Tips voor een bruiloft op het water

Voor trouwlocaties wordt al gauw gedacht aan gemeentehuizen, landhuizen en kasteeltjes. Wil je wat anders? Door heel Nederland vind je mogelijkheden om het ja-woord te geven op het water. (Bijvoorbeeld op de prachtige driemaster de Stedemaeght.) We zetten wat tips op een rijtje voor een mooie trouwdag op het water.

Credits: Dario Endara Photography
Credits: Dario Endara Photography

Goed informeren

Trouwen op het water betekent in de praktijk in de meeste gevallen dat je trouwt terwijl de boot nog voor anker ligt in de haven. Dat heeft te maken met regelgeving rondom huwelijken. Droom je van een bruiloft op zee of te midden van alleen maar water? Zorg dan dat je zeker weet dat dit ook op de boot van jullie keuze is toegestaan. Maak ook duidelijke afspraken met de reder over de aankleding van de boot, de catering en de muziek.

Credits: De Grote Dag
Credits: De Grote Dag

Gasten

Realiseer je dat de capaciteit op een boot beperkt is én dat je gasten weinig vrij zijn als je ervoor kiest echt te gaan varen. Als je trouwt op een schip, kun je dus meestal geen honderden gasten uitnodigen. Wil je toch een gigantisch knalfeest met heel veel gasten? Doe dan alleen de trouwceremonie op de boot en vier het feest op het vasteland.
Wil je oudere of mindervalide gasten uitnodigen? Let er dan op dat zij ook makkelijk de boot kunnen betreden en verlaten én dat zij ook naar het toilet kunnen zonder halsbrekende toeren uit te halen.
Informeer je gasten goed: zij moeten zich goed realiseren dat ze niet tussentijds van boord kunnen én dat op tijd komen bij een vaarbruiloft nog belangrijker is dan normaal, want weg is weg!

Credits: De Grote Dag
Credits: De Grote Dag

Denk om de kinderen

Wil je ook kinderen op de bruiloft? Denk er dan aan dat de combinatie water en kleine kinderen best een gevaarlijke kan zijn. Let dus op zaken als de reling en wees er zeker van dat er in het schip een afgesloten ruimte is waar kinderen veilig kunnen spelen. Regel zwemvestjes voor de zekerheid.

Kies een boot met een suite

Er zijn boten waarin ook een luxe suite is ingericht. Zo heb je trouw- en huwelijksnachtlocatie in een! Zo rol je na het feest zó je bedje in voor de huwelijksnacht.

Credits: De Grote Dag
Credits: De Grote Dag

Niks missen van Zankyou? Volg ons dan op Facebook of Instagram!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

Foto: Wedding International
Trouwen in het buitenland: alle tips voor een geweldige bruiloft!
Trouwen in het buitenland: veel bruidsparen dromen erover. Maar waar moet je dan rekening mee houden? Lees hier de beste tips!
Foto: Shutterstock
7 tips voor het organiseren van een strandbruiloft!
Trouwen met je voetjes in het zand, de zon op je bol en een fris briesje. Wat wil je nog meer? Bekijk hier 7 tips voor de organisatie van jullie strandbruiloft!
Orgineel gastenboek voor je bruiloft met onze 10 tips en alternatieven!
Orgineel gastenboek voor je bruiloft met onze 10 tips en alternatieven!
Vergeet het gastenboek voor op je bruiloft niet toe te voegen, want er zijn waanzinnig veel leuke ideeën hoe jij dit het origineelst kunt aanpakken, lees gauw verder!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie