Wat te dragen naar een bruiloft? Op basis van verschillende locaties

Het is vaak een van de eerste vragen die bij je opkomt wanneer je uitgenodigd wordt voor een bruiloft! Wij hebben een paar suggesties voor je op een rijtje gezet!

  • De gasten
  • Adviseren
  • Land
  • Op het strand
  • Gast

Het bruiloftenseizoen is bijna op zijn hoogtepunt, en Google wordt bedolven onder de vragen. Wat zijn de meest voorkomende vragen? Tot de top behoort: Wat geef ik voor een bruiloft? Het antwoord op deze vraag wordt een stuk makkelijker wanneer het bruidspaar gebruik maakt van onze cadeaulijst waarop alle gewenste cadeaus staan. De andere brandende vraag bleek toch de oeroude vraag die elke dag weer prijkt als je voor je kledingkast staat: Wat draag ik?

opslaanCredits: Erwin Beckers
Credits: Erwin Beckers bruidsfotografie

Fashionbloggers en mode-experts geven altijd goed advies over trendy kleuren en modellen. Toch begint het goed kleden niet alleen met de trends. Er zijn twee belangrijke vragen die je je ook moet stellen: Wat staat mij het beste, en wat past het beste bij de locatie? 

Vaak ben je zelf al bewust van wat mooi bij jouw lichaam staat en wat niet. Het tweede aspect is daarentegen lastiger, maar gelukkig laat de locatie toch vaak veel los over de stijl van de ceremonie. Er is veel af te leiden. Als de bruiloft een blootvoetse standviering is, is de kans klein dat je voor een strak donker pak kiest. Alle ogen zullen op je gericht zijn en je zult zeker buiten de boot vallen!

opslaanCredits: Sjoerd Booij
Credits: Sjoerd Booij Photography

Hoe kies je dan een passend outfit voor de ceremonie? Lees verder want hier presenteren wij je de beste kledingkeuzes voor de meest voorkomende locaties.

Outfit voor een receptie in een luxehotel

Het is duidelijk dat wit op een bruiloft altijd uit den boze is. Maar ook lange jurken kunnen slechts heel selectief ingezet worden. Heb je een receptie in een luxehotel, en begint deze na vijf uur ‘s middags? Volgens de etiquette mag je dan een lange jurk dragen. Check vooraf het hotel: Is het echt zo chique? Wat dragen gasten die daar verblijven? Op deze manier weet je zeker dat je goed zit, maar als je een mooie lange jurk draagt, kun je eigenlijk niet misgaan.

opslaanCredits: Fotosolo
Credits: Fotosolo

Een luxe hotel is vaak voor de gasten dé locatie om ultra chique en vrouwelijk voor de dag te komen. Voor inspiratie over de beste japonnen, kun je de nieuwe collectie van Pronovias 2017 bekijken, die weer uit prachtige jurken bestaat.

opslaanCredits: Pronovias
Credits: Pronovias
opslaanCredits: Pronovias
Credits: Pronovias
opslaanCredits: Pronovias
Credits: Pronovias

Luxehotels zijn voor veel bruidsparen een erg aantrekkelijke locatie. Een discrete luxe met een touch oude charme zie je in veel oudere, luxehotels.  Bij een dagreceptie in een luxe hotel kan tevens ook een prachtige cocktailjurk gedragen worden.

Feest op een landgoed

Als je een uitnodiging voor een dagbruiloft in de openlucht hebt ontvangen, kun je kiezen voor een korte jurk en een breed scala aan kleuren. Modieus is rose quarts, een supervrouwelijke kleur, romantisch, vrolijk en opvallend. Andere zachte tinten als geel, groen en blauw zijn daarnaast ook perfecte tinten voor een bruiloft in de open lucht.

opslaanCredits: SUEGRAPHY
Credits: SUEGRAPHY

Een bruiloft in de open lucht is in Nederland natuurlijk altijd spannend. Hoe zal het weer zijn? Al weken van tevoren wordt het weerbericht in de gaten gehouden, maar helaas is het niet iets wat je zelf in handen hebt.

Jurken van Asos Wedding passen compleet bij het buitentrouwen. De filosofie van Asos is jong, voor ieder wat wils, en veel aandacht gaat uit naar de details. Onlineleider in de mode-industrie heeft voor elk budget de perfecte jurken. Wij wachten met smart op de Nederlandse pagina, maar tot dan toe kunnen we gelukkig shoppen op de Duitse of Engelse website.

Ben je een beetje bang voor de kou, of wil je je outfit afmaken? Kies dan voor een mooi jasje.

opslaanCredits: Asos Wedding
Credits: Asos Wedding
opslaanCredits: Asos Wedding
Credits: Asos Wedding
opslaanCredits: Asos Wedding
Credits: Asos Wedding

De strandbruiloft

Zachte sandalen, casual hair en voilà, je bent klaar voor de perfecte strandbruiloft! De strandbruiloft wordt elk jaar populairder, en niet voor niets. Het zachte zand op je voeten voelen, het ruizen van de golven en je blik op de zee -en het bruidspaar natuurlijk. Wat wil je nog meer? Voor de perfecte outfit hoef je je geen zorgen te maken. De strandbruiloft is voor de gasten namelijk een van de weinige locaties waarop vrijwel alles geaccepteerd is. Maximale vrijheid bij het kiezen van stoffen, de lengte, mouwen, pastel of fluoriderend. Alles mag! Zolang je niet op hakken verschijnt, kan er niets misgaan!

opslaanCredits: Asos Wedding
Credits: Asos Wedding

Speciale aandacht gaat nog uit naar de perfecte accessoires. Onthoud: More is less! Kies één statement accessoire als een hoed, een grote armband of een zonnebril, en het zal je outfit helemaal afmaken. Een strotasje voor je make-up, telefoon, sleutels en geld zal prachtig bij je zwierige jurk staan.

opslaanCredits: Asos Wedding
Credits: Asos Wedding

image2xxl

Nu je weet wat de perfecte outfit voor een bruiloft op locatie is, kan je bijna niet meer misgaan, toch? Vergeet niet dat ook de gedragsnormen erg belangrijk zijn: Hoe gedraag je je op een bruiloft? Lees snel verder om de perfecte bruidsgast te zijn, zodat het bruidspaar, maar ook jij optimaal geniet!

Auteur: Sherita Jager

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Pronovias Bruidsmode Boetiek
Sjoerd Booij Photography Trouwfotografen
Fotosolo Trouwfotografen

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!