• Website

Zuiderzeemuseum:  complete huwelijksdag  op één plek

Het Zuiderzeemuseum in Enkhuizen biedt alles voor een complete huwelijksdag. De authentieke kapel in het hart van het buitenmuseum is een officiële trouwlocatie, waar ook het kerkelijk huwelijk voltrokken kan worden. Daarnaast is ook het historische Peperhuis een officiële trouwlocatie van de gemeente Enkhuizen. Aansluitend kunnen in één van de sfeervolle restaurants de receptie, het diner en de feestavond plaatsvinden. Van bruidstaart tot liefdesdiner… alles is mogelijk voor een onvergetelijke trouwdag op één locatie!

Trouwlocaties

Wieringer kapel

De Wieringer kapel is een romantische trouwlocatie in het hart van het buitenmuseum. Voor jullie huwelijksceremonie wordt de kapel aangekleed met een rode loper. De kaarsen in de kroonluchters en kandelaars branden en op tafel staat een prachtig boeket bloemen. Natuurlijk luiden we de kerkklokken wanneer jullie aankomen. Naast het burgerlijk huwelijk kan ook het kerkelijk huwelijk hier voltrokken worden. De kapel heeft plaats voor zestig gasten.

Peperhuis

Bij het binnenmuseum ligt het Peperhuis, gebouwd in 1625. Het Peperhuis bestaat uit twee zalen, die met elkaar verbonden zijn. De ene zaal grenst aan de Wierdijk en de andere biedt uitzicht op de Oosterhaven. De dikke muren en eeuwenoude balken maken het Peperhuis tot een sfeervolle locatie voor diners en feestavonden. Daarnaast is het ook een officiële trouwlocatie van de gemeente Enkhuizen. Voor de ceremonie bepalen we samen met jullie hoe we de zaal inrichten. We zorgen voor kaarsverlichting en een mooi boeket bloemen. Er is ruimte voor gezelschappen tot negentig personen.

Fotoreportage

Het Zuiderzeemuseum biedt een uniek decor voor de huwelijksreportage. Pittoreske bruggetjes, leuke doorkijkjes, weelderige tuinen en historische gebouwen zorgen voor een sfeervolle achtergrond op jullie trouwfoto's.

Bij een huwelijksvoltrekking in het museum is de fotoreportage onderdeel van jullie trouwdag. Als de trouwlocatie elders is, kan de fotoreportage in het museum plaatsvinden tussen 9.00 en 12.00 uur. De kosten bedragen € 16,00 per persoon.

Receptie

Voor de receptie zijn museumrestaurant Het Peperhuis of Het Amsterdamse huis uitstekende locaties. Terwijl jullie de felicitaties van familie, vrienden en kennissen in ontvangst nemen, zorgen onze gastvrouwen voor heerlijke hapjes en drankjes.

Huwelijksdiner

Tijdens het diner kunnen jullie even tot rust komen en genieten van heerlijke gerechten. Onze medewerkers maken de tafels mooi op. De indeling bepalen we in overleg met jullie. Hebben jullie specifieke dinerwensen? Laat het ons weten; voor jullie mooiste dag bereidt onze kok graag een speciaal menu.

Bruiloftsfeest

In het Amsterdamse huis kun je uitstekend terecht voor een spetterende feestavond. Deze grootste horecalocatie van het museum biedt een mooi uitzicht over het buitenmuseum. Zoeken jullie een iets intiemere locatie, dan biedt het Peperhuis twee sfeervolle zalen die eventueel ook beide kunnen worden gebruikt. Zo kan er gedanst worden in de achterzaal, terwijl andere gasten rustig bijpraten in de voorzaal. Bij mooi weer betrek je ook de gezellige binnenplaats bij je feest.

Markeer welke interacties u gehad heeft met deze leverancier
en win tot 3.000 € voor uw bruiloft!

  • x2
  • x10
  • x15

Reviews

0.0 0 reviews

FAQ´s

Adres

Stad: 1601 MB