Hoe vier je een tweedaagse bruiloft? Wij leggen het uit in 5 stappen!

Hoe vier je een tweedaagse bruiloft? Wij leggen het uit in 5 stappen!

Een tweedaagse bruiloft is dubbel zoveel feest, maar ook dubbel zoveel geregel. Houd deze 5 stappen in gedachte en je bent er zo!

  • Organiseren bruiloft
  • Adviseren

Een bruiloft van twee dagen? Dat betekent dubbel zoveel feest! Veel paren kiezen ervoor, omdat ze op deze manier langer kunnen genieten van de vele voorbereiding die jullie aan de bruiloft hebben besteedt. Dubbel zoveel feest betekent helaas ook dubbel zoveel plannen, maar met behulp van deze 5 simpele stappen en tips van Nikki de Lang Wedding & Events  komt het allemaal goed!

1. Geniet van een nieuw concept

De organisatie van een tweedaagse bruiloft is natuurlijk een stuk ingewikkelder, maar zeker niet te gek voor woorden. Het belangrijkste is om een nieuw concept te ontwikkelen. Het meest gebruikelijke is om op één dag een intieme viering te doen, met minder gasten in een informelere setting. Nikki de Lang Wedding & EventsHier kun je een beetje relaxen en een rustig feest vieren met jullie meest dierbaren. De andere dag is gereserveerd voor het grote feest waar jullie ook wat meer mensen uit kunnen nodigen om jullie liefde te vieren. De keuze van wat jullie eerst gaan doen ligt geheel bij jullie. Doen jullie liever eerst rustig aan met vrienden en familie voor het grote feest de volgende dag of brakken jullie liever met zijn allen uit op de dag na het grote feest? 

Nikki de Lang Wedding & Events tipt om op zoek te gaan naar een locatie waar jullie met al jullie vrienden en familie kunnen overnachten, feesten en relaxen. Het is handig om te weten of je gasten zullen blijven overnachten, en of je hier iets voor moet organiseren of niet.

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

”Begin bijvoorbeeld met een openingsdiner of barbeque en maak er geen te lange avond van zodat iedereen de volgende dag fris en fruitig op jullie huwelijksdag aanwezig is. Na het huwelijk kun je verder gaan met de borrel en kan na het diner het feest losbarsten! Na het feest kunnen de gasten blijven overnachten en het weekend de volgende ochtend afsluiten met een gezamenlijk ontbijt. Daar kan nog lekker nagepraat worden over het fantastische weekend die jullie hebben gehad!” – Nikki de Lang Wedding & Events

opslaanNikki de Lang Wedding. Foto: Danny fotografie
Nikki de Lang Wedding. Foto: Danny fotografie

2. Zoek passende ruimte(s) uit 

Het meest ideale is om beide dagen dezelfde ruimtes te gebruiken, denk hierbij bijvoorbeeld aan een hotel of een boerderij. Dit is niet altijd de beste keuze, aangezien sommige koppels liever andere omgevingen hebben, maar op organisatorisch (en economisch…) niveau is dit wel de slimste keuze. Als jullie ervoor kiezen dezelfde ruimte te gebruiken moet je ervoor zorgen dat deze voorzien is van alle gemakken en diensten om jullie lange verblijf helemaal top te laten verlopen. Denk aan slaapplekken, maar ook een tuin en eventueel zwembad of spa. Op deze manier kan je de informele dag die je met familie en vrienden doorbrengt rustig doorbrengen aan het zwembad of met spelletjes en drankjes. Het leukste is om met zijn allen in hetzelfde gebouw te slapen om zo in een hechte sfeer met zijn allen te kunnen genieten. Bruidsparen die een aardig zakcentje te besteden hebben kunnen ervoor kiezen om de bruiloft aan de kust te vieren en op de ‘rust’dag met vrienden en familie de boot op te gaan. Hoe lekker is om uit te waaien met goed gezelschap, je nieuwe hubbie en een drankje in je hand op een boot? 

Als jullie een tweedaagse bruiloft willen vieren in twee verschillende stijlen is het waarschijnlijk wel leuker om voor twee verschillende locaties te kiezen. Zo kan je de locaties uitzoeken op stijl en thema. 

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

3. Stel een gevarieerde catering op 

Het is vrij normaal om eten met authentieke smaken te hebben op de bruiloft. Aangezien jullie dit voor twee dagen moeten regelen vereist dit best wat denkwerk. Op de informele dag mag het eten ook best wat informeler zijn. Althans wat betreft voorbereiding, presentatie en consumptie. Kies bijvoorbeeld voor wat voedselstations met sushi, gegrild vlees of zelfs fast food. Zet wat lange tafels of sta-tafels neer en geniet zo met zijn allen. In de lente- en zomermaanden kunnen jullie er zelfs voor kiezen om lekker de barbecue aan te steken! Let er wel op dat je dan niet met je trouwjurk in de rook gaat zitten. Je wilt geen uur in de wind stinken de volgende dag…

Wat betreft de officiële dag (of dit er nou één of twee zijn) kunnen jullie meer rekenen op de catering die je ziet bij een normale bruiloft. Denk aan wat lichtere maaltijden en misschien drie gangen.

opslaanFoto: Nicole Leever Photography
Foto: Nicole Leever Photography

4. Maak het af met contrasterende decoratie 

Een van de voordelen van een tweedaagse bruiloft is dat je een leuke combinatie kan maken van stijlen en contrasten. De informele dag verdient een iets minder sierlijke, casual, moderne en niet al te uitgesproken decoratie. Het is leuk om dit zo te houden, aangezien jullie dan op de officiële dag helemaal uit kunnen pakken en iedereen kunnen verrassen! Denk aan de kleinste details en prachtige bloemen. Ook hier geldt weer dat jullie moeten kiezen voor verschillende decoratiestukken en bloemen als jullie de tweedaagse bruiloft in verschillende stijlen of thema’s vieren.

opslaanFoto: greenweddingshoes
Foto: greenweddingshoes

5. En de trouwjurk? 

Als je kiest voor een tweedaagse bruiloft betekent dit echt niet per se dat je ook twee trouwjurken moet hebben, maar het is wel gebruikelijk om op de rustige dag een meer informele outfit te dragen en op de andere dag uit te pakken met de jurk van je dromen. Maar meid, het is volkomen begrijpelijk als jij deze jurk twee dagen achter elkaar wilt dragen en daarom houdt niemand je tegen! Je zou er eventueel voor kunnen kiezen om een andere outfit te dragen wanneer je aan het feesten bent, aangezien er dan meer kans is op vlekken… Het enige belangrijke is dat je de trouwjurk natuurlijk wel draagt tijdens het moment van de ceremonie!

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Nikki de Lang Wedding & EventsDe belangrijkste tip: Neem de tijd! Plan genoeg tijd in waarin jullie even een momentje hebben om je terug te trekken, zo sta je stil bij het moment en kunnen jullie optimaal genieten!

Wij zijn heel benieuwd of jullie om zijn en gaan voor een tweedaagse bruiloft! En kiezen jullie er dan voor om deze in Nederland te vieren of hebben jullie altijd al een destination wedding gewild? Er zitten zeker wat voordelen aan trouwen in het buitenland en die hebben wij hier op een rijtje gezet. Lees hier hoe jullie zorgen voor een intieme bruiloft.

Voor meer inspiratie en de laatste trouwtrends volg je ons op Pinterest, Instagram en Facebook

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!