lebuan is een bijzonder eiland om te ontdekken. Het heeft veel potentie maar wordt door weinig toeristen bezocht. Ontdek het eiland op een motortje en bezoek Kampung Air, het dorp op palen. Tioman is ook een eiland dat nog niet overspoeld is door het massatoerisme. Surfen en snorkelen is dé activiteit van dit eiland. En voor de feestgangers: Het Langkawi eiland is het feesteiland. Kortom: Er zijn eilanden voor iedereen!

opslaandonsimon
Foto vía Shutterstock: donsimon

Gastronomie 

De Maleisische keuken wordt als een van de beste van het Aziatische subcontinent gezien en is net als het land, een mix van allerlei culturen. Alle verschillende invloeden hebben hun steentje bijgedragen, wat de keuken van Maleisië erg uniek maakt. Zie voor je: Exotische gerechten uit China, Maleisië, India, Indonesië en Thailand, met een persoonlijke touch van Maleisië. Ultiem genieten! Chili en kokosmelk zijn de meest gebruikte ingrediënten en vormen de basis voor de rijstgerechten.

Fruit is ook erg belangrijk en wordt ook veel vers gegeten of het verwerkt in de sapjes en gerechten. Bekende fruitsoorten die veel worden gegeten in Maleisië zijn de tropische vruchten cempedak, durian, rambutan, salak, zuurzak, stervrucht, dragon fruit, mangosteen en longan. Haal je hart op, probeer ze allemaal en kom terug met een overdosis aan vitaminen!

opslaanszefei
Foto vía Shutterstock: szefei

Het mag duidelijk zijn. Maleisië is een paradijs op aarde. Een compleet en speciaal land voor een fantastische huwelijksreis. Geniet van de ongerepte natuur, de moderne hoofdstad, de inheemse stammen en de gastvrijheid en diversiteit van het land. Het is dé bestemming voor je huwelijksreis, of je nu van rust of activiteiten houdt, je kunt er niet genoeg van kunnen krijgen! Lees ook over een huwelijksreis in The Big Apple, ontdek New York! En om je echt goed voor te bereiden lees je ook de 8 adviezen om jullie huwelijksreis perfect te maken!

Fotos via Shutterstock: plantación de té, vista de Penang, vista de campo de arroz linternas rojas, bosque místico y tropical, Kuala Lumpur, orangutanes en la selva de Borneo, Sabah (Borneo), tortuga verde en arrecife de coral, Nasi Lemak.

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!