Buiten trouwen in de tuin? Met deze tips maak je er een onvergetelijk feest van!

Nu de zon schijnt wil je niet anders: een bruiloft in je eigen tuin. Waar moet je op letten om je tuin bruiloft tot een daverend succes te maken? Zankyou zet tips voor jullie op een rijtje om er een onvergetelijke dag van te maken.

  • Organiseren bruiloft
  • Adviseren
  • Zomer
  • Nederland

Wat is er nu liever dan buiten trouwen in je eigen tuin? Het is romantisch, intiem en persoonlijk. Er zijn best een aantal dingen waar je rekening mee moet houden wanneer je besluit in jouw eigen tuin te trouwen en deze hebben wij voor jou op een rijtje gezet. Met de volgende 7 tips kan je vast een begin maken aan de voorbereiding voor een fantastische buiten bruiloft in de tuin!

opslaan
Credits: ByDorine

Tip 1. Goede catering of BBQ

Adverteren

Vraag je cateraar of  zij ervaring hebben met catering in de buitenlucht. Bij een hittegolf moet er in het menu rekening gehouden worden met sneller bederf van bepaalde voedingswaren. Je wilt immers niet dat je gasten afgevoerd moeten worden in verband met een voedselvergiftiging. Bij kou en wind is de kans hierop kleiner maar je gasten willen dan natuurlijk wel lekker warm eten ook daar moet je cateraar rekening houden. Wil je een iets informelere sfeer en ook een economisch gezien slimme oplossing voor je budget? Dan is de BBQ  uitermate geschikt voor een zomerbruiloft in jullie eigen tuin. De keurslager kan iets moois voor je samenstellen. Zij hebben meestal ook extra grote BBQ’s die je kunt huren. Je kunt het hierbij zo luxe of simpel maken als je zelf wilt.

opslaan
Credits: ByDorine

Tip 2. Ga los met de decoratie in je tuin

De bruiloft in je eigen tuin komt pas echt tot leven met decoratie. Je kunt het hier zo gek maken als je zelf wilt. Denk aan verlichting in de bomen of struiken en heel veel bloemen. Ook papieren lampionnen doen het altijd goed, zelfs zonder verlichting staan ze mooi. Strikken of linten kun je in de bomen of struiken doen en qua kleur aan laten sluiten bij jullie stijl of thema. Als je van vintage houdt kun je een vintage decor maken met bijvoorbeeld oude koffers, een oud meubelstuk, de typemachine van je oma of wat jij maar mooi vind. Ook houten borden als wegwijzers geven een mooie rustieke look aan jullie bruiloft in de tuin. Allemaal goede ideeën, maar als je er echt verzekerd van wilt zijn dat jouw bruiloft goed gestyled wordt raden we je aan om een bruiloftstylist in te huren. Wij hebben bruiloftstyliste ByDorine gevraagd naar leuke decoraties voor een bruiloft in de tuin en dit is wat zij ons vertelde: “Letters van cortenstaal, ons witte springkasteel, een té gekke GIN&TONIC bar en de mooiste rotan meubels. Ook dit jaar gaan we weer veel natuurlijke kleuren en materialen zien. Grote planten, rotan meubels, combinaties van droogbloemen en verse bloemen, en dat op heeeel veel gezellige buitenbruiloften.”

Wie bruiloft styling zegt, zegt ByDorine. ByDorine is gespecialiseerd in de styling van bruiloften en zal er alles aan doen om jullie droom werkelijkheid te laten worden. Zij kunnen jouw gehele bruiloft van begin tot eind decoreren, maar bijvoorbeeld ook alleen de ceremonie op zich nemen. Als kers op de taart kunnen zij jou niet alleen helpen met het decoreren van de bruiloft, maar ook nog eens met de catering en het bloemwerk. Wel zo makkelijk! Ze werken graag met natuurlijke materialen, groen en bloemen en zullen altijd handgemaakte items als onderdeel van de styling hebben. Van vintage, romantisch, boho tot aan chique bruiloften: you name it, they style it! 

