Adverteren

9 dingen om aan te denken bij het kiezen van een trouwlocatie op het strand

Een bruiloft op het strand is magisch, maar waar moet je op letten bij het kiezen van de trouwlocatie? Wij helpen je op weg naar de strandbruiloft van jouw dromen.

9 dingen om aan te denken bij het kiezen van een trouwlocatie op het strand
Credits: D-Eye Photography
  • Locaties
  • Aanbeveling
  • Zomer
  • In de buitenlucht

Je zult het vast met me eens zijn wanneer ik zeg dat het strand een soort magische plek is. Je komt hier om heerlijk uit te waaien en de zee heeft een helende werking waardoor je een oase van rust voelt. En dan hebben we het nog niet eens over de romantiek die bij deze plek komt kijken. Het is dan ook geen verrassing dat dit een van de meest gewilde plekken ter wereld is om te trouwen, maar wat komt er allemaal bij kijken wanneer je op zoek gaat naar de trouwlocatie op het strand die jouw dromen vervult? Wij helpen je verder!

Een bruiloft aan de Nederlandse kust of de Costa del Sol? 

Adverteren

Een van de eerste keuzes die gemaakt moet worden is of jij ervoor kiest jouw partner het jawoord te geven aan de Nederlandse kust of aan één van de vele playa’s in het buitenland. We zijn in Nederland gezegend met een aantal prachtige stranden met perfecte beachclubs en strandpaviljoenen welke zeker de moeite waard zijn om te checken!

opslaantrouwen op het strand
Credits: Laura Hoornaert Fotografie

Binnen of buiten?

Veel beachclubs en strandpaviljoenen bieden naast binnen ook de mogelijkheid om buiten te trouwen. Zo kun je letterlijk met je voetjes in het zand het jawoord geven aan de liefde van je leven. Let wel op: in Nederland is het officieel niet toegestaan om in de open lucht te trouwen. Check dus van tevoren bij de gemeente wat de regels zijn die daar van toepassing zijn en hoe het zit met de trouwlocatie waar jullie de bruiloft willen houden om onaangename verrassingen te voorkomen.

Wind! 

Het verbaasd je vast niet wanneer ik zeg dat het op het strand aardig hard kan waaien. Houd daarom goed rekening met wind tijdens het uitzoeken van de trouwlocatie. Denk bijvoorbeeld aan de decoratie, tafelstyling, maar ook je eigen look. Kies voor een kapsel dat goed vast zit en ook voor een trouwjurk die niet om de haverklap omhoog waait. Die lingerie wil je immers voor je partner bewaren en niet met al je bruiloftsgasten delen.

Ga op zoek naar een locatie die aansluit op jullie thema/stijl

Houd bij het kiezen van de trouwlocatie jullie thema/stijl in gedachten. Als jullie hier zelf niet zo een ster in zijn raden we je aan om de trouwlocaties samen met jullie weddingplanner te bezoeken. Hij/zij kan jullie uiteraard verder helpen en weet maar wat goed welke trouwlocatie aansluit op jullie wensen!

opslaanNeem contact op met Juliana's by Landal Beach Resort Ooghduyne
Serre – Juliana’s by Landal Beach Resort Ooghduyne

Voor een trouwlocatie met spectaculair uitzicht over het water moet je bij Juliana’s by Landal Beach Resort Ooghduyne zijn. Hier vier je de hele bruiloft van geloftes bij de ceremonie tot aan de laatste dans tijdens jullie feest en is er zelfs de optie om de nacht door te brengen met jouw geliefde en alle bruiloftsgasten! De locatie is geschikt voor zowel intieme als grote bruiloften met een capaciteit van maar liefst 170 gasten. De trouwdag kan geheel naar jullie wens worden ingedeeld en dit zie je ook terug in de catering. Zelfs aan de kids is gedacht, met een speelhoek waarin zij zich kunnen vermaken hoeven jullie je nergens druk over te maken!

Zorg voor een plan B

Wanneer jij ervoor kiest om buiten te trouwen in Nederland zit er uiteraard altijd een addertje onder het gras. Niemand kan namelijk voorspellen of de Hollandse zomer jou een zonnestraaltje of regenbui brengt op de dag zelf. Zorg er daarom altijd voor dat je een plan B hebt zodat, zelfs wanneer het met bakken uit de hemel komt, jouw trouwdag niet in het water zal vallen.

opslaan
Credits: First Days of Summer

Regel een goede geluidsinstallatie

Zorg ervoor dat er op de dag zelf een goede geluidsinstallatie aanwezig is die zelfs het geluid van de wind kan overmeesteren. Het zou zonde zijn als jouw feestavond in een silent disco veranderd en niemand de speech van jouw beste vriendin kan horen!

Check of de locatie exclusief voor jullie gebruik is 

Niet iedereen vindt het belangrijk, maar mochten jullie niet van pottenkijkers houden dan is het verstandig om van tevoren te checken of jullie locatie exclusief voor jullie gereserveerd is. De meeste locaties houden hier wel rekening mee, maar er zijn ook locaties die nog deels open zijn voor andere bezoekers.

Houd rekening met de avondtemperaturen 

Er zijn avonden dat het flink af kan koelen op het strand. Houd daarom rekening met de avondtemperaturen door in de uitnodiging te vermelden dat de gasten ook iets warms voor in de late uurtjes mee moeten nemen. Overleg tegelijkertijd met de trouwlocatie of zij hier oplossingen voor bieden (denk aan: kleedjes en heaters).

opslaan
Credits: Neverending Magic Photography

Parkeerplekken 

Op een warme zomerdag is het spits op de weg naar het strand en zijn de parkeerplekken bomvol. Als jullie op zo een dag trouwen moet je hier dus van tevoren rekening mee houden. Kijk of er een mogelijkheid is om parkleerplekken bij de trouwlocatie te reserveren. Zoek ook uit of de trouwlocatie goed met openbaar vervoer te bereiken is voor de bruiloftsgasten die niet in het bezit van een auto zijn.

Wij kunnen maar wat goed begrijpen dat jij voor een bruiloft op het strand kiest. Zorg je er wel voor dat je je goed insmeert? Niemand wilt trouwen met een kreeftje op het strand.

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Juliana’s by Landal Beach Resort Ooghduyne Strandlocaties en beachclubs
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!