Zilver of goud, welke sieraden draag jij op je trouwdag?

Een lastige vraag voor menig vrouw is of zij zilveren of gouden sieraden moet dragen. Wij helpen je verder door middel van een simpele test!

Zilver of goud, welke sieraden draag jij op je trouwdag?
  • Accessoires bruid
  • Adviseren
  • Bruid

De vraag waarmee elke vrouw minstens één keer in haar leven mee in aanraking komt: ben ik een zilver- of goudtype? Dit heeft met meer dan alleen voorkeur te maken er is namelijk echt een kleur die jouw beter staat. Welke kleur jou beter staat hangt af van een aantal factoren en is makkelijk te testen. Benieuwd? Lees snel verder!

opslaanFoto: Siebel Jewelry
Foto: Siebel Jewelry

Kijk naar je eigen voorkeur

Adverteren

De eerste stap is om te kijken naar jouw eigen voorkeur. Er is een grote kans dat jij namelijk een voorkeur hebt voor één van de twee kleuren. Ga dus eens terug in de geschiedenis en trek jouw oude sieradendoos uit de kast om te kijken welke kleuren je hier het meeste in terug vindt.

Ondertoon van de huid 

Er zijn een aantal manieren om te testen welke kleur het beste bij jouw past. Dit doe je door middel van de ondertoon van je huid. Er zijn twee verschillende soorten ondertonen, namelijk een warme en een koele ondertoon. Je hebt een aantal trucjes om dit te testen.

We beginnen met de kleur van je aderen. Het klinkt misschien gek, maar dit is een hele goede manier gebleken om te achterhalen wat voor een ondertoon jij hebt. Neem dus eens een kijkje naar een plek waar jouw aderen goed zichtbaar zijn, bijvoorbeeld bij je pols, en bekijk de kleur van de aderen. Is deze duidelijk meer blauw, dan heb jij een koele ondertoon. Zie je eerder een groene kleur naar voren komen dan heb je een warme ondertoon. Als jij een koele ondertoon hebt passen zilveren sieraden beter bij jou en bij een warme ondertoon zul jij de gouden sieraden waarschijnlijk meer rocken.

opslaanFoto: Siebel Jewelry
Foto: Siebel Jewelry

Haarkleur 

Een andere manier om de ondertoon van je huid te testen is door middel van de kleur van jouw haar. Vaak is het zo dat mensen met blond of grijs haar beter voor zilveren sieraden kunnen kiezen. Dit heeft vooral te maken met het feit dat gouden sieraden heftig over kunnen komen, aangezien het contrast tussen de kleuren groter is. Als jij bruin of rood haar hebt is er een grote kans dat gouden sieraden jou beter staan. Een uitzondering is wanneer jij vooral blond haar hebt, maar bruine uitgroei ziet. Gouden sieraden staan je dan toch mooier.

opslaanFoto: Shutterstock
Foto: Shutterstock

Dagje zon 

De laatste manier om jouw ondertoon te testen is door een dagje in de zon door te brengen. Een goed excuus om een tripje naar een warm land te boeken! Als jij aan het einde van een stranddag bruin gekleurd bent heb jij een warme ondertoon. Ben jij lekker aan het kreeften geweest en dus een beetje verbrand, dan heb je een koele ondertoon.

opslaanFoto: Goudsmid 10-Line
Foto: Goudsmid 10-Line

Combineer goud en zilver 

Natuurlijk zijn er ook een aantal geluksvogels onder ons die beide kleuren kunnen hebben. In dit geval kan je er ook voor kiezen om de kleuren te combineren. Hoewel dit voor sommige mensen nog steeds not done is weten wij zeker dat het prachtig kan staan als je het maar goed doet.

opslaanFoto: Juwelier Hekman
Foto: Juwelier Hekman

Nu je weet voor welke kleur jij gaat is het tijd om op zoek te gaan naar de sieraden. Bekijk hier de sieraden trends voor 2019 en lees hoe je de juiste sieraden kiest voor jouw bruiloft.

Voor meer inspiratie en de laatste trouwtrends volg je ons op Pinterest, Instagram en Facebook!

Adverteren

Wil jij het laatste nieuws voor jullie bruiloft niet missen?

Abonneer je op onze nieuwsbrief

Laat een bericht achter

Ontvang 100% van uw geschenken in cash!