Tip 3. Vraag advies aan een haarstyliste of een visagist voor ‘fabulous looks’ onder alle weersomstandigheden

Stel je gasten op de hoogte dat het een buitenbruiloft betreft. Doe dit in de uitnodiging of laat  je ceremoniemeester of weddingplanner dit expliciet vermelden. Jullie gasten kunnen hiermee dan rekening houden in hun kleding keuze, maar ook in de haardracht. Niets is vervelender als bij de eerste de beste windvlaag de hoeden of de toupetten in het rond vliegen. Ook voor met name de bruid is het handig om te vermelden aan de hairstyliste dat zij rekening houdt met het feit dat het een buitenbruiloft betreft. Zo kan zij zorgen voor een wind-proof kapsel waardoor je er niet verwilderd uit komt te zien op de foto’s.  De bruidegom zou kunnen denken aan een beetje gel of een andere hairstyling-product om zijn  kapsel ‘weather-proof’ te maken. Denk ook aan goede make-up zoals goede mascara zodat je ogen niet doorlopen bij scherpe wind of een goede matterende poeder zodat je niet glimmend op alle foto’s staat.

opslaan
Credits: ByDorine

Tip 4. Let bij het kopen van de bruidskleding op een aantal punten

Bij een bruiloft in je Nederlandse tuin weet je natuurlijk nooit wat de weersomstandigheden zullen zijn. Laat je adviseren in de stofkeuze van je jurk of trouwpak. Bij een tropische hittegolf wil je niet wegdrijven in je mooie jurk maar bij kou moet je natuurlijk ook niet onderkoeld raken. Hou er daarom rekening mee dat je iets warms over je schouders kunt doen, een mooie bijpassende stola bijvoorbeeld. Voor de bruidegom is het ook van belang dat hij vraagt om een goed advies bij zijn pak, zodat hij bij hitte niet oververhit raakt. Voor de bruid die graag een sluier wil dragen, hou rekening met mogelijke windvlagen en kies voor een sluier die je goed vast kunt zetten of draag helemaal geen sluier maar in plaats daarvan een mooi haarstuk of leuke bloemen kroon in je haar.

Tip 5. Zorg voor alternatieven

Zorg er voor dat je bij een bruiloft in de tuin ook de mogelijkheid hebt om in barre weersomstandigheden naar binnen te kunnen gaan of bij veel zon voor een overdekt gedeelte met genoeg schaduw. Zo kan je in een mooie tent je feest voortzetten. Denk hierbij ook aan terrasverwarmers. Een tent kan de sfeer op het feest bepalen. Je kunt kiezen voor de standaard witte tent met een houten bodem en zijflanken. Deze is heel solide en kan naar eigen inzicht ingericht worden. Maar er zijn ook heel ander soort tenten die qua kleur en stijl goed kunnen aansluiten bij het thema van jullie bruiloft. Doe hier zelf onderzoek naar of laat je adviseren door een bruiloftstylist.

opslaan
Credits: ByDorine

Tip 6. Regel en reguleer geluid

Denk ook aan een goede geluidsinstallatie, bij een grote tuin en door de geluiden van de omgeving kunnen mensen die achterin zitten het ja woord misschien niet horen. Dit zou jammer zijn. Overleg dit van tevoren met bijvoorbeeld de DJ of band die jullie ingehuurd hebben voor het entertainment. Bedenk ook dat je buren misschien overlast kunnen hebben van jullie feest, licht ze ruim van tevoren in of nodig ze uit. Iemand die zelf op het feest aanwezig is zal minder snel klagen!

opslaan
Credits: ByDorine

Tip 7. Personeel, personeel 

Als je besluit om thuis te trouwen krijg je al snel het gevoel dat jij de gasten moet entertainen en neig je zelf de bediening over te nemen. Er zijn maar twee mensen die op de dag van de bruiloft helemaal niemand hoeven te bedienen en dat zijn jij en je partner. Zorg er dus voor dat je genoeg personeel inhuurt om een handje te helpen op de bruiloft. Een tip is om studenten in te huren. Die zijn goedkoop, werken goed en ook nog eens gezellig.

Ben je helemaal geïnspireerd geraakt en wil je een buiten bruiloft? Met deze 7 tips word jouw buitenbruiloft geweldig! Vergeet niet om vrijblijvend contact op te nemen met bruiloft styliste ByDorine als jij wilt dat jouw bruiloft er gelikt uitziet.

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!