Zo blijf jij warm tijdens een winterbruiloft!

De koudste tijd van het jaar is weer aangebroken en om te voorkomen dat jij een week lang ziek op bed ligt na je bruiloft hebben wij een aantal tips voor je op een rijtje gezet, waardoor jij het ook op jouw winterbruiloft warm zult hebben!

Zo blijf jij warm tijdens een winterbruiloft!
Credits: Robin Polderman Fotografie | Shauni Hartland
  • Bruidsmode en stijl
  • Editorial
  • Winter

De decembermaand is hier en de temperatuur is inmiddels al een aantal keren onder het vriespunt geraakt. We moeten eraan toegeven dat de winter nu echt aangebroken is en daarmee staan ook een aantal winterbruiloften voor de deur. Aangezien je de bruiloft niet rillend wilt doorbrengen hebben wij een aantal tips opgezocht die voorkomen dat jij loopt te koukleumen op de grote dag. Benieuwd? Lees snel verder!

Een lange trouwjurk

Adverteren

Een voor de hand liggende tip is om een lange trouwjurk te dragen op jouw winterbruiloft. Meer stof biedt nou eenmaal meer warmte! Als jij toch een korte trouwjurk wilt dragen raden we je aan hier in ieder geval een warmere panty of misschien zelfs maillot onder te dragen.

Een trouwjurk met lange mouwen

Naast jouw benen moeten ook de armen tijdens de winterbruiloft bedekt zijn. We raden je daarom ook aan voor een trouwjurk met lange mouwen te kiezen. Er zijn hier meer opties dan je denkt. Zo hoef je niet voor een effen mouw te gaan, maar kan je bijvoorbeeld ook trouwjurken met kanten of strassbedekte mouwen overwegen voor een cool effect.

opslaanWinter bruiloft
Credits: Pronovias 2021 Cruise Collection

Thermokleding onder jouw trouwjurk

Wellicht ken je ze wel; de thermohemden- en leggingen. Enorm warm en een echte uitvinding voor de wintermaanden! Naast dat ze een redding zijn voor jouw fietstocht naar het werk zijn ze ook nog eens de perfecte toevoeging voor jouw winterbruiloft. Vooral wanneer je een lange trouwjurk draagt zal er niemand zijn die door heeft dat jij je benen warm houdt met de legging. Top toch!?

Een jasje of vestje over jouw trouwjurk

Als er iets is dat jou kan helpen om de kou tegen te gaan dan is het wel een jasje of vestje over de trouwjurk. Het enige jammere hieraan is dat een jasje of een vestje jouw outfit naar beneden kan halen en dat is iets wat we op de dag van de bruiloft uiteraard niet willen. Scoor daarom geen simpel H&M’etje, maar ga op zoek naar een speciaal item die jouw outfit juist naar een hoger level tilt in plaats van hem naar beneden haalt. Neem een bontjasje of bolero als voorbeeld.

opslaanwinter bruiloft
Credits: Robin Polderman Fotografie | Shauni Hartland

Laarsjes onder de trouwjurk

Het hangt natuurlijk af van de soort trouwjurk die jij draagt, maar in veel gevallen kun je de pumps achterwegen laten en voor een laarsje onder de trouwjurk kiezen. Wat voor een laars jij kiest hangt af van de look waarvoor je wilt gaan.

Houd de gasten warm

Hoewel veel van de trouwactiviteiten gewoon binnen plaatsvinden zijn er ook een aantal dingen die onvermijdelijk buiten gebeuren. Denk aan de foto’s, een erehaag en misschien zelfs een borreltje wanneer je dit leuk vindt. Als dit bij jou het geval is raden we je aan dit van tevoren naar de gasten door te communiceren, zodat zij zich hierop kunnen kleden.

Ook binnen kan het koud zijn, denk aan ruimtes zoals een kerk. Zorg ervoor dat je de gasten tegemoet komt door hen van kleedjes te voorzien.

Serveer warme dranken

Er zijn niet veel mensen die zin hebben in een ijskoude ice tea wanneer het buiten -10 is. Er is daarentegen wel een enorme craving naar thee, warme chocomelk of een goed glas rode wijn/glühwein. Serveer dranken die bij jouw bruiloft passen en dus meer gebruikelijk zijn om in de winter te drinken. Kijk echter wel uit met het serveren van rode wijn wanneer mensen rondlopen. Je wilt die trouwjurk immers graag wit houden!

opslaan
Credits: Gina Vink Fotografie

Kies voor warme hapjes

Naast warme dranken raden we je aan om ook warme hapjes te serveren. Denk hier aan appelflappen, mini quiches en misschien zelfs oliebollen. Die zijn om je vingers bij af te likken! Daarnaast is soep natuurlijk altijd een goed idee.

opslaanwinter bruiloft
Credits: Unsplash

Wij hopen dat jouw bruiloft warm aanvoelt en dat de dag precies zo verloopt als je altijd al gehoopt hebt.

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!