Wel of niet uitnodigen op je bruiloft?

Het opstellen van je gastenlijst is een hele klus. Wie nodig je wel en wie nodig je niet uit? De meest voorkomende twijfelgevallen op een rijtje (inclusief handige tips!).

Foto: Poznyakow

Ex-en

Geen enkele reden om een ex die geheel uit beeld is verdwenen uit te nodigen op je bruiloft. Maar wat doe je met de ex die nog deel uitmaakt van jullie vriendengroep? Is deze ex inmiddels zelf gelukkig in een nieuwe relatie? Niets aan de hand en gewoon uitnodigen. Maar is de ex nog niet helemaal over de breuk heen, vraag je dan af of je er verstandig aan doet hem of haar uit te nodigen. Zeker als je het gevoel hebt dat deze persoon voor ongemakkelijke momenten kan gaan zorgen.

Gescheiden ouders

Geen vuiltje aan de lucht als je ouders na de scheiding nog goed samen door één deur kunnen. Zijn ze niet on speaking terms, dan wordt het al een stuk lastiger. En zijn er nieuwe partners in beeld waar niet iedereen even happy mee is, dan wordt het nóg ingewikkelder. Verwacht je ongemakkelijke situaties, ga dan zeker vooraf een gesprek met je ouders aan. Spreek openlijk je angsten uit, toon begrip voor hun gevoelens maar vertel ze duidelijk dat je hoopt dat ze hun onderlinge spanningen voor één dag aan de kant willen schuiven.

Verre familieleden

Theoretisch gezien zijn jullie bloedverwanten, maar dat hoeft geen reden te zijn om je complete familie uit te nodigen voor je bruiloft. Bekijk per familielid hoe jullie band in het dagelijks leven is. Is er regelmatig leuk contact, dan zeker uitnodigen. Niet of nauwelijks contact? Voel je dan zeker niet verplicht een uitnodiging te sturen.

Werkrelaties

Ga je buiten werktijd regelmatig vriendschappelijk om met je collega’s, baas of zakenrelaties, dan is een uitnodiging op zijn plaats. Dit betekent niet dat je verplicht bent het hele kantoor uit te nodigen. Werk is werk. Privé is privé. Daar mag best een duidelijke scheidingslijn tussen zitten. Je bruiloft is tenslotte een echte privéaangelegenheid.

Kinderen

Vind je het gezellig dat er kinderen op je bruiloft aanwezig zijn? Houd dan bij de organisatie wel rekening met kindvriendelijke faciliteiten zoals kindermenu’s, een nanny, entertainment en een slaapruimte voor de allerkleinsten. Om scheve gezichten te voorkomen is het wel aan te raden één lijn te trekken. Dus niet het ene kind wel uitnodigen en het andere niet. Liever helemaal geen kinderen? Vermeld dit dan duidelijk in de uitnodiging om misverstanden te voorkomen.

Verlies bij alle twijfelgevallen nooit uit het oog dat het jullie bruiloft is. Maak daarom de keuzes waar jullie je goed bij voelen. Voel je nergens toe verplicht, stel je eigen grenzen en durf ook eens nee te zeggen.

Foto: Halfpoint

Deze post is geschreven door gastblogger Hellen Meijer. Deze creatieve en enthousiaste weddingplanner heeft een grote passie voor het organiseren van themabruiloften. Nieuwsgierig? Bezoek haar website: www.nozza.nl

Laat een bericht achter

Love Letterpress. Foto: Wit Photography
De uitnodiging: belangrijke dingen om aan te denken!
De uitnodigingen voor je huwelijk zijn een belangrijke stap in de richting van je grote dag. Maar vergis je niet, deze kleine stukjes papier zijn niet binnen een paar minuten klaar én vereisen je volledige aandacht
Foto: Shutterstock
De mooiste trouwkastelen van Nederland!
Door te trouwen in een trouwkasteel hebben jullie eindelijk de betoverende bruiloft van jullie dromen. Met zoveel keuze in ons kikkerlandje hebben wij de mooiste trouwkastelen voor jullie op een rijtje gezet!
Credits: BruidBeeld
De lekkerste bruidstaart bakkerijen van Zuid-Holland 2016!
Zoet & verleidelijk! met taarten zo mooi, dat je ze bijna niet durft op te eten! Laat je verbluffen door deze toppers!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie