Wat doet een weddingplanner?

Het begrip weddingplanner is in Nederland nog vrij onbekend. Jammer! Want deze multifunctionele duizendpoot bekleedt meerdere functies ineen en dat alles om jullie een onvergetelijke trouwdag bezorgen.

Foto: Halfpoint

Planner
Een weddingplanner maakt voor jou een planning op maat. En, nog veel belangrijker, zorgt dat deze ook wordt nageleefd. Zo kom je zonder stress door de voorbereidingen.

Budgetbewaker
Het beschikbare budget is het uitgangspunt bij de organisatie van je bruiloft. Tijdens de voorbereidingen ben jij misschien in al je enthousiasme geneigd om meer uit te geven dan begroot. Een weddingplanner zal je budget nooit uit het oog verliezen en bijsturen waar nodig. Uiteraard zal zij wél proberen al je wensen binnen het budget te realiseren.

Marktdeskundige
Een weddingplanner beschikt over een uitgebreide kennis van de trouwmarkt. Zij heeft een groot netwerk met betrouwbare leveranciers en is altijd op de hoogte van de laatste trends en de leukste adresjes. Zo is een bijzondere en unieke bruiloft gegarandeerd!

Adviseur
Uit ervaring weet een weddingplanner precies welke valkuilen en knelpunten je tijdens de organisatie van je bruiloft kunt tegenkomen. Zij is daardoor in staat jullie optimaal te adviseren met handige tips & tricks.

Onderhandelaar
Trouwen is een persoonlijke en emotionele gebeurtenis. Vaak is het daarom moeilijk om een zakelijke houding aan te nemen in de onderhandelingen met  leveranciers. Een weddingplanner neemt deze lastige taak graag over en is door een zakelijke benadering in staat de beste deals te sluiten.

Creatief brein
Je hebt waarschijnlijk een sfeerplaatje in je hoofd over hoe jouw bruiloft er uit moet gaan zien. Maar dat prachtige plaatje tot leven te laten komen is vaak lastiger dan je denkt. Een weddingplanner is creatief en een ster in het daadwerkelijk uitvoeren van leuke ideetjes.

Steun en toeverlaat
Zie je het even niet meer zitten? Kan je geen keuzes maken? Interne familieproblemen? Als neutrale en objectieve derde partij is een weddingplanner jouw rots in de branding.

Controleur
Speelt de band het juiste openingsnummer? Wordt de taart op tijd geleverd? Is de loper de juiste kleur? Rekent de locatie de afgesproken prijs? Een weddingplanner corrigeert waar nodig zonder dat jullie er iets van merken!

Gastvrouw
Op de grote dag fungeert de weddingplanner als gastvrouw. Zij is het aanspreekpunt voor jullie, de leveranciers en de gasten. Jullie hoeven alleen te genieten!

Foto: Halfpoint

Heb je na het lezen van dit artikel behoefde aan een weddingplanner voor jouw bruiloft? Neem dan een kijkje in ons register en vind de perfecte weddingplanner voor de grote dag!

Deze post is geschreven door gastblogger Hellen Meijer. Deze creatieve en enthousiaste weddingplanner heeft een grote passie voor het organiseren van themabruiloften. Nieuwsgierig? Bezoek haar website: www.nozza.nl

Meer informatie over

Laat een bericht achter

Hoe kies je een weddingplanner?
Hoe kies je een weddingplanner?
Bij de organisatie van jullie droomdag komt heel wat kijken. Wij hebben daarom een aantal tips op een rijtje gezet van de beste weddingplanners!
Foto: Martijn Roos Fotografie
Diary of a Weddingplanner: Een bruiloft organiseren: gemakkelijk? of toch niet?
Een weddingplanner: overbodige luxe? Theway2yourwedding geeft jullie elke maand een kijkje in de keuken van een weddingplanner!
Foto: As You Desire
Hoe organiseer je een intieme bruiloft? Wij geven tips!
Houden jullie de bruiloft liever intiem? Dit kunnen wij volledig begrijpen! Lees hier 5 tips voor een geweldige, intieme bruiloft!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie