Wat te doen op de dag vóór je bruiloft!

Iets minder dan 24 uur voordat het ja-woord geeft, schieten er miljoenen ideeën door je hoofd…. STOP! Het is tijd om je af te vragen wat er echt belangrijk is: jij en je wederhelft! Daarom moet je de dag voor je bruiloft reserveren voor 9 prioriteiten die wij voor je hebben opgesteld. De dag voor de bruiloft is onderdeel van de grote dag: in gezelschap van je zussen of je vriendinnen moet je ervoor zorgen dat je je op relaxte manier voorbereid, zodat je helemaal klaar bent voor morgen!

Credits: Janssen Fotografie
Credits: Janssen Fotografie
  1. Maak jezelf mooi, net zo prachtig als de dag zelf!

De onrechtvaardigenheden van de natuur worden soms benadrukt door stress die we voor de grote dag hebben. We slapen niet als alle andere nachten volledig ontspannen. Maar daar is iets aan te doen. Maak niet de fout om nieuwe cosmetische producten uit te proberen, ze kunnen misschien te agressief zijn voor je huid (en je loopt het risico op allergische reacties). Er zijn hier wel beautytips voor. Een simpel en effectief schoonheidsritueel  waarbij je het resultaat de volgende dag al kunt zien: reinig de huid goed en gebruik een zachte scrub, breng een hydraterend masker met een nachtserum aan – het is ideaal als je ook nog een crème voor de ogen hebt. Op deze manier voorkom je dat je met uitpuilende visogen van vermoeidheid voor het altaar staat, je wilt natuurlijk wel een vorstelijke uitstraling hebben! Wij adviseren daarnaast om de dag voor de bruiloft geen make-up te gebruiken, zo geef je de huid de tijd om te rust te komen en te ademen.

Credits: Dario Endara Photography
Credits: Dario Endara Photography
  1. Neem tijdelijk afscheid van alcohol

Met al deze emoties is het begrijpelijk dat je behoefte hebt aan een klein glaasje witte wijn. Helaas gaan alcohol en bruidsschoonheid niet samen. Als we drie mojito’s incognito zonder consequenties voor je mee konden smokkelen, zouden we het wel weten… Jammer genoeg is de lijst met vervelende gevolgen lang: je slaapt slecht, je krijgt een droge huid met doffe uitstraling en veel vrouwen krijgen weer puistjes en pukkeltjes als een veertienjarige. Weet dat een make up artist geen wonderen kan verrichten. Dus hop, maak smoothies, kleine sapjes, drink gearomatiseerd water en thee. Je lichaam zal je dankbaar zijn!

Credits: Janssen Fotografie
Credits: Janssen Fotografie
  1. Slaap als een baby

Het lijkt misschien onoverkomelijk maar de dag voor je bruiloft heb je toch echt genoeg slaap nodig. Je zult in Olympische vorm en vol energie moeten zijn om volop van je grote dag te kunnen genieten. Daarvoor moet je je batterij weer opladen, want de voorbereiding heeft ook al de nodige energie gekost. Een paar eenvoudige stappen kunnen je helpen om gemakkelijker te slapen: zet een uur voor je naar bed gaat alle elektronische apparaten uit en relax dan nog even met je favoriete boek en een kop dampende thee. Doe de lichten uit en haal diep adem!

  1. Schakel letterlijk en figuurlijk af

Ja, we weten dat je gaat trouwen morgen. Maar is het echt nodig om elk detail met je facebookvrienden te delen? Is het niet belangrijker om deze bijzondere en unieke tijd voor je te houden en er voor 200 procent te genieten met de familie en vrienden die daadwerkelijk daar zijn? Beperk jezelf tot één update als je het echt niet kan laten zodat je de rest van tijd vrij bent voor de voorbereiding op de mooiste dag van je leven.

Credits: De Kievit Bruiloften
Credits: De Kievit Bruiloften
  1. Duik in je herinneringen

Wil je je aanstaande echt verrassen? Schrijf hem een brief. Zonder te lang na te denken, schrijf je op wat er in je opkomt. Over wanneer je hem leerde kennen. De momenten die je beleefde toen je voor het eerst met hem samenwoonde. De dag dat hij je verraste met een ontzettend schattig gebaar. Verhalen waar je samen om moest lachen, vertel hem waarom hij uniek is voor je. Kies mooi papier en vraag een van je bruidsmeisje om het te overhandigen op de bruiloft. Geloof ons: emoties voor twee gegarandeerd!

Credits: Janssen fotografie
Credits: Janssen fotografie
  1. Bereid jullie huwelijksreis voor

Aan iets anders denken is voor veel bruiden ook een manier om te ontspannen. Hebben jullie je huwelijksreis al geboekt? Komt iemand jullie ophalen op het vliegveld? Welke activiteiten zijn er gepland en wat voor een unieke ervaringen zullen jullie opdoen? De dag voor de bruiloft kan het ideale moment zijn om de details nog eens in te zien. Na de bruiloft ben je waarschijnlijk helemaal kapot en dan moet je enkele voorzorgsmaatregelen nemen voordat je vertrekt.

Credits: Dario Endara Photography
Credits: Dario Endara Photography
  1. Organiseer een filmmiddag

De dag voor de bruiloft, doe je waar je zin in hebt. Dit is de perfecte tijd om gewetenloos al je favoriete films en romantische komedies terug te kijken! Ontspanning, lachen en goede ideeën die op het laatste moment ontstaan. Je zult er geen spijt van krijgen. Bovendien is het een leuke manier om je bruidsmeisjes in de workflow te krijgen.

  1. Ben klaar voor de grote dag

Check je trouwjurk, je schoenen en alle andere items die je nodig hebt voor de ceremonie (bekijk het eventueel met je weddingplanner: ideaal!). Controleer de tekst die je geschreven hebt, zet je wekker en herlees voor de laatste keer de lijst met dingen die je op de vooravond van je bruiloft moet doen.

Credits: De Kievit Bruiloften
Credits: De Kievit Bruiloften

Heb jij nog tips over wat jij zou doen op de dag voor je bruiloft? Laat het ons dan gerust weten in een berichtje hieronder!

Voor meer inspiratie, tips & tricks voor de grote dag, volg ons op Instagram en Facebook!

Auteur: Eline Dabekaussen

Neem contact op met de service providers die in dit artikel zijn genoemd!

Meer informatie over

Laat een bericht achter

Foto: Shutterstock
Vijf ontzettend romantische steden voor een stedentrip met je lief!
Zin in een weekendje weg met je partner en ben je nog op zoek naar een bestemming? Zankyou selecteerde 5 locaties voor een romantische stedentrip.
Foto: IN-Fotodesign
Bruid in verwachting: hoe organiseer je je bruiloft als je zwanger bent?
In verwachting? Zo organiseer je jouw bruiloft wanneer je zwanger bent!
Foto Credits: Primark
Primark heeft een lijn met ¨low-cost¨ bruiloft accessoires gelanceerd!
De brides and grooms to be van tegenwoordig zijn slim in het vinden van allerlei manieren om het bruiloft budget verstandig te besteden, zonder in te hoeven leveren in stijl! Wat dachten jullie van bruidsaccessoires van Primark?

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie