Weddingzine: maak zelf een tijdschrift over je bruiloft!

Tijdschriften lezen: wie is er niet dol op? Ben je niet zo’n lezer, dan kijk je alleen al vaak graag naar de mooie foto’s. Vermaak je gasten op je bruiloft met een zelfgemaakt tijdschrift of verras het bruidspaar met een weddingzine als cadeautje op hun trouwfeest. Het maken van een tijdschrift is makkelijker dan je denkt. Wel heb je er een gezonde dosis creativiteit, geduld en een computer met internetverbinding voor nodig.

Credits: Dario Endara Photography
Credits: Dario Endara Photography

Het tijdschrift is heel makkelijk aan te maken via Jilster. Begin met het maken van een inhoudsopgave. Zo kun je snel inschatten hoeveel pagina’s je tijdschrift gaat worden en waarover je tekst en foto’s moet gaan verzamelen. Reserveer daarnaast ruimte voor pagina’s met alleen een mooie afbeelding, een gedicht of een citaat. Probeer een mix aan te houden van korte tekstjes, verhalen en wees niet zuinig met foto’s.

Mogelijke onderwerpen voor jouw weddingzine:

–          Loveshoot / verlovingsshoot

–          Aanzoek

–          Vrijgezellenfeest

–          Programma

–          Het menu

–          Getuigen

–          Locaties

–          Bruidsmeisjes

–          Bruidsjurk en trouwpak

–          Ceremoniemeester

–          Huwelijksreis

Credits: Judit Klein
Credits: Judit Klein

De vorm van de teksten kun je zelf invullen. Een nieuwspagina, interview, quiz, brievenrubriek, modereportage, stripverhaal, advertentiepagina, kookrubriek, enquête, woonrubriek, journalistieke reportage, dagboek, wist-u-dat-jes, enzovoort. Om inspiratie op te doen kun je tijdschriften die je zelf graag leest nog eens doorbladeren. Welke koppen spreken je aan? Waar blader je meteen naar toe? Welke stijl foto’s vind je mooi?

Credits: Meral Soydas Photography
Credits: Meral Soydas Photography

Begin op tijd met het maken van het tijdschrift! Als de datum van de bruiloft dichter bij komt zijn er nog zoveel zaken te regelen, het geeft een gerust gevoel als je tijdschrift dan al klaar is. Of als je in ieder geval de teksten en foto’s al verzameld hebt. Dan is het een kwestie van invoeren op de website, knutselen met lettertype’s, kleuren en pagina-indelingen en natuurlijk: proeflezen! Vraag aan je aanstaande of aan een goede bekende met gevoel voor tekst om nog eens kritisch te kijken naar je weddingzine. Het zou jammer zijn als er een foutje in staat.

Leg het tijdschrift op de tafels of geef ze aan je gasten mee als binnenkomst/afscheids cadeau. Ze zullen er gegarandeerd plezier van hebben!

Geen artikel missen? Volg Zankyou op Instagram of Facebook!

Neem contact op met de service providers die in dit artikel zijn genoemd!

Reacties (1)

Laat een bericht achter

Een Foodtruck op je bruiloft? Een origineel, economisch en gastronomisch idee!
Een Foodtruck op je bruiloft? Een origineel, economisch en gastronomisch idee!
Het Food Truck fenomeen blijft een super trend en tegenwoordig kunnen we deze trend ook beschouwen als deel van de bruiloft. Lees hier onze tips voor Foodtrucks op je bruiloft...
´De ontdekkingsreis´van Bruiloftblogger Kim vervolgt zich bij Sugarlips Cakes, lees over de heerlijke smaaksensaties!
´De ontdekkingsreis´van Bruiloftblogger Kim vervolgt zich bij Sugarlips Cakes, lees over de heerlijke smaaksensaties!
Bruiloftblogger Kim heeft een leuk artikel geschreven over haar bezoek aan Sugarlips Cakes, lees nu over de heerlijke smaaksensaties!
Een mooie klassieke bruiloft met een echte mannen Spa-ervaring: Junilla & Faizel
Een mooie klassieke bruiloft met een echte mannen Spa-ervaring: Junilla & Faizel
Dit prachtige echtpaar trouwt tegen de mooie achtergrond van Rotterdam, in een klassieke en mooie ceremonie! Geniet mee van deze inspirerende foto reportage van de getalenteerde fotograaf: Robert J Hill.

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie