5 leuke alternatieven voor het ringkussen op je bruiloft

Vind jij de standaard ringkussens iets te gewoontjes voor jouw bruiloft? Ik heb een paar leuke alternatieven voor je op een rijtje gezet. Opties waar je niet zo snel aan zult denken, maar die misschien perfect passen in de sfeer van jouw bruiloft. Al deze alternatieve ringkussens zijn kant-en-klaar te koop, maar voor de handige bruid ook een ontzettend leuk DIY-project. Laat je inspireren!

Puur natuur

Heb je een bruiloft met een natuurlijke uitstraling, bijvoorbeeld een buitenbruiloft, dan past dit puur natuur ringkussen perfect in het totaalplaatje. Het kussen is gemaakt van mos en vetplantjes, maar je kunt natuurlijk allerlei soorten groen of bloemen kiezen. Knoop er eventueel een mooi lint of touw omheen waarmee je de ringen bevestigt . Misschien wil je bloemist wel een mooie versie voor je maken. Maar zelf aan de slag gaan kan natuurlijk ook !

Plankje

Eenvoudig maar toch net weer even anders zijn de zogenaamde trouwplankjes. Ze zijn er in allerlei soorten en maten. In een basic uitvoering, maar ook complete handgemaakte kunstwerken. Voor de laatste moet je bij een echte vakman zijn, maar een basic plankje kan je wel heel makkelijk zelf maken. Stukje hout zagen, likje krijtverf erop, persoonlijke tekst, lintje er aan en voilà je hebt een heel persoonlijk trouwplankje.

Minihoepel

Bij een romantische bruiloft hoort deze stijlvolle minihoepel met kant. Heel verfijnd en daardoor ook weer erg bijzonder. Voor weinig geld vind je op de markt prachtige kanten stoffen die je in de hoepel kan spannen. Heel eenvoudig, maar met een verrassend mooi resultaat. Zelf toch niet zo handig of een beetje in tijdnood? Ze zijn ook kant-en-klaar te koop.

Theekopje

Laat je ringen serveren in ……een theekopje! Misschien niet zo voor de hand liggend, maar dit is echt een ontzettend leuk alternatief voor een ringkussen. Misschien mag je even in Oma’s kast struinen voor een geschikt exemplaar. Of  loop eens bij de kringloopwinkel binnen. Daar vind je soms schitterende vintage exemplaren. Vul het kopje met tule of stof voor een romantische uitstraling of met een beetje mos voor een eco-touch.

Boek

Met boeken kan je ook in een handomdraai de leukste ringkussens maken. Verzamel wat (gekleurde) vintage-looking boeken en bind deze samen met een mooi kanten lint waar je de ringen aan bevestigt. Een andere mogelijkheid is om een oud boek van binnen in hartvorm uit te hollen en daar de ringen in op te bergen. Wil je het helemaal persoonlijk? Laat dan je eigen unieke ringenboekje maken.

Deze post is geschreven door gastblogger Hellen Meijer. Deze creatieve en enthousiaste weddingplanner heeft een grote passie voor het organiseren van themabruiloften. Nieuwsgierig? Bezoek haar website: www.nozza.nl

Neem contact op met de leveranciers die in dit artikel zijn genoemd!

Laat een bericht achter

Credits: Renate Smit
Styled Shoot: een vintage sprookje in het Koloniekerkje in Drenthe
Een klein kerkje, lampen in de bomen, overal prachtige bloemen, veel eten, een haardvuur: kijk snel verder voor deze super sfeervolle vintage styled shoot in het Koloniekerkje in Drenthe!
Foto: Made by C Photography
Styled Shoot: Pretty in Pink!
Combineer het klassieke wit met prachtige roze accenten: Pretty in pink! Laat je inspireren door de prachtige foto's en het verhaal achter deze shoot!
Foto: Serge Smulders Fotografie
Styled shoot: True Love
True Love Wedding & Eventplanning organiseerde deze shoot in samenwerking met de beste leveranciers uit de industire. Laat je inspireren door de prachtige foto´s!

Creëer een bruiloft website

100% aanpasbaar met honderden ontwerpen om uit te kiezen. Zie meer ontwerpen >

Werkt u in de bruiloftindustrie?
Bent u een professional in de bruiloft industrie? Dan geeft Zankyou u en uw bedrijf de mogelijkheid om uw diensten te publiceren op onze website. Kom in contact met duizenden bruidsparen die ervoor kiezen om hun bruiloft te organiseren met Zankyou. Ontvang vrijblijvend informatie over de mogelijkheden die Zankyou uw bedrijf kan bieden! Meer informatie