Maison Botanique

Ga naar het gesprek Meer Informatie

Maison Botanique

Ga naar het gesprek Meer Informatie
  • Bedrijfskenmerk: Vereeuwigen bruidsboeketten

Maison Botanique biedt de mogelijkheid om je trouwboeket te vereeuwigen op een creatieve en moderne manier. Zodat de bloemen van jullie mooiste dag niet slechts op Dé Dag, maar zolang je wilt, getuige blijven van jullie liefde voor elkaar.

Eigenares en createur Danielle was één van de oprichters van Field of Hope (hét droogbloemen-label van Nederland sinds 2016) en is onlangs Maison Botanique begonnen. Zij is gespecialiseerd in het drogen van bloemen om ze daarna te verwerken tot prachtige composities in gerecycled glaswerk of (vintage) lijsten. 

Hoe het werkt:

Na jullie trouwdag komt het bruidsboeket zo snel mogelijk naar de Maison Botanique studio in Amsterdam. Dit kan op afspraak gebracht worden of per post verstuurd worden. Mochten jullie in (of in de buurt van) Amsterdam wonen, kan het boeket eventueel ook opgehaald worden.

Ik ga na ontvangst direct aan de slag en gebruik verschillende droogtechnieken voor de bloemen. Het droog-proces neemt ongeveer twee à drie weken in beslag. Heb je een boeket dat al gedroogd is of dat bestaat uit droogbloemen, dan slaan we dit proces uiteraard over.

In samenspraak met jullie wordt een passend frame of glaswerk gekozen.  

Vervolgens wordt een compositie gemaakt van de bloemen en na goedkeuring van de creatie wordt de fles of het frame afgezet met een waxzegel met het Maison Botanique logo. De kleur hiervan kan in overleg worden bepaald. 

Wanneer het werk af is kan het opgehaald worden in de studio in Amsterdam, maar er is ook de mogelijkheid om het op te sturen. 

Prijsindicatie:

Omdat het om maatwerk gaat heb ik geen kant en klare prijs-lijst. Neem contact op en ik vertel je, aan de hand van jullie wensen, meer over de kosten.

Mogelijkheden

Regaeerbuisjes gevuld in de stijl van je trouwboeket als give-aways voor jullie gasten. De corsages van jullie ouders in een fles ter herinnering aan de bruiloft, een frame als bedankje voor de ceremoniemeester, de  decoratie bloemen van de locatie verwerken in flesjes voor de getuigen: maar een paar ideeen, er is uiteraard veel meer mogelijk! Neem contact op om te sparren over wat ik voor jullie zou kunnen doen.

Advies

Om zo lang mogelijk te kunnen genieten van het eindresultaat en verkleuring te minimaliseren is het belangrijk dat het werk niet in de zon of in fel licht wordt gehangen/geplaatst. Plaatsing in of vlakbij een vochtige ruimte of op een warmtebron wordt ook afgeraden.

Voor informatie en/of opdracht-aanvraag kun je contact opnemen met Danielle 

FAQ´s

Geef kort aan wat het belangrijkste kenmerk van uw bedrijf is.
Vereeuwigen bruidsboeketten
Welke diensten biedt u aan?
Bruidsboeket, Anders
Werkt u met een catalogus of kunnen de boeketten gepersonaliseerd worden?
Gepersonaliseerde boeketten
Bent u ook beschikbaar voor bloemendecoratie en styling op locatie?
Geen styling op locatie, alleen in het atelier/de winkel
Wat is de prijsklasse van uw diensten?
Midden
Wat zijn de betalingsvoorwaarden? Moet het bruidspaar bijvoorbeeld van tevoren betalen en welke betalingsopties zijn mogelijk?
Achteraf betalen, maar wel vóór levering. Er wordt geen aanbetaling gevraagd, betaling per overmaking na sturen van factuur of contant bij het ophalen.
Is het nodig om een afspraak te maken?
Afspraak is nodig
Wat zijn de openingstijden?
Er zijn geen vaste tijden dat ik in het atelier ben. Bezoek van de studio gaat op afspraak.
In welk jaar is het bedrijf opgericht?
2023
Welke talen worden er bij jullie gesproken?
Frans, Duits, Engels, Spaans, Nederlands

Meningen over Maison Botanique

4.8
3 reviews
3 reviews
Professionaliteit
(3)
Prijs/kwaliteit
(3)
Aanrader?
(3)
nikiberghege
Door Niki
5
Ik heb gebruik gemaakt van deze diensten voor mijn bruiloft

Wat een vakvrouwen!!! Het weekend na de bruiloft ons boeket gebracht en nog geen twee maanden later had ik een geweldig mooi gedroogd trouwboeket in een fles! Elke soort bloem is gedroogd en komt voor in de fles, zo mooi kleurrijk! Ik wilde graag dat de zonnebloem uit ons boeket ook terug kwam in de fles en dat is Daniëlle onwijs goed gelukt! Nu kan ik heerlijk lang nagenieten van ons boeket! 

Misbruik rapporteren
griseldasmit
Door G
5
Ik heb gebruik gemaakt van deze diensten voor mijn bruiloft

We zochten het perfecte cadeau voor onze vriendin die ging trouwen. Zo kwamen wij bij Field of Hope uit, precies wat we zochten. Vanaf het begin was het contact met Danielle en Hariatie erg prettig.

Ze voelde ons erg goed aan in onze wensen. Ze gaven ons goede tips waarop te letten met het geven van bloemen aan de bruid zodat deze het beste gedroogd konden worden door hun. Het eindresultaat was nog mooier dan wij ons konden wensen en onze vriendin ‘de bruid’ was omzettend blij met ons cadeau voor haar.

A present for ever given with many love:

‘ Why tell me Why’ 

Misbruik rapporteren
jostaverheijen
Door Josta
5
Ik heb gebruik gemaakt van deze diensten voor mijn bruiloft

Via instagram kwam ik uit bin Field of Hope. Mijn schoonzus gingen trouwen en ik wilde graag het perfecte cadeau geven met een persoonlijke herinnering. Na contact gezocht te hebben en de wensen doorgesproken te hebben kwam er al een klein voorproefje om tijdens de bruiloft te geven, dat smachten naar meer! In de tijd na de bruiloft heb ik veelvuldig mailcontact met Danielle gehad om alles naar wens te verlopen. Toen het eibdresultaat klaar was en ik nog opmerkingen had, werd hier meteen iets mee gedaan zonder extra kosten in rekening te brengen. 2 maanden na de bruiloft was het cadeau af en nog mooier als dat wij hadden kunnen wensen. De service en betrokkenheid vind je tegenwoordig niet meer bij veel bedrijven. Kortom, heel cliché, een echt aanrader!

Misbruik rapporteren
Dank je wel Josta, voor je fijne woorden! Heb met plezier aan jouw opdracht gewerkt.

Adres

Stad: 1092 EN

Contact

Antwoord meestal binnen 2 uur
U heeft al contact opgenomen met deze leverancier
Ga naar het gesprek Contact
Ga naar het gesprek Contact