Tips en tricks voor het organiseren van een vintage bruiloft

De vintage-stijl is bijna niet meer weg te denken uit de bruidswereld. Doe snel wat inspiratie op voor jouw bruiloft in het thema vintage.

  • Decoratie
  • Adviseren
  • Bruidspaar
  • Vintage

De vintage-stijl is bijna niet meer weg te denken uit de bruidswereld. Ieder seizoen zijn er weer talloze bruiden die kiezen voor een prachtige vintage-jurk of die zelfs hun hele bruiloft onderdompelen in deze stijl. Als jij hier ook wat voor voelt, maar niet goed weet waar je moet beginnen lees dan snel verder. Zankyou helpt je op weg!

opslaanFoto: De Bruidsgalerie
Foto: De Bruidsgalerie

Trouwkaarten

Als je je thema gekozen hebt, is het leuk om dat in alles door te voeren. Dus kies meteen voor een mooie save the date en trouwkaart in vintage-stijl. Hoe je een save the date kaart maakt lees je hier! De afgelopen jaren is de vintage-bruiloft steeds populairder geworden, dus er zijn steeds meer aanbieders van vintage trouwkaarten. Mocht je geen tijd of zin hebben om zelf iets te ontwerpen, kijk dan eens wat Wedding Designs voor je kan betekenen. Daar vind je super mooie kaarten die helemaal binnen het thema passen.

opslaanFoto: De Bruidsgalerie
Foto: De Bruidsgalerie

De jurk

Voor het vinden van de ultieme vintage-jurk vroegen wij Britt van Kessel de Bruidsgalerie voor enkele tips. Volgens haar zul je tijdens je zoektocht veel ontwerpen tegenkomen met bloemetjes, kant en soepel of rechtvallende vormen. Bij de vintage-stijl vind je ook veel blush of light gold tinten, maar bijna iedere jurk kun je normaal gesproken ook in een ivoor tint bestellen.

Britt: “Tegenwoordig is het ook weer helemaal hip om in Tea-length bruidsjurk te trouwen. Je vindt deze jurkjes in heel veel verschillende stijlen, maar de lengte maakt het erg 60’s en daarmee dus ook vintage.” Het mooie aan het thema vintage is dat je ook oude dingen mag verwerken in je outfit. “Laat iets uit je moeders trouwjurk terugkomen, zoals een lint met een strik of leen je moeders sluier.”

opslaanFoto: De Bruidsgalerie
Foto: De Bruidsgalerie

Something old, something new…

Dit laatste brengt ons eenvoudig bij ‘something old, something new, something borrowed, something blue’. Volgens Britt een super leuk idee om te verwerken in je vintage bruiloft. Zo kun je niet alleen iets ouds verwerken in je outift, maar bijvoorbeeld ook in je bruidsboeket. Something borrowed is ook ideaal voor een vintage bruiloft, misschien wil jouw moeder of oma wel een mooi oud sieraad aan je uitlenen.

opslaanFoto: De Bruidsgalerie
Foto: De Bruidsgalerie

Decoratie

Wat betreft de decoratie kun je je helemaal uitleven bij een vintage bruiloft. Volgens Britt kun je makkelijk je eigen bruiloft aankleden als je een beetje creatief bent. Jute zakken, houten kratten glazen potjes en verschillende oude stoelen, zijn volgens haar items die bij kunnen dragen aan het vintage gevoel, makkelijk te vinden zijn en niet duur hoeven te zijn. Heb je al eens nagedacht over het verwerken van spiegels of oude koffers in de decoratie? Super origineel en super mooi.

opslaanFoto: De Bruidsgalerie
Foto: De Bruidsgalerie

Heb je genoeg inspiratie opgedaan voor je eigen bruiloft? Twijfel dan niet en neem snel contact op met onze leveranciers, zodat zij ook van jouw trouwdag een onvergetelijke dag maken. Klik hier voor meer foto’s van vintage weddings.

Meer inspiratie opdoen? Volg ons dan op Instagram Facebook!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!