X

De vijf mooiste trouwlocaties in Zeeland

Het stadhuis van Veere. Foto: (c) 2009 Walter Watzpatzkowski via Flickr.

Ben jij een Zeeuwse? Grote kans dat je ook in Zeeland trouwt. En gelijk heb je, want Zeeland kent een aantal schitterende trouwlocaties. Maar ook als je roots ergens anders liggen, is het overwegen van een bruiloft in Zeeland zeker de moeite waard!

  • Slot Moermond – Renesse

Renesse staat bij velen vooral bekend om de jeugdcampings waar in de zomer tot in de kleine uurtjes gefeest wordt. Maar Renesse heeft óók Landgoed Moermond: een prachtig landgoed met als mooiste plekje het Slot Moermond, een zestiende eeuws kasteeltje dat je de hele dag kunt afhuren voor jullie en jullie gasten. Hier kun je trouwen, eten en feesten op één locatie. Je kunt ook buiten trouwen in de tuin bij het slot. Handig is dat er op het landgoed ook een hotel aanwezig is, inclusief bruidssuite met tweepersoons bubbelbad.

Slot Moermond. Foto: Jeroen Strack Fotografie.
  • Veere

Trouwen in Veere is een goede keus, want het pittoreske plaatsje is niet alleen een mooie trouwlocatie, het leent zich ook perfect voor een romantische trouwreportage. In Veere vind je talloze prachtige geveltjes, een mooi meer voor foto’s aan het water en een gezellige jachthaven met een schilderachtig bruggetje.

Het stadhuis van Veere met een ideale groepsfototrap! Foto: K. Kraaijenbrink.

Maar vooral heeft Veere een historisch stadhuis met een indrukwekkende gevel en voor de ingang ervan een mooie trap waarop je de bruiloftsgasten goed op een groepsfoto kunt zetten. In Veere kun je ook trouwen in Auberge De Campveerse Toren: een oude, sfeervolle herberg aan het water, waar je ook kunt overnachten in luxe kamers.

De Campveerse Toren is een indrukwekkend gebouw. Foto: (c) Bert Kaufmann via Flickr.
  • Zeilschip De Marinus

Gek op zeilen en/of de zee? Hou je van actie? Dan is trouwen op een schip iets voor jou. Het zeilschip De Marinus vertrekt vanuit Zierikzee, en dat is zo’n beetje alles wat vastligt, want in overleg is er veel mogelijk. In ieder geval word je op het schip door een ambtenaar van de burgelijke stand getrouwd. Daarna gaan jullie varen, en daarbij vaar je zelf ook. Je kunt aan boord ook lunchen, dineren en feesten (live muziek is mogelijk) en zelfs overnachten. Je kunt op De Marinus ook zelf de catering verzorgen.

Bij een huwelijk in Zeeland kun je natuurlijk ook denken aan een bruiloft aan zee. In Zeeland zijn er meerdere locaties waar trouwen aan het strand mogelijk is. Kaapduin Strandpaviljoen ligt tussen Vlissingen en Zoutelande in het plaatsje Dishoek. Je kunt er al terecht met een gezelschap van 20 gasten, maar ook met 400 man! Het paviljoen beschikt over een groot terras (300 m2) dus ook buiten feesten kan.

Sinds 1 mei 2012 is deze monumentale villa uit 1910 een officiële trouwlocatie. De ceremonie wordt gehouden in een van de prachtige zalen en daarna kun je proosten op jullie huwelijk op een van de terrassen bij de villa. Ook hier is er ruime parkeergelegenheid en er is ruimte voor live muziek.

De monumentale villa Huys ter Schelde. Foto: Kou4371 via Wikipedia Commons.

Andere mooie trouwlocaties in Zeeland zijn:
Kasteel Westhove in Domburg
Hotel-restaurant De Dikke van Dale in Sluis
– Het Rijswijksche Huis in Oostkapelle
– De Grote Kerk in Brouwershaven (niet alleen voor de (niet per se kerkelijke) voltrekking, ook voor het feest!)

Ga je ook trouwen in Zeeland? Misschien wel in een van deze locaties of heel ergens anders? Vertel over jouw Zeeuwse bruiloft op het forum of schrijf hieronder jouw verhaal.

Contact opnemen met de bedrijven in dit artikel

Vindt u dit artikel leuk? Dan kunt u het delen

Meer informatie

Laat een bericht achter

Creëer een bruiloftsite

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Meer informatie