Weddingzine: maak zelf een tijdschrift over je bruiloft!

Vermaak je gasten op je bruiloft met een zelfgemaakt tijdschrift of verras het bruidspaar met een weddingzine als cadeautje op hun trouwfeest!

  • Organiseren bruiloft
  • Geschenk
  • Bruidspaar
  • DIY

Tijdschriften lezen: wie is er niet dol op? Ben je niet zo’n lezer, dan kijk je alleen al vaak graag naar de mooie foto’s. Vermaak je gasten op je bruiloft met een zelfgemaakt tijdschrift of verras het bruidspaar met een weddingzine als cadeautje op hun trouwfeest. Het maken van een tijdschrift is makkelijker dan je denkt. Wel heb je er een gezonde dosis creativiteit, geduld en een computer met internetverbinding voor nodig.

opslaanCredits: Dario Endara Photography
Credits: Dario Endara Photography

Het tijdschrift is heel makkelijk aan te maken via Jilster. Begin met het maken van een inhoudsopgave. Zo kun je snel inschatten hoeveel pagina’s je tijdschrift gaat worden en waarover je tekst en foto’s moet gaan verzamelen. Reserveer daarnaast ruimte voor pagina’s met alleen een mooie afbeelding, een gedicht of een citaat. Probeer een mix aan te houden van korte tekstjes, verhalen en wees niet zuinig met foto’s.

Mogelijke onderwerpen voor jouw weddingzine:

–          Loveshoot / verlovingsshoot

–          Aanzoek

–          Vrijgezellenfeest

–          Programma

–          Het menu

–          Getuigen

–          Locaties

–          Bruidsmeisjes

–          Bruidsjurk en trouwpak

–          Ceremoniemeester

–          Huwelijksreis

opslaanCredits: Judit Klein
Credits: Judit Klein

De vorm van de teksten kun je zelf invullen. Een nieuwspagina, interview, quiz, brievenrubriek, modereportage, stripverhaal, advertentiepagina, kookrubriek, enquête, woonrubriek, journalistieke reportage, dagboek, wist-u-dat-jes, enzovoort. Om inspiratie op te doen kun je tijdschriften die je zelf graag leest nog eens doorbladeren. Welke koppen spreken je aan? Waar blader je meteen naar toe? Welke stijl foto’s vind je mooi?

opslaanCredits: Meral Soydas Photography
Credits: Meral Soydas Photography

Begin op tijd met het maken van het tijdschrift! Als de datum van de bruiloft dichter bij komt zijn er nog zoveel zaken te regelen, het geeft een gerust gevoel als je tijdschrift dan al klaar is. Of als je in ieder geval de teksten en foto’s al verzameld hebt. Dan is het een kwestie van invoeren op de website, knutselen met lettertype’s, kleuren en pagina-indelingen en natuurlijk: proeflezen! Vraag aan je aanstaande of aan een goede bekende met gevoel voor tekst om nog eens kritisch te kijken naar je weddingzine. Het zou jammer zijn als er een foutje in staat.

Leg het tijdschrift op de tafels of geef ze aan je gasten mee als binnenkomst/afscheids cadeau. Ze zullen er gegarandeerd plezier van hebben!

Geen artikel missen? Volg Zankyou op Instagram of Facebook!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Meral Soydas Photography Trouwfotografen
Dario Endara Photography Trouwfotografen

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Reacties (1)

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!