Home Feest- en Trouwlocaties Feest- en Trouwlocaties Bayern Feest- en Trouwlocaties Erding

Schloss Aufhausen

Ga naar het gesprek Informatie aanvragen
Home Feest- en Trouwlocaties Feest- en Trouwlocaties Bayern Feest- en Trouwlocaties Erding

Schloss Aufhausen

Ga naar het gesprek Informatie aanvragen
  • Capaciteit (zittend): 30-300
  • Capaciteit (staand): 30-600
vertalen

Veel romantiek en een prachtig kasteelpark aan de rand van München

Het barokke kasteel van Aufhausen (bij Erding) is schilderachtig gelegen op een heuvel in het park, omringd door zijn boerderijgebouwen, die vol leven zijn: stallen, studio's, werkplaatsen, kantoren, appartementen en een speeltuin voor de kinderen van de vele jonge gezinnen die hier wonen. Onder de kasteelbewoners bevinden zich ook pauwen, kippen, ganzen en paarden.

Met 'eigen' S-Bahnstation 'Aufhausen' (S2 richting Erding) en directe verbinding met de kruispuntvrije Flughafenentangente East (FTO) München Airport kan worden bereikt in ongeveer 15 minuten en de stad München in 30-40 minuten.  

De combinatie van een idyllische omgeving en gemakkelijke bereikbaarheid vormen de grote charme van deze locatie.  

geschiedenis

Schloss Aufhausen werd voor het eerst genoemd in documenten in 788. In die tijd was het eigendom van het klooster Mondsee. Sinds die tijd hebben hier veel beroemde Beierse families gewoond: de graven Preysing, de graven Armannsperg, de graven Fugger, evenals de families v. Eisenreich, v. Auer en in 1596 de burgemeester van München, Christoph v. Schrenk-Notzing.  

Gebouwd rond 1720 Freiherr v. Egloff het huidige kasteel in barokke stijl en bouwt de kasteelkapel, die was gewijd aan St. Magdalena.

De feestzalen

... de Kapellensaal

Het eerbiedwaardige balkenplafond, de vloerdelen en de meubels met geselecteerd antiek geven de kapelhal uit de 16e eeuw een gezellige sfeer. Een perfecte setting voor elk evenement: voor uw droomhuwelijk aan feesttafels en voor uw bedrijfsjubileum, verjaardag of doop. U kunt de zaal ook gebruiken voor seminars en conferenties.  

... en de ridderzaal

De vijf meter hoge ridderzaal is de belangrijkste hal van het kasteel. Met zijn prachtige voorouderbeelden en de kamerhoge, glazen poort naar het terras met uitzicht op het kasteelpark, biedt het de elegante setting voor elk soort evenement.  

De Ridderzaal is verbonden met de kapelzaal, zodat dansen en eten indien nodig kunnen worden gescheiden.  

De kasteelkapel

De kapel werd in 1720 ingewijd door prins-bisschop Johann Franz von Freising en in de afgelopen decennia liefdevol gerestaureerd door de huidige eigenaar. Uitgerust met waardevolle meubelen uit die tijd, evenals een barokorgel, is het de ideale plaats voor reflectie en is het geschikt voor protestantse en katholieke bruiloften, maar ook voor doopfeesten.

De Amalfi-kamer

Het Amalfisaal, vernoemd naar de muurschildering aan de zuid-Italiaanse kust, is ideaal voor recepties, voor een retraite aan de bar, als ruimte voor het buffet of als ruimte voor speciale activiteiten zoals fotograferen en dergelijke. gebruikt.  

De bowlingbaan

Een insider tip voor de gezellige avond met vrienden is de historische bowlingbaan uit 1897, die nog in de originele staat is en nog steeds volledig functioneel is alleen het plezier. Aan de houten tafels of op het met luifel overdekte terras is er ruimte voor een stevige snack voor kleinere evenementen tot 30 personen. Een houtkachel en subtiele plafondverwarmers maken bruikbaarheid mogelijk, zelfs op koudere dagen en avonden.  

Het kasteelpark

In het prachtige kasteelpark kunnen onvergetelijke feesten worden gevierd. Bij mooi weer kunt u genieten van een buffet, een menu of een vliegbuffet onder de beschutting van de bomen. Op verzoek kan een selectiekader worden opgezet.  

Het hoogtepunt in het park is ongetwijfeld de legendarische, eeuwenoude, machtige bloedbeuk, vaak 'bruiloftbeuk' genoemd. Hier hebben de afgelopen jaren honderden mensen die willen trouwen hun huwelijksbelofte gedaan. In gratis bruiloften als bij kerkelijke ceremonies, zowel voor mannen en vrouwen als voor paren van hetzelfde geslacht. De sfeer onder de boom is uniek: de laatste stappen van het paar tegenover het Rosenrondell voor het kasteel naar het boek behoren tot de momenten die niemand vergeet.  

De bruidssuite

Een belangrijk onderdeel van een succesvolle bruiloft is in ieder geval de romantische huwelijksnacht. Speciaal hiervoor is in het historische kasteel een indrukwekkende bruidssuite voor de bruidsparen beschikbaar. De direct aangrenzende (onafhankelijk van het kasteel), Hotel am Schlossberg 'is beschikbaar voor de accommodatie van bruiloftsgasten. Er zijn geen lange wegen, dus het kan zorgeloos worden gevierd.

Creatieve vrijheid in het kasteel

Voor iedereen die van plan is een heel speciaal feest te vieren, de gastheren, baron en baronesse Hammerstein, openlijk. Of het nu witte duiven, ballonnen of barok vuurwerk zijn - individuele wensen en verrassingen kunnen probleemloos worden geïmplementeerd. De balzalen zijn ideaal voor maximaal 130 gasten. Zoals eerder vermeld, kan er ook een feesttent worden opgezet in het kasteelpark voor grotere huwelijksfeesten.

nieuw:  

Vanaf 2019 kunt u feesten in een van de historische schuren met maximaal 300 gasten. De conversies zijn momenteel in volle gang.  

FAQ´s

Gastcapaciteit
Banquet -modus (zittend)
Maximum aantal gasten in banketvorm (zittend):
30-300
Cocktailmodus (staand)
Maximum aantal gasten in cocktail mode (staand):
30-600
Is het meubilair opgenomen in de huurprijs van de locatie?
Exclusief meubilair om ruimte mee te huren
Bij welk type bruiloft past de trouwlocatie het beste?
In de natuur
Wat voor faciliteiten heeft de trouwlocatie?
Buitenplaats, Terras, Tent of Overkapping, Prieel, Dansvloer, Parkeren, Cultureel Belang, Accomodatie voor gasten, Kinder speelplaats, Uitzicht op natuur, Toegang Mindervaliden
Markeer dit vakje als het mogelijk is om buiten te trouwen.
Buiten Trouwen, Receptie en/of feest in de open lucht
Wat voor soort huwelijksceremonies behoren tot de mogelijkheden?
Locatie Religieuze Plechtigheid
Heeft u de beschikbaarheid van accommodatie op de dag van het evenement?
Accommodatie voor gasten
Hoeveel kamers zijn er beschikbaar voor gasten die blijven overnachten?
Heeft u eigen catering beschikbaar?
Externe Catering
Is de trouwlocatie voor exclusief gebruik van het bruidspaar, of worden er meer dan één evenementen op dezelfde tijd toegestaan?
Exclusief gebruik
Wat is de prijsklasse van uw diensten?
Midden
Tot hoe laat mag het feest maximaal duren?
Geen beperkingen, ik werk samen met alle leveranciers
Wat zijn de betalingsvoorwaarden? Moet het bruidspaar bijvoorbeeld van tevoren betalen en welke betalingsopties zijn mogelijk?
Mit Anzahlung von 1000,00€ wird der gebuchte Termin verbindlich. Rest: 14 Tage vor der geplanten Hochzeit

Meningen over Schloss Aufhausen

4.9
10 reviews
10 reviews
Professionaliteit
(10)
Prijs/kwaliteit
(10)
Aanrader?
(10)
sandracwechsler
Door Sandra
5
Ik heb gebruik gemaakt van deze diensten voor mijn bruiloft
vertalen

Mijn broer trouwde in Schloss Aufhausen en we waren verrukt: een geweldige sfeer, zeer vriendelijke en beleefde service, veel aangeboden voor kleine gasten (trampoline, speelterrein etc.). Iedereen was helemaal tevreden! Voor mij (waar ik in de industrie werk, maar Schloss Aufhausen wist toen nog niet) een perfecte trouwlocatie!

Misbruik rapporteren
graebnerjulia
Door Julia
5
Ik heb gebruik gemaakt van deze diensten voor mijn bruiloft
vertalen

Droomachtige trouwlocatie binnen en buiten! Geweldig groot park met trouwboom voor gratis bruiloften, mooie kamers binnen met terras, mooie bruidssuite. Kortom, een zeer stijlvolle ambiance en u bent onder elkaar.

Zeer sympathieke, professionele ondersteuning bij de planning / voorbereiding en ook op de huwelijksdag zelf door Giorgio, de beheerder van het kasteel. De aanbevolen dienstverleners uit de regio en de eigen wijnen waren uitstekend.

We waren meer dan tevreden en kunnen Schloss Aufhausen absoluut als trouwlocatie aanbevelen!

Misbruik rapporteren
hochzeit62
Door Sonja und Florian
5
Ik heb gebruik gemaakt van deze diensten voor mijn bruiloft
vertalen

Het kasteel Aufhausen is een trouwlocatie, die bij goed weer niets te wensen overlaat.

We vierden onze bruiloft in de kasteelkapel met ongeveer 55 gasten. We waren in staat om te genieten van koffie en cake onder de prachtige oude beuken boom in de schaduw van prachtige zon en warme temperaturen. De wijnbar incl. Bridal kaping in de historische bowlingbaan met terras in de buitenruimte was een ander hoogtepunt. Het diner gevolgd door een feest in het Ritter- en Kapellensaal en de bar in de buitenlucht hebben bijgedragen aan een prachtig einde van onze bruiloft.

Alle dienstverleners aanbevolen door Giorgio (Cartering "Food Creation", bloemist "Elisabeth Strohmair Kreationen" & drankleverancier "Wieser-Bräu") hebben een zeer lovenswaardige indruk gemaakt. Op dezelfde manier heeft iedereen absoluut bijgedragen aan onze droomhuwelijk met hun professionaliteit en grote steun.

De wijnaanbeveling aan de zijkant van het kasteel "Weingut Rueff-Röchling Langen-Schenk GbR" rondde een droomhuwelijk af, zowel in de wijnbar als tijdens het diner.

Het was en blijft een onvergetelijke ervaring om te trouwen in het kasteel Aufhausen!

Sonja en Florian

Misbruik rapporteren
Bekijk meer

Adres

Stad: 85435

Contact

Antwoord meestal binnen 2 uur
U heeft al contact opgenomen met deze leverancier
Ga naar het gesprek Contact
Ga naar het gesprek Contact