Adverteren

Social media op je bruiloft, een zegen of een vloek?

Sociale media is niet weg te denken uit ons leven. Hoe ga je om met sociale media op je huwelijk? Wij vroegen Marion van Otherwize Weddings om advies en zetten voor jullie 5 tips op een rijtje.

 • Organiseren bruiloft
 • International
 • Photocall
 • Bruid
 • Bruidegom
 • Bruidsmeisjes
 • Gast
 • Getuigen

Sociale media kan een fantastische toevoeging zijn op jullie huwelijk of een verschrikkelijke bijkomstigheid. Het is altijd leuk om meer foto’s te hebben. Vooral ook gezellige kiekjes van oom Paul, zonder zijn blouse op de dansvloer, toen de fotograaf al naar huis was. Daarnaast is het  jammer als jullie huwelijk, met onduidelijke hashtag, al open en bloot op Facebook en Instagram te bewonderen is voordat jullie überhaupt ja hebben gezegd. Om maar te zwijgen over de foto’s van de ceremonie waarop jullie gasten massaal met hun mobiele telefoon omhoog zitten en eerder bij een Coldplay concert lijken te zijn dan bij jullie huwelijk.

opslaanFoto: Dario Endara Photography
Foto: Dario Endara Photography
Adverteren

Wat is wijsheid? Wij vroegen Marion van Otherwize Weddings om advies en zetten voor jullie 5 tips  voor sociale media op je bruiloft op een rijtje:

 • Goed communiceren: Wees duidelijk in jullie wensen. Mogen mensen wel of niet foto’s en filmpjes maken en als deze gemaakt zijn, wat mogen ze er dan wel en niet mee doen? Ga nooit, maar dan ook nooit, uit van ‘ja, maar dat snappen ze toch wel.’ Nee, dat snappen ze helaas vaak niet.
 • Laat de professionals hun werk doen tijdens de ceremonie: Jullie hebben professionele foto- en videografen ingehuurd. Laat deze mensen doen waar ze goed in zijn tijdens de ceremonie en laat de gasten genieten van jullie ceremonie. Hoewel het ongetwijfeld goed bedoeld is kan oom Bert per ongeluk de professionals in de weg lopen en als hij echt beter was in foto’s maken, dan hadden jullie hem wel gevraagd. Sorry, oom Bert.
 • Gebruik een app: Hoe meer foto’s, hoe beter. Het is altijd leuk om meer foto’s van jullie bruiloft te hebben. Om toch zelf in de hand te houden wat hier mee gebeurt, kunnen jullie een speciale app voor de foto’s downloaden. Bijvoorbeeld Wedpics. Alle gasten kunnen via deze app hun gemaakte foto’s uploaden. Jullie hebben dan in één klap alle foto’s en bepalen vervolgens zelf wat jullie er mee doen.
 • Vraag gasten te wachten met publiceren: Hartstikke leuk dat gasten foto’s maken, maar vraag ze in ieder geval te wachten met het publiceren van foto’s op de sociale media. Voordat je het weet staat je hele tijdlijn vol met jullie huwelijk en vaak zijn dit niet de foto’s die je daar graag op had gehad. Bijvoorbeeld oom Paul, zonder zijn blouse. Dit is jullie huwelijk, dus jullie bepalen.
 • Posten: Begrijp ons niet verkeerd: iets posten van jullie grote dag op de sociale media is hartstikke leuk. Door alle likes, shares en comments krijgt jullie bruiloft een tweede leven en kunnen jullie nog iets langer genieten van jullie huwelijksbubbel.
opslaanFoto: The Creative Shot
Foto: The Creative Shot

Met deze 5 tips in het achterhoofd kunnen jullie een social media plan maken voor jullie grote dag, zodat sociale media jullie dag niet in de weg staat, maar juist een fantastische toevoeging is op jullie dag. Vind je het vervelend om mensen beperkingen op te leggen? Maak er dan iets grappigs en luchtigs van door bijvoorbeeld een bordje met ‘dit is een offline huwelijk’ te plaatsen. Duidelijk en niet te serieus.

Lees ook: de Spaanse Real Wedding van Bo & Frank

opslaanFoto: Otherwize Weddings
Foto: Otherwize Weddings

Lees ook: Provence Royal, zie deze Styled Shoot voor de echte wijnliefhebber

Voor meer tips, inspiratie, leuke kiekjes en om altijd op de hoogte van ons te blijven volg je ons op Instagram & Facebook

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Dario Endara Photography Trouwfotografen
Otherwize Weddings Weddingplanners
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!