Trouwen in de tuin? Tips & trucs om er een onvergetelijk huwelijksfeest van te maken.

Trouwen in de tuin? Tips & trucs om er een onvergetelijk huwelijksfeest van te maken.

Nu de zon schijnt wil je niet anders: een bruiloft in je eigen tuin. Waar moet je op letten om je tuin bruiloft tot een daverend succes te maken? Zankyou zet tips voor jullie op een rijtje om er een onvergetelijke dag van te maken.

  • Organiseren bruiloft
  • Adviseren
  • Zomer
  • Nederland

Wat is er romantischer dan buiten trouwen in je eigen tuin? Waar moet je rekening mee houden als je hiervoor kiest? Hier volgen 6 tips waarmee je vast een begin kan maken met de voorbereiding voor een fantastische bruiloft in de tuin!

opslaanCredits: Dario Endara Photography
Credits: Dario Endara Photography

Tip 1. Goede catering of BBQ

Vraag je cateraar of  zij ervaring hebben met catering in de buitenlucht. Bij een hittegolf moet er in het menu rekening gehouden worden met sneller bederf van bepaalde voedingswaren. Je wilt immers niet dat je gasten afgevoerd moeten worden i.v.m een voedselvergiftiging. Bij kou en wind is de kans hierop kleiner maar je gasten willen dan natuurlijk wel lekker warm eten, ook hiermee moet je cateraar rekening houden. Wil je een iets informelere sfeer en ook een economisch gezien slimme oplossing voor je budget? Dan is de BBQ  uitermate geschikt voor een zomerbruiloft in jullie eigen tuin. De keurslager kan iets moois voor je samenstellen, meestal hebben zij ook extra grote BBQ’s die je kunt huren, hierbij kan je het zo luxe of simpel maken als je zelf wilt.

Tip 2. Vraag advies aan een haarstyliste of een visagist voor ‘fabulous looks’ onder alle weersomstandigheden

Stel je gasten op de hoogte dat het een buitenbruiloft betreft. Doe dit in de uitnodiging of laat  je ceremoniemeester of weddingplanner dit expliciet vermelden. Jullie gasten kunnen hiermee dan rekening houden in hun kleding keuze, maar ook in de haardracht. Niets is vervelender als bij de eerste de beste windvlaag de hoeden of de toupetten in het rond vliegen. Ook voor met name de bruid is het handig om te vermelden aan de hairstyliste dat zij rekening houdt met het feit dat het een buitenbruiloft betreft. Zo kan zij zorgen voor een wind-proof kapsel waardoor je er niet verwilderd uit komt te zien op de foto’s.  De bruidegom zou kunnen denken aan een beetje gel of een andere hairstyling-product om zijn  kapsel ‘weather-proof’ te maken. Denk ook aan goede make-up zoals goede mascara zodat je ogen niet doorlopen bij scherpe wind of een goede matterende poeder zodat je niet glimmend op alle foto’s staat.

opslaan
Foto: Mon et Mine

Tip 3. Let bij het kopen van de bruidskleding op een aantal punten

Bij een bruiloft in je Nederlandse tuin weet je natuurlijk nooit wat de weersomstandigheden zullen zijn. Laat je adviseren in de stofkeuze van je jurk of trouwpak. Bij een tropische hittegolf wil je niet wegdrijven in je mooie jurk maar bij kou moet je natuurlijk ook niet onderkoeld raken. Hou er daarom rekening mee dat je iets warms over je schouders kunt doen, een mooie bijpassende stola bijvoorbeeld. Voor de bruidegom is het ook van belang dat hij vraagt om een goed advies bij zijn pak, zodat hij bij hitte niet oververhit raakt. Voor de bruid die graag een sluier wil dragen, hou rekening met mogelijke windvlagen en kies voor een sluier die je goed vast kunt zetten of draag helemaal geen sluier maar in plaats daarvan een mooi haarstuk of leuke bloemen kroon in je haar.

opslaanCredits: Mon et Mine
Credits: Mon et Mine

Tip 4. Zorg voor alternatieven

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Zorg er voor dat je bij een bruiloft in de tuin ook de mogelijkheid hebt om in barre weersomstandigheden naar binnen te kunnen gaan of bij veel zon voor een overdekt gedeelte met genoeg schaduw. Zo kan je in een mooie tent je feest voortzetten. Denk hierbij ook aan terrasverwarmers. Een tent kan de sfeer op het feest bepalen. Je kunt kiezen voor de standaard witte tent met een houten bodem en zijflanken. Deze is heel solide en kan naar eigen inzicht ingericht worden. Maar er zijn ook heel ander soort tenten die qua kleur en stijl goed kunnen aansluiten bij het thema van jullie bruiloft.

opslaanCredits: Dario Endara Photography
Credits: Dario Endara Photography

Tip 5. Regel en reguleer geluid

Denk ook aan een goede geluidsinstallatie, bij een grote tuin en door de geluiden van de omgeving kunnen mensen die achterin zitten het ja woord misschien niet horen. Dit zou jammer zijn. Overleg dit van tevoren met bijvoorbeeld de DJ of band die jullie ingehuurd hebben voor het entertainment. Bedenk ook dat je buren misschien overlast kunnen hebben van jullie feest, licht ze ruim van tevoren in of nodig ze uit. Iemand die zelf op het feest aanwezig is zal minder snel klagen!

Tip 6. Ga los op de decoratie in je tuin

Tot slot kun je met een bruiloft in de tuin helemaal los gaan op de decoratie. Je kunt als er niet genoeg bloemen bloeien zelf potten, manden of vazen met bloemen neerzetten. Denk aan verlichting in de bomen of struiken. Ook papieren lampionnen doen het altijd goed, zelfs zonder verlichting staan ze mooi. Strikken of linten kun je in de bomen of struiken doen en qua kleur aan laten sluiten bij jullie stijl of thema. Als je van Vintage houdt kun je een vintage décor maken met bijvoorbeeld oude koffers, een oud meubelstuk, de typemachine van je oma of wat jij maar mooi vind. Ook houten borden als wegwijzers geven een mooie rustieke look aan jullie bruiloft in de tuin!

opslaanCredits: Dario Endara Photography
Credits: Dario Endara Photography

Ben je helemaal geïnspireerd geraakt en wil je een buiten bruiloft? Met deze 6 tips word jouw buitenbruiloft geweldig!

Wil jij niks van ons missen? Volg dan onze Facebook en Instagram pagina!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Mon et Mine Trouwfotografen
Dario Endara Photography Trouwfotografen

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!