Adverteren

Ontdek de bruidsjurken van de afgelopen 100 jaar in 3 minuten!

Bekijk het filmpje tot het einde en jij zult een te gek idee krijgen voor je eigen bruidsjurk!

  • Bruidsmode en stijl
  • Bruid

Mode.com heeft het weer voor elkaar gekregen! Zij laten bruidsjurken zien van de afgelopen 100 jaar tot aan het jaar waar wij nu in leven en dat allemaal in 3 minuten. Na het succes van hun vorige video´s – 100 jaar herenkleding en 100 jaar lingerie – biedt deze fantastische website nu een compilatie aan van verschillende ontwerpen trouwjurken van de laatste 100 jaar! Deze video samengevat, zien we dat de stof kant tijdloos is en de sluiers altijd in zijn gebleven: ongeacht hun lengte. Na het zien van deze video kunnen we zonder twijfel zeggen dat vintage dé trend is!

Adverteren

De video begint in 1915 met klassieke muziek op de achtergrond. Een mooie vrouw, met een enorm boeket van witte bloemen en groene bladeren. Ze draagt een hooggesloten witte jurk, witte handschoenen en een doorzichtige sluier. In 1925 zien we een ongelooflijke verandering: een eenvoudige jurk, korter en met een open kraag. De afwerkingen zijn elegant met verfijnde parels. Het symbool van de Roaring Twenties is te zien: zeer glamoureus!

Het wordt allemaal netter in 1935, met een jurk met veel kleine knopjes en kant. Deze jurk vertegenwoordigt perfect de mode van de jaren ´30. In tegenstelling tot 1945, is de stof niet glad maar sierlijk dankzij de drukke print.

1955: De sierlijke sluier met een stoere cap en lange kanten mouwen geven een zeer avant-garde look. Wij houden ervan!

In de jaren ´60 en ´80 is de verandering opmerkelijk groot: jurken met veel details en patronen, maar minder volumineus en met minder gaasachtig weefsel. Het grote werk zijn de stiksels. Zie het verschil met de 1975 jurk, deze is zeer boho-chic en vertegenwoordigt de hippies – peace & love dames!

De jurk die het meest vertrouwd lijkt verschijnt in 1995. Klasse, eenvoudig en elegant. De armen zijn meer bloot van de bruiden en de halslijnen worden ontdekt. Uiteraard is de komst van een bustier 10 jaar later, namelijk in 2005. Een meer modernere jurk en brutaler dan de vorige.

Alsof dat nog niet genoeg was, eindigt de video met een jurk uit 2015. Veel borduurwerk, steentjes, kant en een schitterende riem. Wat er echt uitspringt? Haar blote rug! Wij raden u aan geen minuut te missen van deze video en laat je inspireren om het ontwerp van uw dromen te kiezen. Geniet ook van onze galerij voor de 2017 trends.

Foto/Vídeo vía Mode

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!