Zo heb je bloemen op de bruiloft nog nooit gezien!

Als er één versiering is die niet kan missen op jullie bruiloft, dan zijn het de bloemen wel. Fleurig, geurig en zonder twijfel een wezenlijk onderdeel van de grote dag. Ook al houd je niet van poespas of ga je voor een kleine wedding, bloemen kunnen echt niet missen bij een feestelijke bruiloft. We gebruiken bloemen voor het boeket, de corsage en ter de decoratie, maar als je op zoek bent naar nieuwe en originele manieren om bloemen te gebruiken op jouw bruiloft, lees dan snel verder!

Hilde van ‘t Bloemeke heeft voor ons wat originele tips op een rijtje gezet. De bloemiste uit het Westland heeft jaren ervaring in de bruidswereld en heeft dan ook veel trends gezien. Toch heeft ze een aantal persoonlijke favorieten die ze graag met ons wil delen.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Origineel glaswerk

Het gebruiken van origineel glaswerk is een perfecte manier om bloemen heel anders uit te laten komen. “Oude gloeilampen die hangend op locatie als decoratie worden gebruikt, bijvoorbeeld, geven een geweldige sfeer.” Ga voor glaswerk dat bij de stijl van jullie bruiloft past. Mooi dun glaswerk met veel details voor een bohemian bruiloft, of grote zware vazen voor een industriële bruiloft, bijvoorbeeld. Gekleurd of doorzichtig, groot of klein, bij elk soort bruiloft kun je passend glaswerk met bloemen vinden!

Foto: ´t Bloemeke
Foto: ´t Bloemeke

Fris, fruitig en mooi!

Waar we vroeger een oase gebruikten voor onze bloemstukjes, kerststukjes of leuke basisschoolprojecten, gaat Hilde net een stapje verder. “Een bijzondere manier om bloemen te verwerken is door een aparte ondergrond van bijvoorbeeld fruit te creëren, waar je bloemen dan in steekt.” Het zorgt voor een speelse en kleurrijke touch!

Foto: ´t Bloemeke
Foto: ´t Bloemeke

Vetplanten als bruidsboeket

Het bruidsboeket is de belangrijkste bloemdecoratie van de bruiloft. De bruid draagt het boeket de hele dag, en het boeket staat ook op alle foto’s. Het bekendste en traditioneelste boeket voor bruiloften is het bolboeket. Een rond, stevig boeket met prachtige gekleurde bloemen. Maar voor de bruiden die het net even anders willen, is een boeket van vetplanten een geweldige optie. Helemaal passend bij de industriële look, het minimalisme en de Scandinavische stijl!

Cactussen zijn hélemaal in dit trouwseizoen – lees hier meer over hoe je cactussen kunt gebruiken tijdens jullie grote dag.

Foto: ´t Bloemeke
Foto: ´t Bloemeke

Bloemen onder water

Waar niemand opkijkt van een bos bloemen in een laagje water, zullen de gasten met hun mond open achterblijven bij het zien van deze creatie: Bloemen ónder water in een hoge vaas. Kan dat zomaar? Ja! En het resultaat is fantastisch.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Een bruidsboeket in een andere vorm

Eerder vertelden we al dat het bekendste boeket die in bolvorm is. Maar heb je al eens gedacht aan boeketten in andere vormen? Het kan namelijk! “Als je in het bruidsboeket een frame gebruikt, kun je een boeket met andere vormen maken.” Deze bijzonder gevormde boeketten kun je als bruidsboeket gebruiken maar ook als centerpiece op bijvoorbeeld de auto of op de tafels.

Foto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Dat bloemen veelzijdig zijn wisten we al, maar dat je er zóveel mee kon, hadden we nooit kunnen bedenken. Bedankt voor deze geweldige tips, Hilde! Wil jij een van deze prachtige creaties – of allemaal! -op jouw bruiloft? Neem dan contact op met Hilde. En als je een dagelijkse dosis inspiratie zoekt, volg ons dan op Facebook, Instagram en Pinterest!

Neem contact op met de service providers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

Credits: Kevin Kruijssen, Photos2Love
Een Trash the Dress fotoshoot: je droomjurk ruïneren levert prachtige beelden op!
Wat is er nou meer zonde dan de jurk van je dromen maar één keer te gebruiken? Wij hebben een manier waarop je niet één, maar twee keer in je droomjurk kan shinen!
Trend alert! Verwerk de cactus in je bruiloft!
Trend alert! Verwerk de cactus in je bruiloft!
Trends komen en gaan en dat is ook zo met trends op gebied van bruiloften: Cactussen zijn HOT! Dus lees snel verder en decoreer je bruiloft met cactussen!
Credits: Mooibelicht Fotografie
De leukste cadeautjes voor je partner!
Vind je het elke keer weer ontzettend lastig om een cadeau voor je partner te kopen? Heel begrijpelijk! Daarom hebben we voor jou tips, trucs en voorbeelden bedacht voor het leukste cadeautje voor je partner. Nu moet je wel gaan slagen!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie