7

Omschrijving van het bedrijf

Wat doet de Song-Smederij?

Ben je op zoek naar een manier om je huwelijksdag extra bijzonder te maken? Dan kan je de hulp inschakelen van de Song-Smederij! De Song-Smederij schrijft namelijk de mooiste persoonlijke liedjes voor bruidsparen en andere mensen die iets bijzonders verdienen. Zowel de tekst als de muziek wordt helemaal op maat voor jullie gemaakt. Elk lied is dus helemaal uniek! Het persoonlijke huwelijkslied wordt live voor jullie gezongen en gespeeld op de huwelijksdag, bijvoorbeeld tijdens de ceremonie. Daarnaast wordt er een professionele opname van het lied gemaakt. Op die manier heb je een prachtige herinnering aan je bruiloft, die je elke keer opnieuw kan beluisteren.

Hoe werkt het?

Marjon, de zangeres en songwriter van de Song-Smederij, komt zelf bij jullie langs. In een persoonlijk gesprek gaat ze jullie allerlei vragen stellen: hoe jullie elkaar hebben ontmoet, op welk moment de vonk oversloeg, wat jullie toekomstdromen zijn, enzovoorts. Ook gaat ze met jullie bekijken welke muziekstijlen jullie aanspreken, welke instrumenten er gebruikt moeten worden, of het een Nederlands of Engels liedje moet worden, en voor wie het liedje bedoeld is: misschien wil je je ouders op een hele bijzondere manier bedanken, of wil je een mooie levensloop voor jezelf. Uiteindelijk maakt de Song-Smederij hiervan een liedje dat écht bij jullie past. Wil je voorbeelden van liedjes horen of reacties van bruidsparen lezen, kijk dan even op de website.

Live muziek

De Song-Smederij komt natuurlijk niet voor maar één liedje langs. Er is een heel repertoire met fijne bekende liedjes waar je uit kunt kiezen. Op die manier kan de hele ceremonie, de receptie of het diner muzikaal aangekleed worden. Waar je gaat trouwen, maakt niet uit: de Song-Smederij reist het hele land door. Verder zorgt de Song-Smederij voor alle benodigde apparatuur en instrumenten, dus je hoeft zelf alleen maar te genieten.

Details

 • Midden
 • Wat is de prijsklasse van uw diensten?

  Midden
 • Wat zijn de betalingsvoorwaarden? Moet het bruidspaar bijvoorbeeld van tevoren betalen en welke betalingsopties zijn mogelijk?

  Overboeking via bank
 • Welke diensten biedt u aan?

  Ceremonie muziek, Receptie muziek
 • Wat voor muziekstijlen kunt verzorgen tijdens de bruiloft?

  Chill out, Pop
 • Wat is het type muziek dat u aanbiedt?

  Duet, Trio, Kwartet, Koor, Solist
 • Berekent u de kosten per uur of per evenement?

  Per evenement
 • Rekent u reiskosten?

  Eventuele reiskosten
 • Wat zijn uw tarieven?

  250 tot 875 euro
 • Vertel ons een leuke anekdote over uw bedrijf om bruidsparen een idee te geven wat zij kunnen verwachten.

  Wist je dat de Song-Smederij niet alleen liedjes voor bruidsparen schrijft, maar ook voor uitvaarten, bedrijven, collega-zangers, en zelfs voor musicals? Af en toe geeft de Song-Smederij voorstellingen en concerten waarin al deze compleet verschillende liedjes voorbij komen. Nog een leuk weetje: soms zijn de bruidsparen waarvoor de Song-Smederij schrijft, erg heel muzikaal. De Song-Smederij heeft dus al meerdere liedjes geschreven die als verrassing zijn gezongen door de bruid of door een familielid!
 • In welk jaar is het bedrijf opgericht?

  2012

Markeer welke interacties u gehad heeft met deze leverancier
en win tot 3.000 € voor uw bruiloft!

 • x2
 • x10
 • x5

Reviews (11)

Heeft u het gebruikt? Geef een beoordeling

5.0 11 reviews
Ik heb gebruik gemaakt van deze diensten voor mijn bruiloft

Beste Marjon,

Ja, we richten dit bericht gelijk maar aan jou persoonlijk en iedereen mag het weten! Want als iemand liefdevolle persoonlijke liedjes kan schrijven ben jij het wel! 
Wij hebben jou ontmoet, niet op een bruidsbeurs, niet op een huwelijk van bekenden, maar meer als een warm persoon in het muzikale leven.
Wij, Jantien en Niels, zijn al heel wat jaren gelukkig getrouwd en nog veel meer jaren samen. We vonden dat we dat moesten vieren en hebben een feest gegeven waarbij we je hebben gevraagd een lied voor ons en onze gasten ten gehore te brengen.

We zijn, los van elkaar, serieus met je vragenlijst aan de slag gegaan en het mooie is dat jouw vragen ons deden stilstaan bij ons als koppel. Even weg van de vanzelfsprekendheid van alle dag! Dit vonden wij alleen al een bijzondere gewaarwording. Wij beiden werden op een positieve manier gedwongen om bewust na te denken over ons verleden en waarom het zo is dat we nu nog steeds zoveel van elkaar houden.
Als we iets kunnen zeggen over de prachtige tekst die je hebt geschreven is het juist dát wat daarin zo duidelijk tot uiting is gekomen!
Je hebt het lied samen met Jeffrey, die het prachtige pianospel voor zijn rekening nam, op een zó passende manier gebracht, dat wij het niet droog konden houden. Wat later bleek gold dat ook voor veel van onze gasten. Het was zo mooi, recht in ons hart! En het kan niet anders: recht vanuit jouw hart. Wat ben jij een mooi en liefdevol mens!
De muziek van Jeffrey op piano, jij met je prachtige stem. Jullie hebben ons geraakt en mensen die ons goed kennen ook. Er is met veel lof over jullie nagepraat!

Nogmaals, wij zijn jullie zeer dankbaar voor het bijzondere moment op ons feest, wat wij als hét hoogtepunt hebben ervaren.

Jantien en Niels

Misbruik rapporteren
Ik heb gebruik gemaakt van deze diensten voor mijn bruiloft

Wij kwamen terug van de Love & Marriage beurs en hadden een kaartje meegenomen van de SongSmederij. Gelijk waren wij getriggerd door dit concept omdat dit ons helemaal niet zo bekend klonk. Eenmaal een kijkje genomen op de site waren wij het er gelijk wel over eens, dit wilde wij ook op onze bruiloft! Toen wij het nummer voor het eerst hoorde waren wij echt verrast, het was nog mooier dan dat wij ons nummer hadden voorgesteld! Ook tijdens de ceremonie waarbij Marjon het nummer live kwam zingen, waren er toch echt een aantal mensen die het niet droog konden houden. Als je op deze manier een levenslied kan overbrengen ben je een echte artiest! Wat hebben wij en de mensen om ons heen van je optreden genoten, hier wordt nog lang over nagepraat! En wij, wij zullen jouw geschreven nummer nog vaak samen beluisteren! Onwijs bedankt voor jouw input in ons huwelijk.

Misbruik rapporteren
Ik heb gebruik gemaakt van deze diensten voor mijn bruiloft

We hebben je ontmoet bij bruidsbeurs BruiloftEnzo waar je ons enkele liedjes liet horen. We waren direct geroerd door je prachtige stem en tekstkeuze. Na thuis even rustig nagedacht te hebben, besloten we een gesprek met je aan te gaan. Dat gesprek voelde als een warm bad. Wat ben je een fijn mens!! Na onze wensen besproken te hebben, heb je uiteindelijk een prachtig lied voor ons geschreven. Op onze huwelijksdag, tijdens de kerkdienst, heb je dit lied live voor ons gezongen. Wat was het prachtig! Het liedje is zo ‘ons’. Het heeft enorm veel persoonlijkheid toegevoegd aan onze huwelijkdag (en trouwclip!). Je hebt uit het gesprek perfect samengevat wat voor ons belangrijk is en wie we zijn. Niet alleen heb je live ons lied gezongen, je vond het ook geen probleem om nog een paar andere liedjes te zingen tijdens de kerkdienst. Ook dit deed je prachtig. Het maakte onze dienst bijzonder, persoonlijk en prachtig!

Misbruik rapporteren
Ik heb gebruik gemaakt van deze diensten voor mijn bruiloft

Woorden schieten nog steeds tekort als het gaat om het geven van een omschrijving van de toevoeging van jou en de pianist aan ons huwelijk. Het is geweldig en bewonderenswaardig hoe je vanuit een gesprek de input zo kan verwoorden tot één groot kloppend geheel binnen een lied.

 Toen we de tekst van je kregen raakten we er niet meer over uitgepraat. Bij de eerste keer luisteren van het lied waren we allebei nog meer onder de indruk, maar zelfs dat heb je kunnen overtreffen op de dag zelf. Wat waren jullie fantastisch en brachten jullie het prachtig. Onze daggasten spreken eveneens niets anders dan lof over jullie. Bedankt voor de waanzinnige, persoonlijke, grote en met name bijzondere toevoeging in alle voorpret voor ons huwelijk en op de grote dag zelf!

Misbruik rapporteren
Door ineke
Ik heb gebruik gemaakt van deze diensten voor mijn bruiloft

Ik heb Marjon ontmoet op de bruidsbeurs te Hardenberg en het idee om een persoonlijk liedje te laten maken leek me meteen ontzettend leuk. Zonder dat mijn man er wat van wist heb ik met Marjon afgesproken en heeft zij voor ons een lied gemaakt. Het lied is echt geworden zoals wij zijn, grappig, sarcastisch en soms een tikkeltje te. Voor de bruiloft waren het spannende weken met stiekem oefenen en opnemen in de studio. Ik heb zowel de pianopartij als de zang zelf gedaan, iets wat ik heel graag wilde en wat uiteindelijk heel erg mooi is geworden. Op het feest zelf was mijn man totaal overrompeld en kreeg ik precies de reactie die ik had gehoopt. Hij wist eerst niets uit te brengen, maar zei later dat hij het een geweldig nummer vond. De gasten hebben ook erg moeten lachen om de tekst en vonden het allemaal precies bij ons passen. Later op de avond werd er zelfs gevraagd of ik het nog een keer kon zingen, want ze vonden het zo’n leuk lied. Al met al, ontzettend leuke ervaring en geweldig werk van Marjon en haar partner om alles in elkaar te zetten. Dit zou ik zo weer willen doen!”

Misbruik rapporteren

Lees meer over dit bedrijf in ons online magazine

De muzikale Real Wedding van Marjon en Jeffrey!
De muzikale Real Wedding van Marjon en Jeffrey!

Adres van Song-Smederij in Overijssel:

Oude Postweg 75 7557 DB Hengelo
 • #Midden
 • #Ceremonie muziek
 • #Receptie muziek
 • #Chill out
 • #Pop
 • #Duet
 • #Trio
 • #Kwartet
 • #Koor
 • #Solist