Dit zijn ze dan: de 7 meest besproken trends voor bruidstaarten in 2018!

Yes! De bruidstaart. Dit is waarschijnlijk de lekkerste (en duurste…) taart die je ooit in je leven zal eten en dus moet hij perfect zijn. Mochten jullie niet weten waar je het zoeken moet? Met behulp van Cheffi’s Pastries hebben wij dé trends voor bruidstaarten in 2018 op een rijtje gezet. Deze taarten zijn hip, modern en gruwelijk lekker! 

Foto: Cheffi's
Foto: Cheffi’s

Metallic bruidstaarten

Metallics zie je overal terugkomen in interieurs, maar ook bij bruiloften. In de styling, bij de bruidsboeketten en nu ook bij de bruidstaarten valt deze trend ons op. A touch of metallic op je taart zorgt voor een chique uitstraling. Dat in combinatie met een naked of buttercream cake maakt je industrial look compleet. Tip: kies een metallic uit die je terug laat komen in zowel de styling, uitnodigingen, je bruidsboeket én de bruidstaart voor het complete plaatje van jouw bruiloft. 

Cheffi's. Foto: Bureau Cocoon
Cheffi’s. Foto: Bureau Cocoon

Meerdere bruidstaarten

Wat je ook terug zal zien in 2018, zijn de sweet tables. Een sweet table zijn verschillende heerlijke gebakjes of desserts die je tafel compleet maken. Een voordeel hiervan is dat er altijd wel iets tussen zit wat iedereen lust en je kan daarnaast op een makkelijke manier rekening houden met de verschillende diëten en allergieën van gasten. Je kunt je sweet table ook maken met verschillende grote ambachtelijke taarten.

Cheffi's. Foto: Natalja Fotografie
Cheffi’s. Foto: Natalja Fotografie

Naked bruidstaarten

Deze trend trekken we door vanuit voorgaande jaren. Naked cakes geven ons de mogelijkheid om helemaal los te gaan in smaken. De taart oogt simpel, puur en is bovenal heerlijk! Voor de aankleding van een naked cake kan men gebruik maken van de vruchten die in de taart verwerkt zitten, maar ook verse kruiden en eetbare bloemen worden hiervoor gebruikt. Tip: in plaats van eetbare bloemen kan je ook bloemen uit jouw bruidsboeket gebruiken. 

Lees ook: dé trends voor het bruidsboeket in 2018! 

Ombre bruidstaarten

De ombre cake is nog lang niet uit zicht! Laat de kleuren van je bruiloft terugkomen in je taart. Een mooi ombre effect zorgt voor een WOW factor bij de gasten. Kijk ook naar de mogelijkheid om meerdere kleuren te laten combineren of kies voor een metallic ombre. 

Cheffi's. Foto: Mandy Aileen Photography
Cheffi’s. Foto: Mandy Aileen Photography

Geschilderde bruidstaarten 

Laat jullie artistieke zelf terugkomen in de taart door voor een geschilderde bruidstaart te kiezen. Dit kan in de vorm van een marble-effect, simpele lijnen of een bloemenprint. In de grootste modeshows van het afgelopen jaar zagen we al dat de bloemenprint een sterke comeback maakt in kleding, dus waarom niet in jullie taart!?

Foto: Braedon Flynn Photography
Foto: Braedon Flynn Photography

Geometrische vormen 

Dit is een algemene trouw trend voor 2018. We zijn met zijn allen steeds gekker op de industriële look en door gebruik te maken van geometrische vormen in jullie bruidstaart zal dit de look helemaal compleet maken. Kies voor een streepje, ruitjes of een simpele triangel en speel op deze manier met een modern design voor jullie bruidstaart.

Foto: Christa Mason Photography
Foto: Christa Mason Photography

Color block bruidstaart 

Willen jullie een beetje spelen met de kleuren die jullie gebruiken in de bruiloft? Kies dan voor een color block bruidstaart. Deze bruidstaart oogt vrij simpel, maar hier kunnen jullie het thema en kleuren palette van de bruiloft wel goed in uiten.

Cheffi's. Foto: Door Danny Janssen Bruidsfotografie
Cheffi’s. Foto: Door Danny Janssen Bruidsfotografie

Oh the choices… Met deze trends moeten jullie vast een keuze kunnen maken voor jullie bruidstaart. Mis ook de trends voor jullie bruiloft in 2018 niet. Meer inspiratie voor de bruidstaart en al het andere dat bij een bruiloft komt kijken vind je op onze Pinterest, Instagram en Facebook

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

Foto: Shutterstock
De 7 trouwkaarten trends voor 2018!
Er zijn veel trouwkaartentrends. Lees snel verder en bepaal welke trouwkaart de toon zet voor jullie bruiloft!
Outfit trends voor de bruidegom 2018
Outfit trends voor de bruidegom 2018
De nieuwste outfit trends van 2018 met de tips van Pakkend! Lees snel verder welk pak het beste bij jou past.
Foto: Nickie Fotografie
De persoonlijke en intieme Real Wedding van een prachtig bruidspaar
Trouwen doe je voor elkaar en niet voor de buitenwereld. Dit zien wij in deze Real Wedding nog eens duidelijk naar voren komen en het levert prachtige beelden op.

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie