Zuiderzeemuseum

Ga naar het gesprek Informatie aanvragen

Zuiderzeemuseum

Ga naar het gesprek Informatie aanvragen

Zuiderzeemuseum:  complete huwelijksdag op één plek

Trouwen in het Zuiderzeemuseum betekent een dag vol verrassende locatiewisselingen, zonder dat jullie hiervoor het terrein hoeven te verlaten. Geen verkeersstress, geen logistieke organisatie… het Zuiderzeemuseum biedt het perfecte concept voor een heerlijke, ontspannen huwelijksdag!

Ieder huwelijk is uniek en natuurlijk hebben ook jullie je eigen specifieke wensen. Ligt de nadruk op romantiek? Of wil je het juist vooral stijlvol? Krijgt jullie trouwdag een speciaal thema – een bepaalde kleur, bloem of muzieksoort – of hebben jullie specifieke cateringwensen… kom eens langs, wij denken graag met jullie mee. Bij ons is (bijna) alles mogelijk!

Trouwlocaties

Wieringer kapel

De Wieringer kapel is een romantische trouwlocatie in het hart van het buitenmuseum. Voor jullie huwelijksceremonie wordt de kapel aangekleed met een rode loper. De kaarsen in de kroonluchters en kandelaars branden en op tafel staat een prachtig boeket. Natuurlijk luiden we de kerkklokken wanneer jullie aankomen. Naast het burgerlijk huwelijk kan ook het kerkelijk huwelijk hier voltrokken worden. De kapel heeft plaats voor zestig gasten.

Peperhuis

Bij het binnenmuseum ligt het Peperhuis, gebouwd in 1625. Het Peperhuis bestaat uit twee zalen, die met elkaar verbonden zijn. De ene zaal grenst aan de Wierdijk en de andere biedt uitzicht op de Oosterhaven. De dikke muren en eeuwenoude balken maken het Peperhuis tot een sfeervolle locatie voor diners en feestavonden. Daarnaast is het ook een officiële trouwlocatie van de gemeente Enkhuizen. 

Fotoreportage

Het Zuiderzeemuseum biedt een uniek decor voor de huwelijksreportage. Pittoreske bruggetjes, leuke doorkijkjes, weelderige tuinen en historische gebouwen zorgen voor een sfeervolle achtergrond op jullie trouwfoto's.

Receptie

Voor de receptie zijn museumrestaurant Het Peperhuis of Het Amsterdamse huis uitstekende locaties. Terwijl jullie de felicitaties van familie, vrienden en kennissen in ontvangst nemen, zorgen onze gastvrouwen voor heerlijke hapjes en drankjes.

Huwelijksdiner

Tijdens het diner kunnen jullie even tot rust komen en genieten van heerlijke gerechten. Onze medewerkers maken de tafels mooi op. De indeling bepalen we in overleg met jullie. Hebben jullie specifieke dinerwensen? Laat het ons weten; voor jullie mooiste dag bereidt onze kok graag een speciaal menu.

Bruiloftsfeest

In het Amsterdamse huis kun je uitstekend terecht voor een spetterende feestavond. Deze grootste horecalocatie van het museum biedt een mooi uitzicht over het buitenmuseum. Zoeken jullie een iets intiemere locatie, dan biedt het Peperhuis twee sfeervolle zalen die eventueel ook beide kunnen worden gebruikt. Zo kan er gedanst worden in de achterzaal, terwijl andere gasten rustig bijpraten in de voorzaal. Bij mooi weer betrek je ook de gezellige binnenplaats bij je feest.

Meningen over Zuiderzeemuseum

0
0 reviews
0 reviews
Professionaliteit
Prijs/kwaliteit
Aanrader?

Adres

Stad: 1601 MB

Contact

Antwoord meestal binnen 2 uur
U heeft al contact opgenomen met deze leverancier
Ga naar het gesprek Contact
Ga naar het gesprek Contact