Sieraden voor bij de trouwjurk: de mooiste juwelen voor bij je bruidsjurk op een rijtje!

Sieraden zorgen voor een prachtige aanvulling op jouw bruidsjurk. Welke juwelen ga jij dragen? Volg deze 5 stappen voor de perfecte sieraden bij je trouwjurk!

Sieraden voor bij de trouwjurk: de mooiste juwelen voor bij je bruidsjurk op een rijtje!
 • Accessoires bruid
 • Adviseren

Het eerste waar je aan denkt als je je voorstelt hoe jij naar het altaar loopt, is natuurlijk de schitterende bruidsjurk die je zal dragen. Maar om je écht op je allermooist te voelen, zijn er nog veel andere dingen waar je rekening mee moet houden. De juiste sieraden zorgen bijvoorbeeld voor die prachtige finishing touch. Ook het kiezen van welke sieraden je gaat dragen is daardoor belangrijk. Om het een beetje makkelijker voor je te maken, hebben we vijf vragen opgesteld die je voor jezelf kunt beantwoorden voor je daadwerkelijk je sieraden uitkiest. En met behulp van de test aan het einde van dit artikel komt het helemaal goed!

opslaanFoto: Sposto Photography
Foto: Sposto Photography
opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

1. Welke sieraden passen bij jouw trouwjurk?

Adverteren

Voordat je de sieraden uitkiest, is het belangrijk om al de droomjurk te hebben gevonden. Niet alleen de kleur van de trouwjurk, maar ook het type halslijn hebben namelijk invloed op welke sieraden dat wauw-effect geven.

 • Bij een strapless halslijn:

Heb jij een prachtige strapless jurk op jouw trouwdag? Dan kun je het beste geen grote en opvallende sieraden om je nek dragen. Vooral sieraden met kleine steentjes en bijpassende oorbellen zullen schitterend staan. Een andere optie is om helemaal geen ketting te dragen en voor lange oorbellen te gaan.

 • Bij een vierkante halslijn:

Kies een ketting die niet te lang is. Bij zo’n jurk kan de ketting namelijk het beste een paar centimeter boven de jurk hangen. Vooral een choker of ketting met kleine stenen staat prachtig. Bij een vierkante halslijn staan daarnaast vooral lange oorbellen mooi.

 • Bij een boothals:

Heeft jouw droomjurk een boothals? Vooral knoopoorbellen of ontwerpen met gekleurde stenen staan dan geweldig. Ook bij een boothals kun je het beste voor een ketting met kleine steentjes of diamanten met een fijne zilveren of gouden ketting gaan.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock
 • Bij een optische illusie halslijn:

Bruidsjurken met een optische illusie halslijn zijn prachtig, maar omdat deze jurken vaak een hoge nek hebben, kun je bij dit type jurk beter afzien van een ketting. Ook kun je hier het beste kiezen voor kleine heldere knoopoorbellen, zodat de focus volledig bij de geweldige jurk ligt.

 • Bij een halternek:

Trouwjurken met halter zijn het meest sensueel. Daarom geldt hier het principe less is more. Hoe minder sieraden je zult dragen, hoe mooier het is. Voor zo’n type jurk kun je kiezen voor één opvallend accessoire, zoals een bloemenkrans op je hoofd.

 • Bij een asymmetrische halslijn:

Durf bij een eenvoudige bruidsjurk zonder poespas te gaan voor mooie en opvallende oorbellen. Als jouw trouwjurk echter veel ornamenten en versiersels heeft, kun je het beste voor kleine oorbellen gaan.

De kleur van de jurk heeft ook invloed op de kleur van de sieraden die je draagt.

 • Zo staat bij een witte jurk witgouden, zilveren of platina sieraden perfect, die je eventueel kunt combineren met pareldetails.
 • Bij een ivoorkleurige bruidsjurk staan gouden sieraden prachtig, omdat goud perfect aansluit bij de kleur van de jurk.
 • Voor witte diamanten trouwjurken zijn geelgoud, roségoud, zilver of parels een uitstekende keuze.
 • Geelgoud, gepolijst zilver en edelstenen staan prachtig bij een champagnekleurige bruidsjurk.
 • Mocht jij niet voor een traditionele bruidsjurk kiezen en gaan voor een roze of pastelblauwe jurk, dan zijn roségoud, platina of diamanten ideaal.
opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

2. Welke sieraden passen er bij de plaats en tijd van de bruiloft?

Als je kiest voor een buitenbruiloft op een boerderij, is het bijvoorbeeld mooier om voor eenvoudige sieraden te kiezen dan voor hele opvallende. Maar als jij de liefde in een trouwzaal viert, kun je juist wel weer voor opvallende accessoires kiezen. Ook kun je ervoor kiezen om ’s avonds wat uitbundigere accessoires te dragen dan je overdag zou doen.

3. Welke sieraden passen er bij je kapsel en de vorm van je gezicht?

Zo zijn voor kort haar lange oorbellen geweldig en kun je bij lang, los haar het beste kiezen voor opvallende sieraden, omdat deze anders wegvallen. Als je haar niet volledig is opgestoken, zijn parels en diamanten een perfecte keuze.

Bij een gezicht met een ronde vorm zijn lange sieraden ideaal. Maar als jouw gezicht al lang is, ben je beter gebaat bij grotere sieraden. Bij een vierkant gezicht kun je daarnaast beter symmetrische of hoekige juwelen vermijden.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

4. Passen de sieraden bij de rest van de accessoires?

Als je een bloemenkrans, haarband of broche in je bruidskapsel draagt op jouw dag, kun je er het beste voor kiezen om  kleine sieraden te gaan. Zo worden je gasten niet te veel afgeleid van jouw geweldige jurk. Als je ervoor kiest om niets in je haar te dragen, of iets kleins, dan kun je juist weer kiezen voor meer opvallende juwelen.

5. Hoeveel sieraden moeten er gedragen worden?

Hoe eenvoudiger je eruitziet, hoe meer je zal stralen. Drie accessoires zijn perfect. Vergeet daarbij niet dat als je bijvoorbeeld voor goud kiest, al je sieraden goud moeten zijn.

En nu, de ultieme test! Hier kom je erachter welke sieraden het beste bij jouw look passen!

Neem anders eens een kijkje in onze database voor de beste leveranciers voor extra veel inspiratie!

Meer lezen over sieraden voor de bruiloft?

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!