Wat te vermijden voor de bruiloft? 12 dingen je NIET moet doen!

De dagen voor de bruiloft zijn zenuwslopend. De laatste lootjes wegen nu eenmaal het zwaarst, maar om je zenuwen in bedwang te houden hebben we hier voor jou een geheugensteuntje zodat je weet wat je beter niet kan doen. Dus lees snel de 12 dingen die je zeker moet vermijden vlak voor je bruiloft!

Foto: Arma fotografie
Foto: Arma fotografie

1. Werk niet

We doelen hier niet op je baan, maar vooral op je telefoon. Ga thuis geen mails bekijken en probeer internet en social media zo min mogelijk te gebruiken. Het is belangrijk dat je probeert af te schakelen. Als je social media juist nodig hebt om te ontspannen omdat het onderdeel is van je routine, be my guest. Maar weet maat te houden, het is belangrijk dat je je op jezelf concentreert.

2. Experimenteer niet met je huid

Zorg ervoor dat je de dag van tevoren niet ineens gaat denken dat je bruiner wil zijn. Je huid is zoals die is, wat je nog niet gedaan hebt kun je niet één dag voor de bruiloft verbeteren. Het beste is om het zo te laten zoals het is en vergeet dus die laatste zonnestraaltjes, bruin zonder zon of andere foute last minute opties. Ontdek ook de 6 dingen die je moet testen voor de bruiloft.

Foto: Meral Soydas
Foto: Meral Soydas

3. Wees voorzichtig met ontharen

Ga ook niet een paar dagen van tevoren experimenteren met pincetjes, laserbehandelingen of wax. Je loopt het risico dat je huid deze behandelingen niet aankan en je op je bruiloft met rode vlekken en geïrriteerde plekjes rondloopt. Dus doe er ruim van tevoren iets aan als het aankomt op ongewenste haartjes.

4. Zeg nee tegen‘fast food’

Vermijd voedsel met verzadigd vet. Fast food bevat veel zout dat het vasthouden van vocht bevordert. Dat zorgt vervolgens weer van zwelling van het lichaam en gezicht, vooral onder de ogen. Dit type voedsel is natuurlijk ook van invloed op de huid en heeft vooral de neiging de huid een vettere uitstraling te geven.

5. Groenten die je beter vermijdt

Hoewel we je aanraden een lichte maaltijd te nemen de dag voor je bruiloft, is het beter om groenten als kool, sla, broccoli, bloemkool of peulvruchten te laten staan. Die zorgen namelijk voor veel gassen en je wil geen verrassingen als je wakker wordt!

Foto: Melike Doganbas
Foto: Melike Doganbas

6. Blijf niet te lang op

We weten dat je nerveus bent en dat het je moeite kost om in slaap te vallen, maar probeer toch om je vaste routine in stand te houden en ga naar bed op het tijdstip dat voor jou normaal is (niet als het later is dan 1:00). Ook al slaap je niet, je rust op z’n minst uit en dat is nodig om vol energie aan je trouwdag te beginnen. Je kunt natuurlijk altijd een kopje rustgevende thee nemen of een paar minuutjes lezen voordat je echt gaat slapen.

7. Word niet boos

Geschreeuw en gehuil op de dag voor je bruiloft kan ervoor zorgen dat je gezicht er de dag erna niet zo uitziet zoals je had gehoopt. Dus word niet boos als je erachter komt dat een klein detail ontbreekt of als een gast op het laatste moment afzegt. Haal diep adem en denk na over wat echt belangrijk is: dat jij en je aanstaande genieten van een prachtige dag. Lees ook de 29 dingen die elk koppel moet horen voor de bruiloft.

Foto: Melike Doganbas
Foto: Melike Doganbas

8. Vermijd alcohol

Vermijd alcohol minimaal de dag voor de bruiloft, want alcohol is een van de factoren die de huid snel uitdrogen en je wil niet wakker worden met een doffe huid. Geef je huid dus de tijd om uit te rusten. Drink ook geen koolzuurhoudende dranken. Die kunnen ervoor zorgen dat je een opgeblazen gevoel krijgt en dat is niet lekker in je strakke trouwjurk. Ontdek hier nog meer tips voor de dag vóór de bruiloft.

9. Ga niet overactief sporten

Je kunt om te ontspannen natuurlijk een wandeling maken, met je koptelefoon op luisterend naar je favoriete muziek. Het ander uiterste is dat je je helemaal gaat uitleven in de sportschool of dat je al hardlopend de hele stad doorkruist. Denk eraan dat je niet het risico kunt lopen om geblesseerd te raken en met enorme spierpijn je trouwdag beleven is natuurlijk ook niet ideaal.

10. Probeer geen schoonheidsbehandelingen uit

Vergeet het, doe het niet! Hoe goed dat nieuwe gezichtsmasker ook lijkt en hoe onschuldig de samenstelling op de verpakking ook is, probeer geen nieuwe schoonheidsbehandelingen uit. Een allergische reactie, rode vlekjes of puistjes op je gezicht is wat er kan gebeuren als je producten uitprobeert waarvan je het effect niet kent. Niet zo’n goed idee dus! Ontdek ook de trends in bruids make-up van 2016!

11. Trek je trouwjurk niet aan

Laat de dagen voor de bruiloft alles klaar liggen in een speciaal ingericht hoekje: lingerie, accessoires, schoenen en natuurlijk de jurk. Op die manier hoef je op de dag voor de bruiloft niet met stress alles bij elkaar te zoeken. Ga niet van tevoren nog even je jurk aantrekken. Je kunt zo maar en vlek maken of stel je voor dat er iets scheurt?

no hacer antes de la boda
Foto: Volvoreta Bodas

12. Denk niet teveel na

Nee, nee en nog eens nee. Wat gedaan is, is gedaan en je kunt het duizend keer in je hoofd laten passeren, maar je kunt het niet meer veranderen. Dus ga je zelf niet pijnigen door alles te overdenken. Vermijd negatieve gedachten door bijvoorbeeld te luisteren naar je favoriete muziek en te dansen in de woonkamer of kijk je favoriete film of serie.

Volg deze adviezen en alles zal op rolletjes verlopen! Lees ook wat je moet bewaren ná de grote dag!

Auteur: Eline Dabekaussen

Neem contact op met de service providers die in dit artikel zijn genoemd!

Meer informatie over

Laat een bericht achter

SOS allergieën en diëten! Hoeveel verschillende menu's moet je aanbieden op je bruiloft?
SOS allergieën en diëten! Hoeveel verschillende menu's moet je aanbieden op je bruiloft?
Voedselallergieën zijn aan de orde van de dag. Hoe houd je iedereen tevreden bij het samenstellen van jouw bruiloftsmenu zonder aan jezelf voorbij te gaan?
Credits: Shutterstock
Deze kerstmarkten mag je ook dit jaar niet missen!
Met de kerst voor de deur zijn weer heel wat steden omgetoverd tot een Winter Wonderland met een gezellige kerstmarkt. Waar moet je naartoe? Wij zetten vandaag de beste kerstmarkten ter wereld voor je op een rijtje!
Foto: Shutterstock
Deze top 10 trouwtrends voor 2018 mag je absoluut niet missen!
Van vetplantjes tot aan pom poms. De trouwtrends voor 2018 zijn leuker dan ooit tevoren en wij hebben ze allemaal op een rijtje gezet voor jullie!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie