Adverteren

Zo kies je de bloemen die passen bij jouw trouwjurk!

Zowel het kiezen van het bruidsboeket en van de trouwjurk is aardig lastig en wanneer deze ook nog eens bij elkaar moeten passen raak je al helemaal in de war. Geen stress! Wij helpen verder.

Zo kies je de bloemen die passen bij jouw trouwjurk!
  • Bruidsboeket
  • Bruidsboeket
  • Bruid

Al jaren heb jij gedroomd over hoe jij er uit zal zien wanneer je naar het altaar loopt… Maar wanneer het eindelijk tijd is om jouw eigen bruiloft te gaan organiseren, loop je al snel tegen een aantal zaken aan. Heb jij er al eens over na gedacht hoe een bruidsboeket moet passen bij jouw look als bruid? Samen met Bloemenservice Nederland hebben wij een aantal tips op een rijtje gezet! Met deze tips moet jij rekening houden wanneer jij een bruidsboeket kiest dat helemaal bij jouw bruidslook past!

opslaanFoto: Wat een Plaatje
Foto: Wat een Plaatje

Waar begin je?

Adverteren

Voor we beginnen willen wij je aanraden om een beetje basiskennis over bloemen te verkrijgen. Zo hebben wij al eerder een artikel geschreven met een stappenplan voor het zoeken van een bruidsboeket. Dit is een goede basis voor het vinden van jouw bruidsboeket.

De stijlen moeten matchen

Het mooiste is wanneer alles bij jullie bruiloft klopt. De stijlen van jouw bruidsboeket en trouwjurk moeten dan ook matchen. Net als trouwjurken zijn er ook traditionele en moderne stijlen voor bruidsboeketten. Bij een traditioneel bruidsboeket denken we bijvoorbeeld aan ronde boeketten terwijl we tegenwoordig hele andere boeketten zien. Er zijn heel veel verschillende soorten bruidsboeketten. Als jouw trouwjurk traditioneel of klassiek is raden we je aan om voor een traditioneel bruidsboeket te gaan. Alle trends voor het bruidsboeket in 2019 vind je hier.

opslaan
Foto: Shutterstock

Ga voor de juiste balans

Balans is noodzakelijk om de juiste look te creëren met behulp van al jouw trouwaccessoires. Als je een trouwjurk met veel diamant- en steentjes combineert met dezelfde soort accessoires zal je omkomen in de chaos. Je komt dan aan komen gelopen als een wandelende discobal en geloof ons wanneer we zeggen dat je dat voor het feest wilt bewaren. Als je dit dan ook nog met een druk boeket combineert heb je de poppen al helemaal aan het dansen. Ga dus voor balans. Kies voor een simpel bruidsboeket als jij een drukke trouwjurk hebt en andersom. Zo bewaar je de rust.

Besteed aandacht aan de vorm van het boeket

Net als je trouwjurk wil je voor een bruidsboeket gaan dat niet te groot of te klein is. Als jouw jurk bijvoorbeeld strak aansluit wil je voor een bruidsboeket kiezen die nog smaller is.

De medewerkers van Bloemenservice Nederland kunnen jou heel goed adviseren en helpen bij de keuze voor het bruidsboeket. Zij hebben al sinds 2007 ervaring en bestaan uit een groot team van bloembinders en stylisten. Ze luisteren naar jouw wensen en zullen daarop reageren met de expertise en kennis die zij hebben. Hierdoor komen jullie samen tot een oplossing en jouw mooiste bruidsboeket!

opslaanNeem nu contact op met Bloemenservice Nederland
Bloemenservice Nederland. Foto: Jessica Jongman Photography

Kijk naar de kleur van jouw trouwjurk

Als jij eindelijk je trouwjurk hebt gevonden zul je merken dat er tig verschillende kleuren wit zijn waarin de trouwjurk komt. Afhangend van de kleur wit zal het bruidsboeket anders ogen, vooral wanneer jouw boeket van lichte kleuren is. Neem jouw jurk of een stuk van de stof (indien mogelijk) mee naar de bloemist en hij/zij zal je verder helpen.

Zorg dat het boeket bij jouw thema past

Als jullie een themabruiloft hebben is het ook nog zaak dat het bruidsboeket hierin thuis past. Doe eens wat onderzoek online of ga in gesprek met jouw bloemist om te kijken welke bloemen jouw thema net die extra boost zouden kunnen geven.

Denk aan details

Heb jij pareltjes in jouw trouwjurk zitten of is hij misschien bekleedt met steentjes? Het is extra leuk als je deze in jouw bruidsboeket terug laat komen. Op deze manier vormen zij écht een geheel en dat zal er geweldig uitzien. Stem het bruidsboeket daarnaast ook af op de bruidsmeisjes, eventueel door deze steentjes ook bij hen in de outfits te verwerken.

opslaanSophie Prins Fotografie, Bloemenservice Nederland
Sophie Prins Fotografie

Wij zijn benieuwd wat voor een bruidsboeket jij uiteindelijk kiest! We willen je alvast hartstikke veel plezier wensen met jouw trouwdag. Geniet ervan!

Voor meer inspiratie en de laatste trouwtrends volg je ons op Pinterest, Instagram en Facebook!

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Bloemenservice Nederland Bruidsboeketten
Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!