Trouwjurk huren of kopen? Wij hebben 8 voor en-nadelen op een rijtje gezet!

Een trouwjurk huren hoeft niet goedkoper te zijn dan een trouwjurk kopen wanneer je voor een goedkope trouwjurk gaat. Wat zijn de andere voordelen die bij het huren en kopen van een trouwjurk kopen? Wij hebben ze voor je op een rijtje gezet!

Trouwjurk huren of kopen? Wij hebben 8 voor en-nadelen op een rijtje gezet!
Foto: Nancy Twickler Photography
  • Trouwjurk stijlen
  • Adviseren
  • Bruid

Je hebt ongetwijfeld wel eens Say yes to the dress gekeken en een bedrag voorbij zien komen waardoor jij nog net niet flauwviel. Een bruiloft is al duur genoeg en het is geen geheim dat de trouwjurk een groot deel van het budget in beslag neemt. Veel bruiden denken er daarom over na om een trouwjurk te huren in plaats van te kopen. In ons hoofd zijn we hierdoor goedkoper uit en brengt het aardig wat voordelen met zich mee. Een andere reden voor bruiden om een trouwjurk te huren is, omdat je deze toch maar één keer draagt. Fair enough. Wat de voor- en nadelen van een trouwjurk huren of kopen zijn lees je hier.

Trouwjurk huren 

Adverteren

We beginnen met het bekijken van de eerste optie: het huren van een trouwjurk. Hoewel dit niet de meest voordehand liggende optie is zijn er altijd bruiden die hier over na denken en wij begrijpen waarom. We zetten een aantal voordelen voor je op een rij.

Financieel voordeel 

Aan het huren van een trouwjurk zit in de meeste gevallen een kleiner prijskaartje dan wanneer je een trouwjurk zelf aanschaft. Het huren van een trouwjurk is gemiddeld genomen zo een 70% goedkoper dan het kopen van een trouwjurk. Voor veel bruiden kan dit een beweegreden zijn om de jurk te huren. Let hier wel op dat de kosten voor het reinigen van de bruidsjurk en de borg (die je als het goed is terug krijgt) hier nog bovenop komen. Door te besparen op de trouwjurk houden jullie meer budget over voor andere onderdelen van de bruiloft. Zo kun je bijvoorbeeld net iets meer gasten uitnodigen.

opslaantrouwjurk huren of bruidsjurk kopen
Foto: Naoomevents

Geen opslagruimte nodig 

Het bekijken van je trouwjurk na afloop van de bruiloft brengt keer op keer emoties met zich mee, maar eerlijk is eerlijk, je hebt er niets aan. Die prachtige prinsessenjurk waarin jij getrouwd bent neemt de helft van de kastruimte in die jij o zo hard nodig hebt. Het huren van de trouwjurk bespaard je de ruimte én de tranen bij het weerzien van je jurk. De perfecte optie voor de nuchtere bruid.

Bespaard je tijd na afloop van de bruiloft 

Een groot voordeel is het feit dat jij je geen zorgen hoeft te maken over het reinigen van de trouwjurk. Dit wordt namelijk gedaan door het bedrijf waarbij jij jouw jurk huurt.

opslaanTrouwjurken huren trouwjurk kopen
Exceptional Weddings & Events | Foto: Gülten Hamidanoglu Fotografie

Huren is duurzamer

Het is inmiddels geen geheim meer dat de fashion industrie één van de meest vervuilende industrieën ter wereld is. Door een trouwjurk te huren draag jij dan ook jouw steentje bij. De trouwjurk wordt immers meerdere keren gedragen en dit is beter voor het milieu.

Trouwjurk kopen 

Het kopen van de trouwjurk blijft de meest gekozen optie. De emotie bij het uitkiezen van de jurk voelt net anders. Lees hier meer voordelen voor het kopen van een trouwjurk.

Een trouwjurk hoeft niet de hoofdprijs te kosten 

Hoewel een trouwjurk huren vaak zo een 70% goedkoper is dan een trouwjurk kopen hangt dit uiteraard af van het soort jurk dat jij koopt. Zolang jij niet voor een Vera Wang gaat, vallen de prijskaartjes nog best mee. Daarnaast kun je er uiteraard ook voor kiezen om een tweedehands trouwjurk te kopen. Een andere tip van ons is om je trouwjurk na afloop te verkopen: zo vang je toch nog een fractie van dat aankoopbedrag terug, draag je je steentje bij aan het milieu én hoef je je geen zorgen te maken over het opslaan van jouw jurk!

opslaantrouwjurk huren of bruidsjurk kopen
Foto: Eva Dekkers Wedding Photography

Je kunt de jurk houden 

Ja het wordt lastig om een opslagruimte te vinden en oké je zult de trouwjurk nooit meer dragen, maar wat is het toch veel waard om die trouwjurk nog bij je te hebben. Veel vrouwen krijgen een speciale band met hun bruidsjurk en vinden het naderhand lastig om deze af te staan. Als jij jouw trouwjurk koopt mag je zelf weten wat je ermee doet en kun je hem aantrekken wanneer je wilt.

Bewaar de jurk voor je kinderen 

Een mooie traditie is het bewaren van de trouwjurk voor wanneer jouw eigen dochter later het huwelijksbootje instapt. Voor veel vrouwen en kinderen is het een droom om in de trouwjurk van hun moeder te mogen trouwen. Grote kans dat er wat aanpassingen aan vast zitten, maar een prachtig idee!

opslaantrouwjurk huren of kopen
Foto: To The Moon and Back

Doe iets met je jurk na de bruiloft 

Er zijn wat creatievelingen je voor geweest door met ideeën te komen voor dingen die je met je trouwjurk kunt doen na afloop van de bruiloft. Denk zo aan een trash the dress shoot of het vermaken van de jurk. Dit kan uiteraard alleen wanneer de trouwjurk ook daadwerkelijk van jou is en niet wanneer je deze gehuurd hebt. Meer manieren waarop je de trouwjurk na de bruiloft kunt gebruiken lees je hier!

Wij hebben de voordelen op een rij gezet nu is het aan jou om de knoop door te hakken. Als jij nog op zoek bent naar een bruidsmodezaak in Nederland verwijzen we je door naar de database van Zankyou. Hier vind je de beste bruidsmodezaken van Nederland!

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!