Op huwelijksreis naar Nieuw-Zeeland: jullie fantasie wordt werkelijkheid!

De prachtige landschappen van Nieuw-Zeeland lijken rechtstreeks uit een sprookje je komen - dé perfecte bestemming voor een onvergetelijke huwelijksreis!

  • Huwelijksreis
  • International
  • Nieuw Zeeland

Nieuw-Zeeland kan het beste omschreven worden als: één grote droom. En dit zeggen wij niet zomaar: de prachtige landschappen zullen jullie met open mond laten staren. Fantasie films als The Lord of The Rings en The Chronicles of Narnia werden gefilmd in Nieuw-Zeeland: de prachtige fantasieën van deze werelden kwamen tot leven in dit land. Tussen de groene heuvels, gletsjers en kraters wordt jullie huwelijksreis ongetwijfeld een sprookje. Ontdek de mogelijkheden!

opslaanDaniel Huebner
Foto vía Shutterstock: Daniel Huebner

Belangrijke informatie

Adverteren

Nieuw-Zeeland maakt deel uit van Oceanië, het afgelegen continent dat is verheerlijkt door zijn afgelegen ligging, schoonheid en unieke karakter. Het is ver, heel ver weg, maar het is zéker de moeite waard om zo ver te reizen om hier te komen. De officiële taal gesproken in Nieuw-Zeeland is Engels, met als tweede taal het Maori.

opslaanRobert CHG
Foto vía Shutterstock: Robert CHG

Ervan uitgaande dat u al weet dat het land zich op het zuidelijk halfrond bevindt, moet u er, tijdens het organiseren van jullie huwelijksreis, rekening mee houden dat de seizoenen in Nieuw-Zeeland omgekeerd zijn. Het land heeft een subtropisch klimaat in het noorden, en een gematigd koud klimaat in het zuiden – het is dus een zeer variabel klimaat. Iets waar je zeker rekening mee moet houden! Op één dag is het niet vreemd om zon, regen en harde wind tegen te komen: wees dus voorbereid!

In Nieuw-Zeeland word er betaald met de Nieuw-Zeelandse dollar, die je eenvoudig kunt krijgen in banken, hotels en op de luchthaven. Als u een auto huurt, zoals veel toeristen doen wanneer zij naar Nieuw-Zeeland komen, moet je er rekening mee houden dat mensen in Nieuw-Zeeland aan de linkerkant van de weg rijden, net als in het Verenigd Koninkrijk of Ierland. Om minder dan 3 maanden te verblijven in Nieuw-Zeeland is er bijna nooit een speciaal visum nodig, maar kunnen er als toerist wel speciale eisen aan jouw verblijf worden gesteld. Vergeet dus van tevoren niet goed te informeren!

opslaanShay Yacobinski
Foto vía Shutterstock: Shay Yacobinski

De mooiste landschappen in de wereld

Het oceanische land bevat enkele van de mooiste natuurlijke kunstwerken die er bestaan op de wereld. Nieuw-Zeeland heeft ongelofelijke berg landschappen, kraters en vulkanische overblijfselen, watervallen, rivieren en gletsjers, stranden en natuurparken. Alles samen vormt het een perfect beeld voor impressionistische schilderkunst. Steden zoals Queenstown zijn erg populair bij toeristen die komen skieën, dit komt vooral door de ongerepte natuur en prachtige wandelroutes die van het westen tot het zuiden van het land lopen. Dit zijn geweldige opties voor wanneer jullie van de natuur willen genieten!

We zullen je in de verloop van dit artikel meer informatie geven over populaire plaatsen in Nieuw-Zeeland, dingen die je zeker niet mag missen! Één van deze plaatsen is de Blue Pool Track, een half verborgen juweel die verborgen ligt in een natuurlijk landschap. Het is een oase van rust, omringt door glinsterend blauw water afkomstig van de Makarora-rivier. Het strand van Koekohe, met imposante bolvormige rotsen, vertegenwoordigd het fantasiegevoel van dit landschap, evenals de boog van het Cathedral Cove-strand of de Elephant Rocks in North Otago.

opslaanPhattana Stock
Foto vía Shutterstock: Phattana Stock
opslaanDmitry Pichugin
Foto vía Shutterstock: Dmitry Pichugin

Top 5 van meest interessante plekken in Nieuw-Zeeland

  1. Milford Sound. De ijstijd en zijn imposante gletsjers zijn verantwoordelijk voor de constructie van deze ongeëvenaarde natuurlijke architectuur. Duizenden meters aan kliffen, bedekt met vegatie, zijn wat deze fjord en zijn watervallen zo populair maakt. Bij de Milford Track vind je de beste trekkingsroutes ter wereld.

opslaanRawpixel.com
Foto vía Shutterstock: Rawpixel.com

2. Rotorua. Twee in één: geothermische landschappen en de Maori cultuur. In een eerste oogopslag zijn de zwafelhoudende wateren net zo mooi als angstaanjagend. Het zal zeker een indruk maken. Hier komende authentieke Maori mensen samen om shows te laten zien. Deze oudste cultuur van Nieuw-Zeeland is van over de hele wereld bekend vanwege zijn dansen (Haka Maori) en bijzondere rituelen.

opslaanStefan Bracke
Foto vía Shutterstock: Stefan Bracke

3. Waitomo. Ondergronde natuurljke creativiteit in één van de meest indrukwekkende grotten ter wereld. Aan het plafond hangen lichtgevende wormen (glowworms) die een betoverende gloed laten zien. Naast het belichten van de onbeschrijvelijke schoonheid van de grot in verschillende blauwtinten, zorgen de glowworms voor een ¨sterrenbeeld¨ op het plafond van de grotten¨. Een bezoekje aan Waitomo zal je sprakeloos achter laten! 

opslaanShaun Jeffers
Foto vía Shutterstock: Shaun Jeffers

4. Wellington. De steden in Oceanië hebben een speciaal belang vanwege hun vooruitstrevendheid in welzijn: dit is beroemd over de hele wereld! Één van deze steden is Wellington, de kleine hoofdstad van Nieuw-Zeeland. Het is een kosmopolitsche stad omringt door bergen en parken, die het perfecte decor vormen voor allerlei festivals en evenementen. Wellington is hiervoor de ideale plaats vanwege het goede klimaat en het gevoel van rust!

opslaanMilosz Maslanka
Foto vía Shutterstock: Milosz Maslanka

5. Het Abel Tasman National Park. Dit park staat bekend om het feit dat de landschappen even verschillend als mooi zijn. In dit natuur gebied vind je de mooiste ongerepte stranden, maar ook indrukwekkende beboste gebieden. Het national park heeft indrukwekkende wandel routes en kamperen is een must! En, leuk extraatje: je zult hier zeker ook zeehonden tegenkomen!

opslaanRobert CHG
Foto vía Shutterstock: Robert CHG

De thuisbasis van Middle Earth

Voor liefhebbers van the Lord of the Rings is Nieuw-Zeeland een onmisbare vakantie bestemming! Maar het indrukwekkende landschap laat iedereen ademloos achter, niet alleen de fans van de literaire en film-sage! De natuur lijkt recht uit de film te komen!

Je kunt beginnen met het bezoeken van Hobbiton: het dorp dat bekend staat voor de La Comarca honing. Maar, voor de fans is dit vooral het dorp van Frodo en Bilbo Baggins en Sam. Dit dork heeft de belangrijkste bezienswaardigheden zoals Closed Bag en The Green Dragon, naast 42 hobbit holes die je tijdens een rondleiding kunt bezoeken. Ook voor niet-fans is het een magische stad met glanzend groene natuur – zoiets heb je nog nooit gezien!

opslaanMartian977
Foto vía Shutterstock: Martian977

Nog één van de plaatsen uit The Lord of the Rings die je in Nieuw-Zeeland kunt vinden is Mordor: de laatste stop van de hoofdrolspelers. Een plek wiens naam ook niet-fans vást en zeker bekend voor komt! Het reizen door Tongariro Alpine Crossing betekend trekken door verlaten gebieden, vulkaankraters, zwafelhoudende meren, vulkanische fumarolen en regenwoudbossen. Echt iets wat je niet mag missen!

opslaanManon van Os
Foto vía Shutterstock: Manon van Os

De prachtige landschappen van Nieuw-Zeeland lijken rechtstreeks uit een sprookje je komen – dé perfecte bestemming voor een onvergetelijke huwelijksreis!

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!