Meerdaagse bruiloft: wij geven de beste tips voor een weekend bruiloft!

Hoe veel dagen duurt jouw bruiloft? Waarom kiezen voor een bruiloft van één dag als je ook een heel bruiloft weekend kan vieren! Wij geven je de beste tips voor het organiseren van jouw meerdaagse bruiloft.

Meerdaagse bruiloft: wij geven de beste tips voor een weekend bruiloft!
  • Organiseren bruiloft
  • Sponsored

Een echt bruiloft weekend in plaats van een trouwdag? Waarom niet! Jullie bruiloft op twee of meerdere dagen vieren is een super goed idee en hoeft niet persé te betekenen dat jullie gaan trouwen in het buitenland. Een lange bruiloft betekent dubbel zoveel feest in binnen- óf buitenland! Lijkt het vieren van een bruiloft van meerdere dagen jullie interessant? Lees dan snel verder! Wij vertellen je graag waarom het vieren van een meerdaagse bruiloft een goed idee is en wat voor zaken jij rekening mee moet houden! 

Redenen om te kiezen voor een meerdaagse bruiloft

Veel bruidsparen kiezen voor een bruiloft van meerdere dagen, omdat ze op deze manier langer kunnen genieten van deze speciale dag. Sina, van Exceptional Weddings, beaamd dit: ¨Je leeft zó lang naar deze bijzondere dag toe en wanneer die dan eindelijk daar is, zul je merken dat de tijd razendsnel gaat! Als jullie kiezen voor een meerdaagse bruiloft, kun je er simpelweg langer van genieten!¨

Wat veel bruidsparen merken is dat de sfeer onder de gasten een stuk beter is tijdens een meerdaagse bruiloft, zo vertelt Sina. Tijdens jullie bruiloft zullen zij meer tijd hebben om elkaar te leren kennen, in een hele intieme sfeer.  ¨Het is niet zelden dat er hechte vriendschappen ontstaan tijdens een meerdaagse bruiloft!¨

Tip: houd bij het kiezen van een datum voor jullie meerdaagse bruiloft rekening met het leven van jullie gasten. Zij zullen misschien wel meerdere dagen vrij moeten vragen en wellicht is dat niet altijd mogelijk. Daarom kiezen veel mensen voor een weekend bruiloft, óf voor een lange bruiloft in een vakantieperiode!

Kiezen jullie voor een meerdaagse bruiloft? Dan bevelen wij wel om de hulp in te schakelen van een weddingplanner! Twijfel jij daar nog over of ben je benieuwd naar wat een weddingplanner precies voor jullie kan betekenen? Lees dan snel verder!

opslaanExceptional Weddings & Events. Foto: Nathalie Arnoczky Photography
Exceptional Weddings & Events. Foto: Nathalie Arnoczky Photography

Hoe verloopt een meerdaagse bruiloft?

Het is logisch dat je je afvraagt: wat gaan jullie in al deze dagen doen? Het leuke aan het hebben van meerdere dagen is dat je heel veel tijd hebt om helemaal in te vullen zoals jullie zelf willen! Misschien heb je wel heel veel ideeën, maar wil je dit niet allemaal in één dag proppen. Wij vroegen Sina, van Exceptional Weddings & Events, naar een voorbeeld indeling van een meerdaagse bruiloft. Zij heeft al veel ervaring heeft met het organiseren van meerdaagse bruiloften en het begeleiden van bruidsparen tijdens de planning van zo´n bruiloft en kan jou dus als geen ander adviseren!

– Dag één 

Op dag één komen vaak de gasten, familie en jullie als bruidspaar aan op locatie. Het is gebruikelijk dat dat de gehele wedding party op dezelfde locatie verblijft tijdens de duur van de bruiloft en het is dus gebruikelijk om iedereen de tijd te gunnen om even te kunnen settelen. Daarna kan de pret beginnen! Kies bijvoorbeeld voor het organiseren van een ontmoetingsdiner! Klinkt stoffig? Dat is het absoluut niet! Het is een fijn moment waarbij jullie iedereen kunnen verwelkomen en kunnen bedanken voor hun aanwezigheid. Je zult ook merken dat de gasten het fijn vinden om aan elkaar te kunnen wennen en hierdoor zal de sfeer de volgende dag losser zijn. 

opslaan
Foto: Nicole Leever Photography

– Dag twee 

Op de tweede dag wordt iedereen ‘s ochtends wakker met een lach op hun gezicht omdat dé grote dag is aangebroken. Zorg ervoor dat de locatie, waar zowel jullie als de gasten verblijven, een lekker (en stevig) ontbijt voor jullie regelt, want vandaag is het tijd voor de trouwceremonie én het feest! Het is voor de gasten vaak een fijn idee om te weten dat zij in de avond niet weer naar huis hoeven te rijden en dus optimaal kunnen genieten! In veel gevallen wordt er op een meerdaagse bruiloft ook een nanny voor de kinderen ingehuurd, zodat alle volwassenen tot het einde door kunnen feesten.

– Dag drie

Na een heerlijk avondje te hebben gehad, is het niet vreemd dat jouw gasten met een kleine kater wakker worden… Want ja, het feestje was gezellig en jullie liefde is goed gevierd! Wat was het een top avond! Het is gebruikelijk om op de derde dag samen met alle gasten een gezamenlijke brunch of ontbijt te hebben. en heerlijke manier voor iedereen om zijn vitamientjes weer op peil te krijgen en met zijn allen terug te kijken op een paar prachtige dagen. Sina, van Exceptional Weddings & Events, beveelt aan om na het ontbijt een leuk ¨eind uitstapje¨ te regelen voor het gehele gezelschap. Denk daarbij bijvoorbeeld aan een boottocht, een leuke citytour of gezamenlijke fietstocht met aansluitend koffie en gebak.

Optimaal kunnen genieten van jullie bruiloft én de organisatie? Neem dan contact op met het team van Exceptional Weddings & Events! Zij kunnen voor jullie de organisatie, styling en zelfs de ceremoniële spreker verzorgen, hoe lang jullie bruiloft nu is! Sina en haar team staat klaar voor jullie bruiloft in Nederland en het buitenland: alles is mogelijk en niets is te gek!

opslaanExceptional Weddings & EventsFoto: Nathalie Arnoczky PhotographyInformeer vrijblijvend naar de mogelijkheden bij Exceptional Weddings & Events
Exceptional Weddings & Events. Foto: Nathalie Arnoczky Photography

De locatie voor een meerdaagse bruiloft

Organisatorisch en financieel is het vaak de beste keuze om jullie bruiloft te vieren op één locatie. De belangrijke eis voor een trouwlocatie voor jullie meerdaagse bruiloft is dat deze is voorzien van alle gemakken en diensten om jullie lange verblijf helemaal top te laten verlopen. Locaties die zich vaak goed lenen voor meerdaagse bruiloften zijn een hotel, of bijvoorbeeld een afgehuurde villa/boerderij voor jullie gezelschap. Zorg ervoor dat de locatie genoeg slaapplekken heeft voor jullie en jullie gasten, dat er ruimte is voor de door jullie georganiseerde activiteiten en dat de gasten ook de ruimte hebben om zichzelf te vermaken. 

Wanneer draag ik mijn trouwjurk? 

Dit is iets dat vele bruidsparen zich afvragen wanneer zij kiezen voor een meerdaagse bruiloft. Als je kiest voor een tweedaagse bruiloft betekent dit echt niet per se dat je ook twee trouwjurken moet hebben! Veel bruiden kiezen er voor om op de dag van de ceremonie en het feest de trouwjurk te dragen, en om op de andere dagen te kiezen voor een meer informele outfit. Kies bijvoorbeeld voor een leuke zomerjurk – wit is optioneel!

Maar, als jij de trouwjurk wilt dragen op alle dagen, dan moet je dag zeker doen! Het is jouw dag en niemand houdt je tegen. Je zou er eventueel voor kunnen kiezen om een andere outfit te dragen wanneer je aan het feesten bent, aangezien er dan meer kans is op vlekken…

opslaanExceptional Weddings & Events. Foto: Gülten Hamidanoglu Fotografie
Exceptional Weddings & Events. Foto: Gülten Hamidanoglu Fotografie

Wij zijn heel benieuwd of jullie om zijn en gaan voor een tweedaagse bruiloft! En kiezen jullie er dan voor om deze in Nederland te vieren of hebben jullie altijd al een destination wedding gewild? Er zitten zeker wat voordelen aan trouwen in het buitenland en die hebben wij hier op een rijtje gezet. Lees hier hoe jullie zorgen voor een intieme bruiloft.

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!