Weddingzine: maak zelf een tijdschrift over je bruiloft!

Tijdschriften lezen: wie is er niet dol op? Ben je niet zo’n lezer, dan kijk je alleen al vaak graag naar de mooie foto’s. Vermaak je gasten op je bruiloft met een zelfgemaakt tijdschrift of verras het bruidspaar met een weddingzine als cadeautje op hun trouwfeest. Het maken van een tijdschrift is makkelijker dan je denkt. Wel heb je er een gezonde dosis creativiteit, geduld en een computer met internetverbinding voor nodig.

Credits: Dario Endara Photography
Credits: Dario Endara Photography

Het tijdschrift is heel makkelijk aan te maken via Jilster. Begin met het maken van een inhoudsopgave. Zo kun je snel inschatten hoeveel pagina’s je tijdschrift gaat worden en waarover je tekst en foto’s moet gaan verzamelen. Reserveer daarnaast ruimte voor pagina’s met alleen een mooie afbeelding, een gedicht of een citaat. Probeer een mix aan te houden van korte tekstjes, verhalen en wees niet zuinig met foto’s.

Mogelijke onderwerpen voor jouw weddingzine:

–          Loveshoot / verlovingsshoot

–          Aanzoek

–          Vrijgezellenfeest

–          Programma

–          Het menu

–          Getuigen

–          Locaties

–          Bruidsmeisjes

–          Bruidsjurk en trouwpak

–          Ceremoniemeester

–          Huwelijksreis

Credits: Judit Klein
Credits: Judit Klein

De vorm van de teksten kun je zelf invullen. Een nieuwspagina, interview, quiz, brievenrubriek, modereportage, stripverhaal, advertentiepagina, kookrubriek, enquête, woonrubriek, journalistieke reportage, dagboek, wist-u-dat-jes, enzovoort. Om inspiratie op te doen kun je tijdschriften die je zelf graag leest nog eens doorbladeren. Welke koppen spreken je aan? Waar blader je meteen naar toe? Welke stijl foto’s vind je mooi?

Credits: Meral Soydas Photography
Credits: Meral Soydas Photography

Begin op tijd met het maken van het tijdschrift! Als de datum van de bruiloft dichter bij komt zijn er nog zoveel zaken te regelen, het geeft een gerust gevoel als je tijdschrift dan al klaar is. Of als je in ieder geval de teksten en foto’s al verzameld hebt. Dan is het een kwestie van invoeren op de website, knutselen met lettertype’s, kleuren en pagina-indelingen en natuurlijk: proeflezen! Vraag aan je aanstaande of aan een goede bekende met gevoel voor tekst om nog eens kritisch te kijken naar je weddingzine. Het zou jammer zijn als er een foutje in staat.

Leg het tijdschrift op de tafels of geef ze aan je gasten mee als binnenkomst/afscheids cadeau. Ze zullen er gegarandeerd plezier van hebben!

Geen artikel missen? Volg Zankyou op Instagram of Facebook!

Neem contact op met de service providers die in dit artikel zijn genoemd!

Reacties (1)

Laat een bericht achter

Credits: De Grote Dag
Alles wat je moet weten over trouwen in de kerk!
Overweeg je om te trouwen in de kerk? In dit artikel kun je alles lezen wat je te wachten staat wanneer je ervoor kiest om te trouwen in de kerk. Met tips!
Credits: Dufrasnes Fotografie
De beste tips over hoe jij jouw trouwjurk mooi kunt houden!
Hoe zorg je dat jouw jurk tot je trouwdag en op de dag zelf ook mooi blijft? Hoe bewaar je de jurk na de bruiloft zodat je er nog lang van kan genieten? Wij bij Zankyou hebben een lijstje met tips voor je gemaakt waarmee jouw jurk gegarandeerd mooi blijft.
Foto: Silver Lining
Hoe maak je een save the date kaart?
Via een save the date kaart laten jullie iedereen zo snel mogelijk meegenieten van jullie huwelijk. Maar hoe schrijf je hem eigenlijk?

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie